Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » PICCJ: Incepere urmarire penala fata de 3 presedinti de la 3 sectii de votare din judetul Mehedinti

PICCJ: Incepere urmarire penala fata de 3 presedinti de la 3 sectii de votare din judetul Mehedinti

  Publicat: 28 Aug 2012       1640 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Stiinta multidisciplinara auxiliara dreptului, cu metode proprii de cercetare,
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
In cauza cunoscuta in mass-media ,,fraude la referendum” procurori ai Sectiei de urmarire penala si criminalistica din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie au continuat cercetarile fata de membrii comisiilor de votare din judetul Mehedinti, cu privire la care existau indicii temeinice in legatura cu savarsirea infractiunii prevazuta de art. 55 din Legea nr. 3 din 2000.

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Reprezinta o faza a procesului penal, constand in activitatea desfasurata de organele de urmarire penala
Lista electorala - lista ce cuprinde toti alegatorii care isi exercita dreptul de vot in cadrul unei sectii de votare;
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Lista electorala - lista ce cuprinde toti alegatorii care isi exercita dreptul de vot in cadrul unei sectii de votare;
Vezi Domiciliu conventional.
Desfiintarea retroactiva a unui act juridic.

In acest context, din probele administrate in aceasta cauza, pana in prezent au fost evidentiate, la nivelul acestui judet, mai multe nereguli, dupa cum urmeaza:

-inregistrarea mai multor votanti avand acelasi cod numeric personal ori cu aceeasi carte de identitate sau acelasi nume;
-necompletarea codului numeric personal in cazul unor votanti, respectiv coduri numerice personale invalide sau inexistente;
-necompletarea datelor de identificare corespunzatoare cartilor de identitate ale alegatorilor;


De asemenea, cercetarile efectuate, de la data de 20.08.2012 pana in prezent, au relevat ca procentul cazurilor in care au fost nereguli este semnificativ la nivelul unor sectii de votare de pe raza judetului Mehedinti.

Astfel, in acest dosar s-a inceput urmarirea penala fata de 3 presedinti de la 3 sectii de votare din judetul Mehedinti:1. MIREA DUMITRU, in calitate de presedinte - sectia de votare din Garla Mare, in data de 29 iulie 2012 si in perioada anterioara acestei date, a dispus intocmirea unei liste suplimentare de alegatori continand mentiuni false, in sensul ca mai multe persoane au fost inscrise de mai multe ori in lista electorala suplimentara, si a folosit aceasta lista in vederea introducerii in urna a unui numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori.

2. BONDOC LIVIU CATALIN in calitate de presedinte la sectia de votare din Drobeta Turnu Severin a semnat lista suplimentara de alegatori continand mentiuni false si a folosit aceasta lista in vederea introducerii in urna a unui numar suplimentar de buletine decat cele votate de alegatori.

Astfel, din probe a rezultat ca, lista suplimentara de alegatori de la aceasta sectie de votare contine un numar foarte mare de votanti din trei comune, unde persoanele au fost inscrise in lista electorala suplimentara in aceeasi ordine in care figureaza si in listele electorale permanente din localitatile de domiciliu .

3. BURCU GHEORGHITA, in calitate de presedinte la sectia de votare din Orsova, a intocmit in fals pagina 11 a listei electorale suplimentare de alegatori, prin copierea tuturor datelor de identificare ale tuturor persoanelor inscrise in pagina 3 a aceleiasi liste cu schimbarea ordinii si semnarea in fals a persoanelor, urmata de anularea unui numar de 15 buletine de vot corespunzator persoanelor mentionate in pagina 11, prin stampilarea acestor buletine de vot de doua ori la ambele rubrici de votare, validand astfel prezenta celor 15 persoane, activitate ce a avut loc dupa incheierea procesului de votare.

Pana in prezent au fost audiate mai multe persoane care au contestat semnaturile ce le sunt atribuite in liste electorale suplimentareCiteşte mai multe despre:    Curtea Constitutionala    Referendum    Legea 3/2000    Legea 153/2012    PICCJ

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CCR: Sanctionarea cu revocarea din functie a Avocatului Poporului trebuie sa aiba la baza criterii obiective
30 Jun 2021 | 356

CCR: Convertirea dreptului de folosinta in drept de proprietate in cazul cetatenilor straini si apatrizilor
17 Jun 2020 | 1122

[CUM A FOST] UpDate Work (IV): Reorganizarea activitatii angajatorilor impusa de criza CoVID-19
29 Apr 2020 | 1548

Un alt Cod administrativ al Romaniei a fost propus in Senat pentru dezbatere
02 Nov 2019 | 1171

CCR: decontarea cheltuielilor de transport pentru elevi "pe baza de abonament" - neconstitutionala
19 Oct 2019 | 625

CCR: dispozitiile art. 62 alin. (1) si (3) din Legea notarilor publici (in forma anterioara) sunt neconstitutionale
09 Oct 2019 | 946Articole Juridice

Ce se intampla cu sumele achitate in temeiul unui act administrativ fiscal anulat. Poate instanta dispune direct restituirea lor?
Sursa: Alex Slujitoru si Cristiana Ionescu, Avocati, Radu si Asociatii SPRL

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Dialogurile MCP – Oportunitatea reorganizarii angajatorului vs. Legalitarea concedierii salariatilor
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dobandirea calitatii de notar public de catre judecatorii Curtii Constitutionale. Studiu de caz
Sursa: Dobre Ion

Jurisprudenţă

Anulare Hotarare CNSSU privind instituirea carantinei si interzicerea de participare doar la evenimente religioase
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL SUCEAVA SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL Sedinta publica din 24 mai 2021 Dosar nr. 479/32/2020

Alegerea perioadei care se ia in considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singura data
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 7783/28.11.2018 a Curtii de Apel Galati

Contestatie in anulare. Eroare materiala. Imposibilitatea cenzurarii modului in care instanta de apel a aplicat sau interpretat dispozitiile legale in cauza
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia civila, Decizia civila nr. 102/4.03.2020

Contract de asigurare obligatorie RCA. Neindeplinirea obligatiilor de plata a despagubirii de catre asiguratorul RCA. Momentul de la care incep sa curga penalitatile de intarziere
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia civila, Decizia civila nr. 692/21.10.2020