Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Declaratia FMI si CE la incheierea misiunilor de evaluare

Declaratia FMI si CE la incheierea misiunilor de evaluare

  Publicat: 29 Jan 2013       1359 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
Echipele Fondului Monetar International (FMI) si Comisiei Europene (CE) au efectuat o vizita la Bucuresti in perioada 15 – 29 ianuarie pentru a purta discutii privind cea de-a saptea si ultima evaluare de catre FMI si ultima evaluare de catre CE a programului economic al Romaniei.

Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Ceea ce poate fi realizat cu usurinta.
Pierderea increderii in moneda unei tari sau in alte active financiare ale acesteia,
Soldul din care reiese o insuficienta a resurselor in raport cu nevoile, in cursul unei perioade date;
Activitatea functional independenta si obiectiva, care da asigurari si consiliere conducerii pentru buna administrare a veniturilor si cheltuielilor publice,
Soldul din care reiese o insuficienta a resurselor in raport cu nevoile, in cursul unei perioade date;
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
In dreptul comunitar, directiva este un instrument legislativ obligatoriu pentru statele membre carora li se adreseaza in ceea ce priveste rezultatul care trebuie atins, dar lasa la latitudinea lor forma si metodele de obtinere a acestuia.
Indicator care masoara rezultatele la nivel microeconomic, reprezentand volumul incasarilor din activitatea proprie intr-o perioada de timp, incasari efectuate la pretul pietei.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Propunere ce o adreseaza un subiect de drept, persoana fizica sau juridica, unui alt subiect de drept, cu privire la incheierea unei conventii, in conditii determinate.
Persoana fizica sau juridica care aloca importante fonduri pentru realizarea unei investitii.
Este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile:

La nivelul staff-ului, s-a ajuns la un acord cu privire la actiunile de corectare care sunt necesare pentru a indeplini obiectivele prevazute in program, mai cu seama in ceea ce priveste reducerea arieratelor statului si reforma intreprinderilor publice, precum si in privinta proiectului de buget pe anul 2013. Avand in vedere timpul necesar pentru implementarea acestor masuri si finalizarea cu succes a evaluarilor, autoritatile vor solicita o prelungire cu trei luni a programului incheiat cu FMI. Acest lucru ar trebui deasemenea sa faciliteze si finalizarea ultimei evaluari de catre Uniunea Europeana.

Conform estimarilor preliminare, cresterea reala a PIB in anul 2012 a fost aproape liniara. In anul 2013, este prognozata o crestere de aproximativ 1,6 la suta, in principal pe seama cererii interne. Inflatia a crescut la 5 la suta la finele anului 2012, in parte din cauza preturilor mai mari la produsele alimentare ca urmare a recoltei sarace, anticipandu-se o scadere in a doua parte a lui 2013, depasind apoi usor nivelul de 3.5 la suta, pana la finele anului. Se asteapta ca deficitul de cont curent sa ramana in jurul valorii de 4 la suta din PIB in anul 2013.

Dezechilibrele fiscale acumulate inainte de criza financiara internationala au fost in cea mai mare parte corectate. Conform estimarilor preliminare, deficitul bugetar in anul 2012 a fost redus, conform sistemului pe baza de angajamente, la sub 3 la suta din PIB - asa cum fusese planificat. Cu toate acestea, tinta de deficit in termeni cash nu a fost indeplinita, in principal ca urmare a suspendarii rambursarilor pentru unele dintre proiectele finantate din fonduri europene, pe fondul neregulilor constatate de autoritatile romane de audit .

Bugetul anului 2013 tinteste un deficit de 2,4 la suta din PIB in termeni de angajamente si 2,1 la suta in termeni cash. Bugetul permite majorarea salariilor in sectorul public in asa fel incat acestea sa poata reveni la nivelul dinaintea perioadei de criza, o majorare cu 4 la suta a pensiilor, precum si o alocare semnificativa destinata reducerii la 60 zile a perioadelor de plata a facturilor in sistemul de sanatate, in concordanta cu Directiva Uniunii Europene privind combaterea intarzierii platilor (7/2011/EU). Masurile privind veniturile includ unele reduceri ale deducerilor fiscale, imbunatatirea fiscalizarii in domeniul agricol, precum si introducerea obligativitatii impozitului de 3 la suta la cifra de afaceri pentru segmentul intreprinderilor mici. Salariul minim va creste de la 700 lei cu 50 lei la 1 februarie, iar ulterior cu inca 50 lei de la 1 iulie.

Autoritatile s-au angajat sa reia reforma intreprinderilor de stat: oferta publica secundara de 15 la suta din capitalul companiei Transgaz se va finaliza in lunile care urmeaza, in timp ce la CFR Marfa pachetul majoritar va fi vandut unui investitor strategic. Oltchim va intra in insolventa. Se vor accelera eforturile de numire a consiliilor de administratie si managerilor profesionisti la intreprinderile publice. Calendarul dereglementarii preturilor la electricitate si gaze naturale va fi respectat cu strictete, in timp ce se vor lua masuri pentru a proteja consumatorii casnici cei mai vulnerabili.Citeşte mai multe despre:    FMI    Bugetul de stat    Comisia Europeana

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

OUG privind reducerea timpului de munca, acordarea unor indemnizatii pentru zilieri si sezonieri, precum si incurajarea telemuncii
09 Aug 2020 | 1404

Legea 24/2020: Valoarea unui tichet de masa nu va putea depasi suma de 20 de lei
21 Mar 2020 | 1331

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in sedinta din 18 martie 2020
19 Mar 2020 | 983

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in cadrul sedintei din 10 martie 2020
11 Mar 2020 | 896

Proiect de Hotarare privind (re)organizarea si functionarea Ministerului Muncii. Cate posturi sunt alocate?
30 Nov 2019 | 1496

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 4 noiembrie 2019
04 Nov 2019 | 1707Articole Juridice

Ce se intampla cu sumele achitate in temeiul unui act administrativ fiscal anulat. Poate instanta dispune direct restituirea lor?
Sursa: Alex Slujitoru si Cristiana Ionescu, Avocati, Radu si Asociatii SPRL

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Instantele Uniunii Europene nu sunt competente sa judece actiuni in despagubire formulate impotriva Eurogrupului
Sursa: EuroAvocatura.ro

Contractul de munca si lucratorul “au pair”
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Contract de munca temporara. Calitatea procesuala a utilizatorului chemat in garantie de catre salariatul temporar
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BACAU - DECIZIE Nr. 376 din 21 Septembrie 2020

Anulare decizie de concediere disciplinara. Modificarile manuscrise operate pe un regulament intern nu sunt opozabile
Pronuntaţă de: Tribunalul Mures Sectia Civila, Sentinta civila nr. 68/2017, in sedinta publica din 31 ianuarie 2017

Aprecierea prezumtiei de nevinovatie in sanctionarea contraventiilor
Pronuntaţă de: Judecatoria Strehaia-Mehedinti, Sentinta nr. 565/2016 din 09.03.2016

Concedierea salariatei gravide in perioada de proba si in concediu medical
Pronuntaţă de: Tribunalul Arad, Sectia a III-a Contencios administrativ fiscal, litigii de munca si asigurari sociale, Sentinta nr. 1832 din 05.07.2016