din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3332 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea - propunerea de arestare preventiva pentru ucidere din culpa

Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea - propunerea de arestare preventiva pentru ucidere din culpa

  Publicat: 14 Nov 2011       1916 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


(lat. culpa "vina")Forma a vinovatiei, prevazuta in cap. I, t. II, art. 19, C. pen., partea generala.
Infractiune ce consta in fapta conducatorului de autovehicol angajat intr-un accident de circulatie de a parasi locul accidentului fara incuviintarea organelor de politie,
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Procurori ai Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea au inaintat, la data de 12.11.2011, instantei de judecata, propunerea de arestare preventiva a inculpatului CHEN LINJIE sub aspectul savarsirii infractiunilor de ucidere din culpa si parasirea locului accidentului fara incuviintarea organelor de politie.

Act procedural, prevazut in sectiunea IV, cap. I, t. IV, C. proc. pen., partea generala.
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.

Magistratii Judecatoriei Buftea au admis cererea procurorilor si au dispus emiterea unui mandat de arestare preventiva pe numele inculpatului, pentru o perioada de 30 de zile .

Probatoriul administrat in cauza, pana la acest moment al urmaririi penale, a relevat faptul ca, la data de 12.11.2011, in jurul orelor 1050, inculpatul Chen Linjie, in timp ce conducea un autoturism pe DN 2 dinspre Urziceni spre Bucuresti, pe raza localitatii Voluntari, a surprins si accidentat mortal pe numitul M.N.I. (care se angajase regulamentar in traversarea drumului public, prin loc marcat si semnalizat corespunzator cu trecere pentru pietoni si indicatoare rutiere), ulterior parasind locul accidentului fara incuviintarea organelor de politie si modificand urmele impactului prezente pe caroseria autoturismului.

Din probele administrate in cauza a mai rezultat faptul ca inculpatul a inlaturat placutele cu numerele de inmatriculare ale autovehiculului pe care le-a aruncat.

In seara zilei de 12 noiembrie 2011, inculpatul a fost retinut de autoritatile franceze pe Aeroportul Paris - Charles de Gaulle, in timp ce se imbarca in cursa pentru Shanghai.



Citeşte mai multe despre:    Ucidere din culpa    Parchetul de pe langa Judecatoria Buftea    Arestare preventiva    Judecatoria Buftea

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

26 ianuarie 2017: Judecatori si Procurori numiti in functie de Presedintele Klaus Iohannis
29 Jan 2017 | 4501

PICCJ: s-au dispus retineri in dosarul �Colectiv�
10 Nov 2015 | 4834

Procurorii PICCJ un finalizat cercetarile in cauza privind accidentul rutier din Muntenegru
18 Feb 2014 | 1908

Judecatori si procurori numiti in functie, in urma examenului organizat in perioada 5 iulie - 7 noiembrie 2013
29 Jan 2014 | 6266

Prim procurorul adjunct al Parchetului de pe langa Judecatoria Buftea trimis in judecata
18 Jun 2013 | 1648

PICCJ - Inceperea urmaririi penale pentru fals intelectual, fals material in inscrisuri oficiale, s.a.
25 Sep 2012 | 2664



Articole Juridice

Conditiile legale necesare functionarii cluburilor si localurilor (constructii aglomerate)
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Cauzel de neimputabilitate in Noul Cod penal (art. 23 - 30)
Sursa: EuroAvocatura.ro | Av. Marius-Catalin Predut

Raspunderea penala a medicului
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

CEDO: Marciulescu si Neacsu impotriva Romaniei. Dreptul la viata
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Recursul in casatie nu poate cenzura situatia de fapt, limitandu-se doar la verificarea respectarii legii de catre instanta a carei hotarare a fost atacata
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 49/RC/2019

ICCJ - Decizia 16/2019: in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, serviciul de probatiune este un subiect procesual la care hotararea atacata se refera
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Hotararea in Cauza Deaconu impotriva Romaniei din 29.01.2019
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului