din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2875 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a aprobat Hotararea privind comasarea unitatilor sanitare din Iasi

Guvernul a aprobat Hotararea privind comasarea unitatilor sanitare din Iasi

  Publicat: 03 Feb 2011       3026 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Guvernul Romaniei a aprobat astazi, 2 februarie 2011, Hotararea de Guvern privind desfiintarea si reorganizarea unor unitati sanitare publice cu paturi din judetul Iasi din subordinea Ministerului Sanatatii, precum si pentru modificarea unor acte normative in domeniul Sanatatii

Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.
Din punctul de vedere al resurselor umane, o persoana care conduce o institutie, o intreprindere, o publicatie etc. sau un sector al acestora; functie detinuta de aceasta persoana.

Conform actului normativ, in maxim 30 de zile de la publicarea in Monitorul Oficial, trei unitati medicale iesene, respectiv Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Ioan, Spitalul Clinic de Urgenta Sf. Spiridon si Institutul de Gastroenterologie si Hepatologie Iasi se vor comasa si vor forma o singura unitate sanitara cu paturi.

Comasarea Spitalului Clinic de Urgenta Sf. Ioan din Iasi cu Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Sf. Spiridon Iasi face parte din strategia Ministerului Sanatatii pentru crearea, in zona Moldovei, a unui Spital de Urgenta cu toate specialitatile, de categoria I-nivel de competenta foarte inalt din punct de vedere al resurselor materiale si umane si a capacitatii de a asigura asistenta medicala de urgenta.

La momentul actual, organizarea asistentei medicale de urgenta in judetul Iasi este deficitara, fiind impartita intre mai multe entitati cu personalitati juridice proprii si conduceri proprii, ceea ce duce la o colaborare foarte limitata, in detrimentul pacientului.

In urma comasarii, s-a hotarat ca sectiile de Ortopedie, Chirurgie Vasculara, Chirurgie Plastica si Toxicologie de la Spitalul Sf, Ioan sa se mute la Spitalul ``Sf. Spiridon``, urmand sa ramana in in continuare in prima unitate medicala numai Clinica de Chirurgie si Sectia de Arsi.

Comasarea va duce la o eficientizare a acordarii asistentei medicale a pacientului, mai ales dupa reorganizarea tuturor acestor sectii. Se doreste limitarea pe cat posibil a plimbarii pacientilor intre mai multe unitati sanitare si concentrarea resurselor necesare in prima linie, intr-un singur loc.

In acest sens, in urma comasarii, se va reorganiza si sistemul de primiri urgente, care, la momentul actual, in municipiul Iasi, are un numar de 3 (trei) Unitati de Primiri Urgente pentru adulti. Se urmareste crearea unei singure unitati de primiri urgente adulti care va prelua tot fluxul de asistenta medicala de specialitate.

De asemenea, in urma reorganizarilor din 10 functii de conducere insemnand 3 manageri, 3 directori medicali, 3 directori financiari-contabili si un director de ingrijiri vor ramane 4 functii de conducere (un manager, un director medical, un director financiar-contabil si un director de ingrijiri).



Citeşte mai multe despre:    Spitale    Comasare spitale    Desfiintare spitale

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Activitatea de revizuire medicala a pensionarilor de invaliditate va fi suspendata incepand cu data de 16.03.2020
18 Mar 2020 | 811

Masuri privind suspendarea cursurilor din toate unitatile de invatamant preuniversitar
11 Mar 2020 | 1199

Codul Fiscal stabileste scutiri de impozit pentru copiii persoanelor persecutate din motive etnice in perioada 1940-1945
23 Oct 2019 | 2540

RIL: locurile de munca ale personalului din serviciile de anatomie si prosectura si ale personalului disciplinelor universitare de anatomie - incadrate ex lege in categoria locurilor de munca in conditii deosebite
15 Oct 2019 | 1458

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta din 27 august 2019
01 Sep 2019 | 1167

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 3 iulie 2019
03 Jul 2019 | 1260



Articole Juridice

Conditiile legale necesare functionarii cluburilor si localurilor (constructii aglomerate)
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Rambursarea cheltuielilor medicale efectuate in strainatate nu poate fi refuzata din lipsa a materialelor medicale
Sursa: EuroAvocatura.ro

Locul de citare. Art. 259 - NCPP
Sursa: EuroAvocatura.ro

Reglementarea portugheza in materie de rambursare a ingrijirilor medicale acordate in afara mediului spitalicesc intr-un alt stat membru este contrara dreptului Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Functionari publici cu statut special. Dreptul la decontarea biletelor de calatorie cu avionul in afara teritoriului Romaniei. Procedura de aprobare a dreptului de decontare. Principiul teritorialitatii aplicarii legii civile
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 265/10 martie 2021

Dreptul la concediu de odihna in cazul cumulului de contracte de munca ale aceluiasi salariat. Principiul nediscriminarii in cazul salariatilor angajati cu fractiune de norma
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia litigii de munca si asigurari sociale, Decizia civila nr. 640/11.10.2018

Nelegalitatea retinerilor salariale operate in temeiul unui contract colectiv de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Braila, Sentinta Civila nr. 297 din 06.05.2019