din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2089 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Avocat in cadrul Baroului Bucuresti urmarit penal pentru cumparare de influenta

Avocat in cadrul Baroului Bucuresti urmarit penal pentru cumparare de influenta

  Publicat: 12 Sep 2013       1769 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este fapta ce prezinta pericol social, care a fost savarsita cu vinovatie si este prevazuta de legea penala.
Puterea de a participa la deciziile referitoare la politicile financiare si operationale (de exploatare) ale unei intreprinderi detinute, fara ca totusi sa se exercite un control asupra acestor decizii.
Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie � Serviciul teritorial Suceava efectueaza cercetari penale fata de inculpatii: RUSU PAUL, avocat in cadrul Baroului Bucuresti si GIURCA DUMITRU, persoana fara calitate speciala, in sarcina carora s-a retinut infractiunea de cumparare de influenta .

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Denumire data monedei unice europene.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Persoana care face parte din parchet si care exercita atributiile ce revin acestei institutii judiciare.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Rusu Daniel-Gheorghe - membru al Parlamentului Romaniei.
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Medic, profesor la Clinica Neurochirurgicala a Facultatii de Medicina din Bucuresti si ministru al Sanatatii intre anii 1945-1946.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Cale de atac; actiune introdusa la instanta judecatoreasca superioara celei care a pronuntat o hotarare in prima instanta, prin care se solicita anularea hotararii judecatoresti si judecarea in fond a cauzei; cerere de apel
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
Prevazuta in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, activitate prin care procurorul sau instanta de judecata declanseaza actiunea penala impotriva invinuitului,
Act normativ care cuprinde principiile si reglementarile referitoare la relatiile sociale avand ca obiect vanzarea si cumpararea marfurilor.
Reprezinta respectarea de catre autoritatile administratiei publice a obligatiei de a informa cu privire la modul de stabilire a activitatilor componente si a obiectivelor,
Potrivit dispozitiilor procesual penale, invinuitul dau inculpatul nu este obligat sa probeze nevinovatia sa,

Din Ordonanta de punere in miscare a actiunii penale intocmita de procurori a rezultat urmatoarea stare de fapt:
In cursul lunii august 2013, inculpatul Rusu Paul, in calitate de avocat, a promis suma de 5.000 de euro unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Judecatoria Suceava (denuntator in cauza), pentru ca acesta sa isi exercite influenta asupra unui coleg procuror in scopul obtinerii unei solutii favorabile pentru clientul sau, inculpatul Giurca Dumitru, cercetat penal pentru infractiuni la regimul circulatiei rutiere.
In acest scop, la data de 10 septembrie 2013, Rusu Paul a remis procurorului respectiv suma de 3.500 de euro, bani proveniti de la inculpatul Giurca Dumitru .
De asemenea, la data de 12 septembrie 2013, inculpatii Rusu Paul si Giurca Dumitru au oferit procurorului suma de 1.500 de euro, ca diferenta din totalul banilor promisi, ocazie cu care procurorii au procedat la constatarea infractiunii flagrante.

Inculpatilor li s-au adus la cunostinta acuzatiile in conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedura penala.

La data de 12 septembrie 2013, procurorii au dispus retinerea acestora pe un termen de 24 de ore, urmand a fi prezentati Curtii de Apel Suceava cu propunere de arestare preventiva pe un termen de 29 de zile .

Facem precizarea ca punerea in miscare a actiunii penale este o etapa a procesului penal reglementata de Codul de procedura penala necesara in vederea propunerii unor masuri preventive, activitate care nu poate, in nicio situatie, sa infranga principiul prezumtiei de nevinovatie.



Citeşte mai multe despre:    Baroul Bucuresti    Denunt    Avocati

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Codul muncii comentat 2022. Noua organizare a muncii. Editia a III-a, completata si revizuita
26 Jan 2022 | 1979

ICCJ: Martorul denuntator poate fi subiect activ al infractiunii de marturie mincinoasa
17 Jan 2020 | 1057

Pozitia DNA privind modificarea Codului Penal, a Codului de procedura penala si a altor acte normative
26 Apr 2019 | 1049

Acord intre Guvernul Romaniei si Guvernul Republicii Turcia privind cooperarea in domeniul sanatatii si al stiintelor medicale
04 Apr 2019 | 828

ICCJ. Dezlegarea unei chestiuni de drept privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa � planul de reorganizare a debitorului nu poate sa prevada esalonarea la plata a creantelor curente
28 Mar 2019 | 2352

Guvernul Romaniei si Guvernul Statului Qatar au semnat un acord privind cooperarea in domeniul turismului
27 Mar 2019 | 817



Articole Juridice

Dialogurile MCP (IX): Incetarea abuziva a contractului de munca in perioada de proba
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Distributia exclusiva si restrictionarea vanzarilor pasive
Sursa: Consiliul Concurentei - Ghidul privind intelegerile verticale

Contestarea in instanta a notificarii de incetare a CIM in timpul sau la finalul perioadei de proba
Sursa: MCP Cabinet avocati

CJUE nu este competenta sa se pronunte asupra unui diferend frontalier cu caracter international care nu tine de dreptul Uniunii
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Clauza de arvuna si clauza de dezicere. Deosebiri. Actiune in denuntarea unilaterala a contractului
Pronuntaţă de: I.C.CJ., Sectia I civila, decizia nr. 2589 din 8 decembrie 2020

CEDO: Cegolea impotriva Romaniei. Discriminare
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

CEDO: Buturuga impotriva Romaniei
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Promisiune bilaterala de cesiune de parti sociale. Denuntarea unilaterala a contractului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia a II-a civila, decizia nr. 2144 din 4 noiembrie 2020