Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Jurisprudenţă » PIDO/CEDO » CEDO: Rarinca impotriva Romaniei. Proces echitabil

CEDO: Rarinca impotriva Romaniei. Proces echitabil

  Publicat: 03 Aug 2021       163 citiri        Secţiunea: PIDO/CEDO  


Una dintre pedepsele principale, prevazuta in cap. II, t. II, art. 53, C. pen., partea generala.
Reclamanta, condamnata la 3 ani de inchisoare cu suspendare pentru santaj, s-a plans cu privire la faptul ca procesul penal impotriva sa nu a fost echitabil.


1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Magistrat care, potrivit legii, are atributii de a solutiona cauze penale, civile si administrative in cadrul unei instante judecatoresti.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Schimbarea care se produce in realitatea obiectiva datorita unei cauze. Rezultatul.
Reprezentant al unei institutii, regii autonome, societati comerciale, care are anumite insarcinari.
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Curtea a considerat ca nu este necesar sa se stabileasca daca art. 6 este aplicabil in cazul procedurii interne; in orice caz, capetele de cerere ale reclamantei au fost respinse din urmatoarele motive:


- in primul rand, Curtea nu a putut accepta ca simplul fapt ca judecatorii care alcatuiesc completul pentru un anume termen au fost cunoscuti dinainte ar putea fi considerat nelegal sau ar oferi unei parti sau unui judecator oportunitatea de a alege in mod arbitrar judecatorii care urmeaza sa fie chemati pentru a examina o cauza;


- in masura in care contestarea nelegalitatii modului in care judecatorul si-a atribuit cauza spre examinare si a stabilit componenta completului ulterior a fost formulata in etapa corespunzatoare a procedurii, autoritatile nationale au examinat temeiurile sale si au respins-o motivat;


- cu privire la sustinerea ca instanta a ignorat unele dintre observatiile scrise ale reclamantei si a refuzat sa examineze legalitatea elementelor de proba disponibile, Curtea a observat ca avocatul ales al reclamantei a decis sa reduca observatiile depuse anterior in fata instantei in numele reclamantei; mai mult, decizia instantei de a nu examina legalitatea elementelor de proba disponibile nu putea fi considerata abuziva, dat fiind faptul ca acest aspect fusese stabilit in etapa precontencioasa a procedurii cu efect res judicata;


- reclamanta nu a prezentat argumente sau dovezi care sa poata contrazice constatarea instantelor nationale potrivit careia mesajele agentului au avut ca scop clarificarea identitatii persoanei care a amenintat.


Reclamanta a avut oportunitatea de a contesta legalitatea si relevanta elementelor de proba colectate de agent si sa le prezinte in fata instantelor si, in masura in care a facut acest lucru, plangerile sale in aceasta privinta au fost examinate si respinse prin hotarari motivate care nu par a fi arbitrare sau vadit nerezonabile.


Hotararea CEDO integral AICI.Pronuntata de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului


Citeşte mai multe despre:   
Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Dialogurile MCP (IX): Incetarea abuziva a contractului de munca in perioada de proba
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (VIII): Clauza de confidentialitate in contractul individual de munca. Ce este si ce nu este confidential?
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (VII): Legalitatea testarii obligatorii a salariatilor pentru prezenta la locul de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin PredutŞtiri Juridice
Legislaţie

Legea nr. 269/2021 pentru modificarea Legii dialogului social nr. 62/2011 si a Legii nr. 53/2003 - Codul muncii
Legea nr. 269/2021 pentru modificarea Legii dialogului social nr. 62/2011 si a Legii nr. 53/2003 - C ...

OUG 117/2021 pentru modificarea si completarea Codului muncii
Ordonanta de urgenta nr. 117/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii ...

OUG 110/2021 privind acordarea unor zile libere platite parintilor si altor categorii de persoane in contextul raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2
Ordonanta de urgenta nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere platite parintilor si altor cat ...