Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » A fost lansat site-ul www.licitatii-insolventa.ro

A fost lansat site-ul www.licitatii-insolventa.ro

  Publicat: 18 Apr 2013       3722 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile:
www.licitatii-insolventa.ro este un serviciu oferit de Uniunea Nationala a Practicienilor in Insolventa din Romania.

Relatie sociala care ia nastere in legatura cu insusirea de catre oameni a buburilor materiale, in primul rand a mijloacelor de productie.
Aplicarea normelor juridice la fapte ori situatii concrete.
(Bankruptcy) Stare de insolvabilitate a unei persoane fizice sau juridice; cu alte cuvinte, incapacitatea acesteia de a-si plati datoriile.
Desemneaza o invitatie publica adresata de catre AM/OI unei categorii clar identificate de solicitanti, in vederea depunerii cererilor de finantare pentru proiecte, in cadrul unui domeniu de interventie al axelor prioritare din Programul Operational Regional 2007-2013 sau din Programele Operationale Sectoriale.
Este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile:
Totalitatea bunurilor si creantelor (drepturi de incasare) apartinand subiectului economic;
Lucruri utile omului, cu valoare economica si susceptibile de apropiere.
Indicator care reflecta aportul valoric adus de o intreprindere prin activitatile sale asupra bunurilor cumparate.
Este acea stare a patrimoniului debitorului care se caracterizeaza prin insuficienta fondurilor banesti disponibile pentru plata datoriilor exigibile:

Site-ul are ca scop postarea anunturilor de vanzare a bunurilor proprietate a societatilor aflate sub incidenta Legii nr. 85/2006, vanzari organizate de catre administratorii judiciari/lichidatorii acestor societati.

Potrivit prevederilor Legii nr. 85/2006, bunurile societatilor aflate in reorganizare judiciara sau faliment pot fi valorificate de catre administratorii judiciari/lichidatorii acestor societati conform uneia dintre urmatoarele metode de valorificare:  • licitatie publica

  • negociere directa

  • o combinatie intre licitatia publica si negocierea directa.


Fiecare metoda de vanzare are un regulament aferent care este adus la cunostinta persoanelor interesate de catre administratorul judiciar/lichidator. Pe site-ul www.licitatii-insolventa.ro, administratorii judiciari/lichidatorii posteaza anunturile referitoare la valorificarea bunurilor prin una din metodele mentionate anterior.


Practic, postarea anunturilor pe acest site de catre practicienii in insolventa are ca scop aducerea la cunostinta publicului larg a licitatiilor/negocierilor organizate, informatii suplimentare privind modul de desfasurare al licitatiilor/negocierilor urmand a fi obtinute de catre persoanele interesate de la persoana care a postat anuntul.


Site-ul este structurat pe sase categorii (Afaceri, Auto, Imobiliare, Industrial, Office, Altele) si reuneste in acest moment peste 900 de anunturi active cu bunuri scoase la vanzare, in valoare totala de peste 800 milioane de lei.


,,Am pornit acest demers avand in vedere intregul context in care ne aflam: o piata a insolventei care creste sustinut de cinci ani de zile si in care anual se deschid cu cel putin 10% mai multe dosare de insolventa decat in anul precedent, volumul mic de lichiditati de pe piata, impactul spectaculos al internetului asupra mediului de afaceri``, a declarat presedintele UNPIR, Arin Octav Stanescu.Citeşte mai multe despre:    UNPIR    Insolventa

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Impactul starii de urgenta asupra Justitiei
16 Mar 2020 | 1124

Frames: Peste 1 milion de angajati romani risca de intre in somaj din cauza coronavirusului
13 Mar 2020 | 1015

Este admisibila invocarea compensatiei legale a datoriilor reciproce dintre un creditor inscris la masa credala si debitorul aflat in insolventa
20 Feb 2020 | 989

Hotarare prealabila pronuntata de ICCJ in materia insolventei - vezi caror cereri nu se aplica cerinta referitoare la cuantumul creantelor bugetare!
17 Oct 2019 | 1253

Solicitarile pentru facilitati fiscale pot fi depuse pana la 16 decembrie 2019
20 Sep 2019 | 831

5 elemente cheie despre metoda de protejare a capitalului investit
19 Sep 2019 | 976Articole Juridice

Cererea abuziva a falimentului introdusa de catre creditor. Mijloacele de aparare ale debitorului vizat
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Protectia sociala a salariatilor. Drepturi si Proceduri de care acestia pot beneficia (II pe durata starii de urgenta)
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Drepturi salariale neplatite de angajatorul aflat in insolventa. Fondul de garantare a creantelor salariale
Sursa: MCP Cabinet avocati

Codul Fiscal: Stabilirea de catre Presedintele A.N.A.F. a criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Obligarea salariatului la restituirea sumei nedatorate. Concediu de odihna efectuat in natura
Pronuntaţă de: Sentinta Civila nr. 251/02.03.2020 Tribunalul Iasi

Scopul activitatii de constatare a neregulilor si de stabilire a creantelor bugetare. Insolventa beneficiar
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1737/2019

Decizia C.C.R. nr. 788/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Legea nr. 85/2006
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia nr. 779/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 43 alin. (2) din Legea nr. 85/2014
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei