Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Jurisprudenţă » Dreptul Muncii » Concediere colectiva. Delegare/Detasare salariat intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca

Concediere colectiva. Delegare/Detasare salariat intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca

  Publicat: 23 Oct 2012       3057 citiri        Secţiunea: Dreptul Muncii  


Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Este hotararea judecatoreasca prin care instanta de judecata solutioneaza cauza in prima instanta ori prin care aceasta se dezinvesteste fara a solutiona cauza.
Desfiintarea retroactiva a unui act juridic.
Tribunalul Galati prin sentinta civila nr. 2116/27 octombrie 2010 a admis contestatia sai a dispus anularea dispozitiei nr.968/20.07.2009 emisa de intimata.

Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Codul muncii este actul normativ care reuneste normele ce constituie dreptul comun in materia raporturilor de munca.
Act procesual pe care paratul are facultatea sa-l indeplineasca inainte de a incepe dezbaterea orala a procesului
Este parte in cadrul unui proces care se afla in situatia unui parat in caz de recurs sau in alta cale de atac, respectiv persoana impotriva careia se declara recursul.
Este calea de atac ordinara prin care la cererea procurorului si a partilor interesate se asigura repararea erorilor din hotararile judecatoresti pronuntate in fond, constituind al treilea grad de jurisdictie.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Prevazuta in sectiunea XIII, cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala,
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Codul muncii este actul normativ care reuneste normele ce constituie dreptul comun in materia raporturilor de munca.
Este calea de atac ordinara prin care la cererea procurorului si a partilor interesate se asigura repararea erorilor din hotararile judecatoresti pronuntate in fond, constituind al treilea grad de jurisdictie.


A dispus reintegrarea contestatorului I.G. in functia de referent 1A instructor.


A obligat intimata sa plateasca contestatorului drepturile salariale indexate, majorate si reactualizate de la data emiterii dispozitiei mai sus mentionate si pana la reintegrarea efectiva in functie.


Impotriva acestei hotarari a formulat recurs intimata DGASPCG considerand-o netemeinica si nelegala pentru urmatoarele motive;


La momentul 01.10.2008 nu se putea initia un proiect de modificare a organigramei, intrucat intentia angajatorului nu era aceea de a concedia salariatii, ci de a-i redistribui pe posturi ai caror titulari erau in concedii de crestere copil, in concedii medicale sau alte situatii.


Ca modificarea contractului de munca poate avea loc si ca urmare a initiativei angajatorului, prin delegarea/detasarea salariatului intr-un alt loc de munca decat cel prevazut in contractul individual de munca, conform art. 42 Codul muncii.


Cum delegarea/detasarea se exercita temporar, la initierea unei noi organigrame cea aprobata de Consiliul Judetului prin H.C.J. nr.211/2009 personalul detasat/delegat a fost cel care s-a incadrat in criteriile privind concedierea colectiva.


Prin intampinare intimatul a solicitat respingerea recursului deoarece concedierea sa este nula de drept, la data de 02.02.2010 C.P. nu mai exista de aproape un an.


Verificand legalitatea si temeinicia hotararii recurate prin prisma motivelor de recurs si a dispozitiilor art. 3041 Cod procedura civila retine ca recursul este nefondat pentru urmatoarele considerente;


Potrivit contractului individual de munca nr.1597/6.02.2007, contestatorul a fost angajat pe post de referent I A instructor ca si loc de munca fiind indicat D.G.A.S.P.C. G..


Pana la momentul emiterii Hotararii nr. 85/30.09.2009, acesta si-a desfasurat activitatea in cadrul C.P. in baza dispozitiei nr. 202/1.02.2007 emisa de directorul institutiei.


Ca efect al desfiintarii C.P. a fost repartizat sa-si desfasoare activitatea in cadrul C. G. T. T. pe aceeasi functie.


Sustinerile recurentei din recurs cu privire la delegarea pe un alt post nu sunt sustinute cu probe. Nu a prezentat nicio decizie de delegare/detasare de pe postul desfiintat in 2008 in alt post.


Instanta de fond corect a retinut ca la momentul luarii masurii concedierii colective, postul din care a fost concediat contestatorul nu mai exista si el nu mai avea cum sa ocupe un post desfiintat cu un an in urma.


Astfel, criteriile de disponibilizare trebuiau aplicate raportat la postul ocupat in momentul luarii deciziei, fapt ce atrage nulitatea deciziei pentru nerespectarea dispozitiilor art. 68 si urmatoarele Codul muncii.


Fata de considerentele expuse mai sus si vazand dispozitiile art. 312 alin.1 in referire la art. 3041 Cod procedura civila va respinge ca nefondat recursul.

Pronuntata de: Curtea de Apel Galati - Decizie nr. 283 din data 17.02.2011


Citeşte mai multe despre:    Curtea de Apel Galati    Drepturi salariale    Salarii indexate    Salarii majorate    Concediere colectiva    Salarii reactualizate    Reintegrare in functie    Contract individual de munca    Organigrama    Angajat    Angajator    Salariu    Salariat    Tribunalul Galati    Concediu medical
Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte Speţe

Conflict negativ de competenta intre sectiile civile ale aceluiasi tribunal
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 48 din 30 mai 2018 a Curtii de Apel Galati

Conflict negativ de competenta generat de obiectul actiunii in materia fondului funciar
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 56 din 18 iunie 2018 a Curtii de Apel Galati

Predare temporara in cazul in care predarea unei persoane in baza unui mandat european de arestare a fost amanata. Inoportunitatea predarii atunci cand persoana solicitata este arestata preventiv in cauza in care este judecata in Romania
Pronuntaţă de: Incheierea din 18 ianuarie 2018 a Curtii de Apel Galati

Revizuire. Inscrisurile descoperite in Arhivele Statului nu reprezinta „inscrisuri noi”
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 19/A din 02.02.2018 a Curtii de Apel Galati

Lamurirea dispozitivului hotararii judecatoresti. Limitele judecatii. Neclaritatea dispozitivului. Drepturi salariale. Notiunea de „spor”. Modalitatea de stabilire si de plata
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 442/24.06.2020

Functionari publici. Drepturi salariale functionari. Revocarea pentru viitor a efectelor unui act administrativ de stabilire a drepturilor salariale. Inlaturare pentru trecut a efectelor actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 628/30.07.2020

Reducerea programului de lucru si a salariului in contextul reducerii temporare a activitatii impune existenta unor motive obiective care nu depind de vointa exclusiva a angajatorului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Timisoara - Decizia civila nr.135/2020

Obligarea angajatorului la plata impozitul si a celorlalte contributii prevazute de lege pentru despagubirile cuvenite salariatului in urma concedierii
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti - Sentinta civila nr. 605/18.12.2019

Obligarea angajatorului la plata drepturilor salariale restante si a dobanzii legale aferente acestora
Pronuntaţă de: Tribunalul BUZAU - Sentinta civila nr. 4471/08.08.2019

Existenta sau inexistenta resurselor financiare ale angajatorului nu poate avea vreo influenta asupra platii drepturilor salariale prevazute in contractul individual de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 5590 din data de 03 Decembrie 2019Articole Juridice

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Dialogurile MCP (V) – Legea Kurzarbeit (a somajului tehnic). Avantaje si lipsuri
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Discriminarea, victimizarea si hartuirea la locul de munca. Modificarile si completarile aduse Codului muncii prin Legea 151/2020
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Drepturi salariale neplatite de angajatorul aflat in insolventa. Fondul de garantare a creantelor salariale
Sursa: MCP Cabinet avocati

Instanta competenta in cererile privind drepturile salariale ale magistratilor
Sursa: Irina Maria Diculescu

Consideratii asupra constitutionalitatii competentei Curtilor de Apel de a judeca infractiunile savarsite de magistratii ce functioneaza in cadrul acestora
Sursa: Irina Maria Diculescu

Principiul controlului ierarhic al activitatii procurorului – masura benefica sau permisiva de abuz?
Sursa: Irina Maria Diculescu