din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2071 de useri online



Prima pagină » Jurisprudenţă » Contencios Administrativ » Contestatie impotriva raportului de inspectie fiscala

Contestatie impotriva raportului de inspectie fiscala

  Publicat: 31 Jul 2012       4345 citiri        Secţiunea: Contencios Administrativ  


Institutie de drept penal, prevazuta in sectiunea III, cap. V, t. III, art. 81, C. pen., partea generala, consta in suspendarea executarii pedepsei,
Procedura administrativa de solutionare a contestatiilor impotriva raportului de inspectie fiscala si a procesului-verbal incheiat de catre inspectorii din cadrul Serviciului Control Fiscal persoane fizice, suspendata pana la pronuntarea unei hotarari definitive pe latura penala, se reia la incetarea motivului care a determinat suspendarea .

Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Prevazuta in cap.IV, t, C. proc. pen., partea speciala, procedeu jurisdictional de solutionare a plangeriloe indreptate impotriva actelor de executare dintr-o hotarare penala.
Desfiintarea retroactiva a unui act juridic.
Inscris intocmit de organul competent si in conditiile prevazute de lege, in baza caruia se poate efectua executarea silita.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Activitate desfasurata de organele financiare, pentru stabilirea subiectelor impozabile, a obiectului impunerii, determinarea bazei impozabile, calcularea impozitului,
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Drept al uneia dintre persoanele care sunt subiect intr-un raport juridic de obligatie, denumita creditor, de a pretinde celeilalte parti, denumita debitor, indeplinirea obligatiei acesteia.
Este hotararea judecatoreasca prin care instanta de judecata solutioneaza cauza in prima instanta ori prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza.
Activitate desfasurata de organele financiare, pentru stabilirea subiectelor impozabile, a obiectului impunerii, determinarea bazei impozabile, calcularea impozitului,
Drept al uneia dintre persoanele care sunt subiect intr-un raport juridic de obligatie, denumita creditor, de a pretinde celeilalte parti, denumita debitor, indeplinirea obligatiei acesteia.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Este modul de sesizare al organelor de urmarire penala facuta de catre o persoana sau organizatie publica, careia i s-a acuzat o vatamare prin infractiune.
Este calea de atac ordinara prin care la cererea procurorului si a partilor interesate se asigura repararea erorilor din hotararile judecatoresti pronuntate in fond, constituind al treilea grad de jurisdictie.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Indicator care reflecta aportul valoric adus de o intreprindere prin activitatile sale asupra bunurilor cumparate.


In speta, pana la pronuntarea organului competent asupra contestatiei, nu se poate retine cu certitudine daca creantele pentru care s-a pornit executarea silita sunt datorate sau nu.
Instanta de fond a admis contestatia la executare si a dispus anularea formelor de executare, respectiv somatiei de plata precum si un titlu executoriu identificat prin nr. de inregistrare si data emiterii. In aceiasi cauza s-a respins cererea de suspendare a executarii.
Pentru a hotari astfel, prima instanta a sustinut urmatoarele:
Prin titlu executoriu, s-a stabilit ca petentul figureaza cu o obligatie de plata fata de bugetul consolidat al statului in suma de **** lei.
Prin somatie, petentului i se aduce la cunostinta ca figureaza in evidenta fiscala cu suma de **** lei si ca pentru recuperarea acesteia s-a inceput executarea silita.
Impotriva raportului de inspectie fiscala, a procesului verbal de inspectie fiscala si a deciziilor de impunere petentul a formulat contestatie.
Biroul de solutionare a contestatiilor din cadrul D.G.F.P, prin decizie a suspendat solutionarea contestatiei motivat de imprejurarea ca, organul care a efectuat activitatea de control a sesizat organele penale, potrivit art. 214(1) lit. ``a`` pana la solutionarea laturii penale, solutionarea contestatiei se suspenda.
Prin urmare, atata timp cat contestatia petentului nu a fost solutionata, nu se poate concluziona ca titlul de creanta a devenit executoriu si se poate executa silit. Pentru aceste motive, contestatia la executare a fost admisa.
Impotriva acestei sentinte intimata a declarat recurs sustinand ca sentinta primei instante este criticabila sub aspectul ca, in mod gresit s-a conchis ca decizia de impunere nu este titlu de creanta executoriu fara a mai fi necesara indeplinirea altor proceduri.
Pe de alta parte, sustine in continuare intimata, petentul nici nu a solicitat suspendarea executarii actului administrativ. In atare situatie, ar trebui admis recursul, modificata hotararea instantei de fond si rejudecand cauza sa se respinga ca nefondata plangerea.
Recursul a fost respins ca nefondat.
In urma suspendarii solutionarii contestatiei depuse de petent, in conditiile art. 214(1) lit. ``a`` din OUG 92/2003, procedura administrativa nu s-a mai reluat astfel cum se impune prin alin(3) al aceluiasi text de lege. Asa fiind, organul competent nepronuntandu-se prin decizie sau dispozitie asupra contestatiei petentului ramane incert daca acesta are sau nu vreo obligatie fata de stat, iar daca are, in ce consta acesta, care este valoarea ei si cum s-a determinat aceasta valoare .




Pronuntata de: Tribunalul Salaj - Decizie nr. 541 din data 02.09.2008


Citeşte mai multe despre:    Tribunalul Salaj    OUG 92/2003    Executare silita    Contestatie la executarea silita    Raport de inspectie fiscala    Titlu executoriu
Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Speţe

ICCJ - Decizia 16/2019: in cadrul procedurii de revocare a suspendarii executarii pedepsei sub supraveghere, serviciul de probatiune este un subiect procesual la care hotararea atacata se refera
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia nr. 38/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 591 alin. (2) din Codul de procedura penala
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Competenta teritoriala in cazul actiunii in anularea deciziei emise de Comisia Nationala pentru Compensarea Imobilelor
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr. 494 din 18 februarie 2015

Loviri cauzatoare de moarte. Repararea prejudiciului de afectiune
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj, Sectia penala si de minori, Decizia nr. 206/A din 24.11.2011

Competenta teritoriala in cazul contestatiei impotriva unei decizii emisa de Casa de Asigurari a Avocatilor din Romania
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr. 1163 din 5 martie 2013

Actiune in rezolutiunea unui contract de vanzare-cumparare. Prescriptie
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 398 din 5 februarie 2013

Suspendare termen de incercare. Executare pedeapsa accesorie
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj - Decizie nr.653/R din data 06.09.2010

Contractul de delegare a gestiunii serviciului de iluminat public. Declinare competenta
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj - Decizie nr.1670 din data 16.06.2010

Anulare certificat de mostenitor. Renuntare la succesiune
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj - Decizie nr.1204 din data 20.05.2010

Reconfigurare terenuri intravilane. Anulare incheiere de intabulare. Stabilire linie de hotar
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj - Decizie nr.1893 din data 26.05.2011



Articole Juridice

Codul Fiscal: Stabilirea de catre Presedintele A.N.A.F. a criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal � o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Calea de atac impotriva incheierilor prin care sunt admise cererile de investire cu formula executorie a cambiilor si biletelor la ordin.
Sursa: CSM