Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Noile taxe si tarife la ONRC si Registrul Comertului

Noile taxe si tarife la ONRC si Registrul Comertului

  Publicat: 25 Sep 2012       3869 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.
In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 667 din data de 24 septembrie 2012 a fost publicata Hotararea Guvernului nr. 902/2012 privind aprobarea taxelor si tarifelor pentru operatiunile efectuate de Oficiul National al Registrului Comertului si oficiile registrului comertului de pe langa tribunale.

Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Mijloace de proba prevazute in cap . II, t. III, C. proc. pen., partea generala.
Operatiune prin care o persoana fizica sau juridica depune numerar la ghiseul unei banci
Act oficial prin care se confirma (de catre anumite organe de stat)
Banii folositi pentru a desfasura o afacere. Stoc de valori sau de active care, intrate in circuitul economic, pot genera venituri posesorilor lor.
Monitorul Oficial al României este publicaţia oficială a statului român, în care se publică actele prevăzute de Constituţie, de prezenta lege şi alte acte normative.

Sistemul prevede ca operatiunile din registrul comertului sa fie taxate cu tarife unice, in functie de tipul solicitarii, fara ca fiecare tip de serviciu sa mai fie achitat separat, ca pana in prezent. Astfel:


- cererea de inregistrare in registrul comertuluia persoanelor juridice (cuprinzand: autorizare constituire, inmatriculare, autorizare functionare prin declaratie pe propria raspundere) va fi taxata cu 250 lei.


- cererea de inregistrare in registrul comertuluia persoanelorfizice autorizate, intreprinderilor individuale si intreprinderilor familiale se va percepe o taxa de 90 lei.


- Cererile de mentiuni simple (verificarea disponibilitatii sau rezervarii denumirii unei firme sau PFA, declaratii pe propria raspundere, radiere, mentiune operatiune unica, depunere si mentionare acte, numirea lichidatorului, certificat constatator etc.) vor fi taxate cu 45 lei atat pentru firme, cat si pentru persoane fizice autorizate, intreprinderi familiale ori individuale.


- cererile de mentiuni complexe, cuprinzand doua sau mai multe operatiuni, firmele vor fi taxate cu 220 lei.


- cererea de copii certificate, taxa este de 4+0,2 lei/pagina certificata.


- cererea deeliberare informatii punctuale de baza (numar de ordine in registrul comertului, denumire, forma juridica, cod unic de inregistrare, sediu social, durata de functionare, stare firma, activitate principala, capital social, administratori, asociati/actionari, date inregistrate in registrul comertului ca un anumit act sau fapt este ori nu este inregistrat) va fi taxata cu 8 lei/firma.


- Tariful pentru cererea de eliberare informatii punctuale extinse (informatiile punctuale de baza si urmatoarele categorii de informatii suplimentare: activitate secundara, activitati autorizate; administratori/reprezentanti pentru sucursale/subunitati/sedii secundare; cenzori; informatii din situatiile financiare anuale disponibile), alte informatii, dupa caz, date inregistrate in registrul comertului ca un anumit act sau fapt este ori nu este inregistrat) va fi de 24 lei/firma.


- Cererea de eliberare a unui raport istoric despre o firma va fi taxata cu 250lei/firma, in timp ce pentru cererile de informatii pe serii de firme grupate pe maxim cinci criterii - aria geografica, localitate, domeniu - tariful va fi de 9 lei/firma si mai mult de cinci criterii - 11 lei/firma.


- Pentru informatiile solicitate in cazul a 101 - 1.000 de firme, se va aplica o reducere de 30 la suta, pentru 1.001 - 10.000 de firme, de 60%, iar la peste 10.000 de firme, reducerea este de 80%.


Hotararea de Guvernva intra in vigoare la 60 de zile de la data publicarii in Monitorul Oficial.Citeşte mai multe despre:    ONRC    Registrul Comertului    Societati comerciale

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Legea 101/2021 | Depunere delaratii privind beneficiarii reali
05 May 2021 | 1555

Avocat Bucuresti - obtinere cazier judiciar, specimen de semnatura ONRC si certificate de stare civila
23 Sep 2020 | 2558

Perioada pentru care nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale scadente
21 Mar 2020 | 885

Impactul starii de urgenta asupra Justitiei
16 Mar 2020 | 1075

STATISTICA: Ce probleme pot aparea la infiintarea unei firme in Romania?
13 Sep 2019 | 1361

Camera Consultantilor Fiscali a publicat data si tematica pentru sustinerea examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent - sesiunea noiembrie 2019
10 Sep 2019 | 976Articole Juridice

Cererea abuziva a falimentului introdusa de catre creditor. Mijloacele de aparare ale debitorului vizat
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Societatea comerciala cu raspundere limitata. Particularitati. Infiintarea si inregistrarea in registrul comertului
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Contul bancar ca element obligatoriu al cererii de chemare in judecata – problema liberului acces la justitie si confidentialitatii
Sursa: Irina Maria Diculescu

Codul Fiscal: Stabilirea de catre Presedintele A.N.A.F. a criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal – o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Neplata drepturilor salariale.Dreptul salariatului de a solicita daune morale.
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL IASI – Decizia nr. 380/13.06.2019

Efectele nulitatii retroactiveaza pana la momentul emiterii deciziei de concediere, printr-o fictiune a legii prezumandu-se existenta neintrerupta a raportului de munca dintre parti
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 2057/2020

Concedierea pentru savarsirea unei abateri disciplinare poate fi dispusa numai dupa indeplinirea de catre angajator a cercetarii disciplinare prealabile
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CRAIOVA – Decizia civila nr. 02.04.2019

Modificarea unilaterala a felului muncii si implicit a salariului. Nelegalitatea deciziei angajatorului
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 459 din data de 28 Octombrie 2020