din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3727 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea - Cercetari penale pentru tentativa la inselaciune

Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea - Cercetari penale pentru tentativa la inselaciune

  Publicat: 14 Nov 2011       2563 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Forma a infractiunii prevazuta in cap. II, t. II, art. 20-22, C. pen., partea generala, si consta in executare a hotararii de a savarsi infractiunea, executare care afost insa intrerupta sau nu si-a produs efectul.
Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a inculpatului Kenfack Simon (cetatean camerunez), sub aspectul savarsirii infractiunii de tentativa la inselaciune.

Act procedural, prevazut in sectiunea IV, cap. I, t. IV, C. proc. pen., partea generala.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Denumire data monedei unice europene.
Persoana fizica sau juridica care a suferit prin fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala si nu participa ca parte in procesul penal.
Persoana fizica sau juridica care a suferit prin fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala si nu participa ca parte in procesul penal.
Prevazut in sectiunea II, cap. II., t. I, C. proc. pen., partea generala
Denumire data monedei unice europene.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Persoana fizica sau juridica care a suferit prin fapta penala o vatamare fizica, morala sau materiala si nu participa ca parte in procesul penal.

Magistratii Judecatoriei Buftea si-au insusit propunerea procurorilor si au dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele acestuia, pentru o perioada de 29 de zile .

Din probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a reiesit faptul ca inculpatul, care se declarase interesat de achizitionarea unui imobil, s-a prezentat la domiciliul persoanei vatamate S.G. insotit de alte doua persoane (de origine africana), unul dintre ei recomandandu-se ca fiind translator si traducand discutiile din franceza in romana.

Cei trei i-au comunicat persoanei vatamate ca sunt interesate de achizitionarea imobilului, pretul stabilit fiind de 500.000 euro.

In seara zilei de 07.11.2011, in jurul orelor 2300, persoana care s-a recomandat ca fiind translator s-a prezentat la domiciliul numitului S. G., insotit de inculpat, avand asupra lor doua pungi, una din material plastic, in care se aflau mai multe pachete cu hartii de culoare neagra, iar cealalta din material textil in care se aflau mai multe obiecte, printre care o cutie metalica, mai multe sticle de culoare alba, o rola de scotch si o rola de folie argintie. Acestia au discutat cu persoana vatamata aproximativ 2 ore, dupa care au deschis cutia respectiva, de unde au scos cateva hartii de culoare neagra, afirmand ca acea cutie contine suma de 500.000 euro, reprezentand pretul tranzactiei ce urma sa fie finalizata.

Persoana vatamata a observat ca pe unele din hartiile scoase de inculpat si de insotitorul sau se intrevedeau inscriptiile 100, 200 si 500 de euro. In acest context, cei doi i-au solicitat persoanei vatamate suma de 15.000 euro, motivand ca acesti bani le sunt necesari pentru a achizitiona o solutie pe care o vor folosi la curatarea banilor.

In momentul in care au observat ca persoana vatamata are suspiciuni si intentioneaza sa anunte autoritatile, cei doi au incercat sa fuga, insa nu a reusit decat cel care isi asumase rolul de translator.



Citeşte mai multe despre:    Tentativa    Inselaciune    Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea    Judecatoria Buftea

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

SRJ MediaSind: TVR impune o procedura ilegala si imorala pentru a concedia angajatii incomozi
11 Mar 2020 | 1113

CSM a aprobat calendarul, tematica si bibliografia pentru Concursul de admitere la INM - septembrie 2019 � februarie 2020
17 Sep 2019 | 3564

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, avand ca obiect infractiuni de fraudare a fondurilor europene, altele decat cele deja mediatizate
11 Jan 2017 | 2856

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2353

Dna a dispus retinerea a 4 ofiteri de politie din cadrul Oficiului National pentru Protectia Martorilor
18 Nov 2015 | 2043

Directorul general ROMARM trimis in judecata pentru abuz in serviciu
25 Mar 2015 | 2300



Articole Juridice

Conditiile in care un solicitant de azil poate fi transferat
Sursa: EuroAvocatura.ro

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Controverse jurisprudentiale in aplicarea Deciziei CCR nr. 405/2016 privind abuzul in serviciu
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

[Av. muncii] Neplata diurnei externe. Actiune impotriva angajatorului
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Hotararea CEDO in Cauza Danciu si altii impotriva Romaniei. ancheta prompta si efectiva
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului - CEDO

Inselaciune. Incheierea si executarea unui contract. In dubio pro reo
Pronuntaţă de: Decizia nr. 960/A din 01.10.2018a Curtii de Apel Galati

CEDO: Iancu impotriva Romaniei. Proces echitabil
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Efectele nulitatii retroactiveaza pana la momentul emiterii deciziei de concediere, printr-o fictiune a legii prezumandu-se existenta neintrerupta a raportului de munca dintre parti
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 2057/2020