din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2030 de useri online



Prima pagină » Jurisprudenţă » PIDO/CEDO » CEDO: Napotnik impotriva Romaniei. Interzicerea generala a discriminarii

CEDO: Napotnik impotriva Romaniei. Interzicerea generala a discriminarii

  Publicat: 03 Aug 2021       588 citiri        Secţiunea: PIDO/CEDO  


1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Reclamanta s-a plans cu privire la faptul ca a fost discriminata la locul de munca prin rechemarea din postul de la ambasada Romaniei la Ljubljana din cauza graviditatii sale, fara sa i se prezinte vreun motiv valabil.

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Curtea a acceptat ca decizia de a o rechema a urmarit scopul legitim al protectiei drepturilor altora, in special a cetatenilor romani care aveau nevoie de asistenta consulara in Slovenia. Autoritatile nationale si Guvernul au considerat ca incheierea prematura a postului reclamantei a fost justificata de faptul ca absentele ei pentru programarile medicale si din cauza concediului maternal ar fi periclitat capacitatea functionala a sectiei consulare a ambasadei.


Desi conditiile ei de munca s-au schimbat din cauza incheierii premature a postului, aceasta schimbare nu putea fi echivalata cu pierderea locului de munca .


Consecintele acestui tratament pentru reclamanta nu aveau aceeasi natura ca cele interzise expres de legislatia nationala in materia egalitatii de sanse si de obligatiile internationale ale statului in sfera protectiei graviditatii si a maternitatii.


Avand in vedere ca reclamanta a fost promovata in functie de angajatorul ei in ciuda absentei sale prelungite, nu s-a parut ca a suferit vreun impediment pe termen lung in cariera sa diplomatica.


Mai mult, instantele nationale au reiterat expres ca decizia imputata nu a constituit o masura disciplinara. Curtea a concluzionat ca, de vreme ce decizia a fost motivata prin starea de graviditate a reclamantei, nu a urmarit s-o plaseze intr-o pozitie nefavorabila.


In ciuda marjei de apreciere inguste care le era acordata, autoritatile nationale au oferit motive pertinente si suficiente pentru a justifica necesitatea masurii.


Hotararea CEDO integral AICI.





Pronuntata de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului


Citeşte mai multe despre:   
Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Ştiri Juridice
Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...