din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2934 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Politisti trimisi in judecata de procurorii DNA pentru trafic de influenta si santaj

Politisti trimisi in judecata de procurorii DNA pentru trafic de influenta si santaj

  Publicat: 06 Dec 2011       1595 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Serviciul Teritorial Targu Mures au dispus trimiterea in judecata, in stare de arest preventiv, a inculpatilor:

Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Forma a participatiei penale ce consta in fapta unei persoane care, cu intentie, inlesneste sau ajuta in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute in legea penala,
Reprezentant al unei institutii, regii autonome, societati comerciale, care are anumite insarcinari.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire data monedei unice europene.
Infractiune care face parte din grupul infractiunilor contra libertatii persoanei,
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Una din institutiile fundamentale ale dreptului penal, alaturi de institutia infractiunii si a pedepsei, reglementata in diferite dispozitii din Codul penal (ex. infractiunea este singurul temei al raspunderii penale, cap. I, t. II, C. pen., partea generala etc).
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
In materie civila, Codul de procedura civila prevede, alaturi de poprirea asiguratoare, inca doua masuri asiguratorii, si anume: sechestrul asigurator si sechestrul judiciar.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
(In sensul Legii 10 din 2001). Orice teren si/sau constructie situat in intravilan, cu oricare din destinatiile avute la data preluarii, precum si orice bun mobil devenit imobil prin incorporare in aceasta constructie,
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Este calea de atac ordinara prin care la cererea procurorului si a partilor interesate se asigura repararea erorilor din hotararile judecatoresti pronuntate in fond, constituind al treilea grad de jurisdictie.
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

VODA ALEXANDRU-OVIDIU, ofiter de politie (cu gradul de comisar sef), seful Politiei Orasului Borsec, judetul Harghita, in sarcina caruia s-au retinut infractiunile de trafic de influenta si complicitate la santaj,

COLCER NICOLAE, agent de politie in cadrul Politiei Orasului Borsec, in sarcina caruia s-a retinut infractiunea de santaj.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In perioada mai-septembrie 2011, inculpatul Voda Alexandru - Ovidiu, in calitate de sef al Politiei Orasului Borsec, a pretins diferite sume de bani, din care a primit, in patru transe, suma de 4.950 lei de la un denuntator, promitandu-i in schimb ca va interveni pe langa procurori din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Toplita, judetul Harghita si pe langa un ofiter de politie, subordonatul sau, pentru a solutiona favorabil un dosar penal in care denuntatorul era cercetat pentru infractiunea de ultraj.
La randul sau, inculpatul Colcer Nicolae, avand sprijinul sefului sau Voda Alexandru - Ovidiu, in perioada ianuarie - octombrie 2011, l-a constrans pe denuntator sa ii dea suma de 10.000 de euro sub amenintarea ca, in caz contrar, va face declaratii de natura sa atraga raspunderea penala a denuntatorului in dosarul penal mentionat mai sus. De asemenea, Colcer Nicolae i-a precizat ca, in cazul in care ii va remite banii, va da declaratii favorabile denuntatorului.
In vederea confiscarii, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unui imobil apartinand inculpatului Voda Alexandru - Ovidiu.

La data de 16 noiembrie 2011, Inalta Curte de Casatie si Justitie a admis recursul procurorilor DNA si a dispus arestarea preventiva a inculpatilor Voda Alexandru - Ovidiu si Colcer Nicolae pe un termen de 29 de zile .



Dosarul a fost inaintat spre judecare la Curtea de Apel Targu Mures.

Precizam ca aceasta etapa a procesului penal reprezinta, conform Codului de procedura penala, finalizarea anchetei penale si trimiterea rechizitoriului la instanta, spre judecare, situatie care nu poate in niciun fel sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Santaj    Trafic de influenta    Complicitate    Curtea de Apel Targu Mures    DNA

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Pozitia DNA privind modificarea Codului Penal, a Codului de procedura penala si a altor acte normative
26 Apr 2019 | 1052

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2747

Procurorii DNA au trimis in instanta al VIII-lea dosar Posta Romana (abuz in serviciu si trafic de influenta)
04 Mar 2017 | 1323

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2353

DNA: Fost Director in cadrul M. Justitiei trimis in judecata pentru luare de mita si alte infractiuni
25 Dec 2016 | 1237

Bodan Olteanu, fost sef al Camerei Deputatilor, a fost trimis in judecata de procurorii DNA
18 Oct 2016 | 2950



Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

[Av. muncii] Lipsa incheierii CIM. santajarea salariatului
Sursa: MCP Cabinet avocati

REFERAT cu propunere de arestare preventiva
Sursa: EuroAvocatura.ro

ORDONANTA de dispunere a controlului judiciar pe cautiune
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

CEDO: Rarinca impotriva Romaniei. Proces echitabil
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Raspunderea patrimoniala a salariatului.Caracterul ilicit se analizeaza in functie de cum fapta salariatului a condus la producerea prejudiciului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia nr. 5291/2019 din 19.11.2019

Descrierea generica a faptei, fara o plasare in timp si spatiu, determina imposibilitatea verificarii de catre instanta de judecata. Nulitatea deciziei de concediere disciplinara
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi - Decizia civila nr. 690 din data de 04 Decembrie 2019

Continuarea raporturilor de munca pana la finalul mandatului de vicepresedinte al organizatiei sindicale. Incetarea de drept a contractului individual de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CONSTANTA - DECIZIA CIVILa Nr. 324 din 17 noiembrie 2020