Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Secretarul de stat din MEF responsabil de SAPARD si-a dat demisia

Secretarul de stat din MEF responsabil de SAPARD si-a dat demisia

  Publicat: 01 Oct 2008       1574 citiri       Sursa: NewsIn  


Secretarul de stat din Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) Alice Bitu, responsabil, printre altele, de gestiunea fondurilor europene, inclusiv prin SAPARD, la care platile au fost sistate temporar in iulie, a demisionat miercuri, au declarat surse din MEF.

(Audit) Operatiunea de examinare profesionista a documentelor financiare ale unei companii cu scopul de a stabili daca inregistrarile si rapoartele ei sunt valide si daca informatiile au fost inregistrate in contabilitate si prezentate in rapoartele financiare in mod legal si corect.
Denumire data monedei unice europene.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
1. Determinare cu aproximatie (sinonim cu estimare) a unei anumite cantitati, in acest sens evaluarea poate reprezenta o anticipare a operatiei de masurare propriu-zisa sau o poate inlocui, atunci cand nu este posibila o masurare suficient de exacta
S-a nascut in anul 1557, fiind fiul domnitorului tarii Romanesti, Patrascu cel Bun (1554-1557).
Proces prin care legislatiile tarilor membre si ale celor ce doresc sa adere la UE se aliniaza normelor dreptului comunitar.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Platile prin Progamul SAPARD au fost suspendate dupa o misiune de audit a Comisiei Europene (CE) ce a avut loc prima jumatate a lunii iunie, procedura ce face parte din monitorizarea pe care serviciile CE o efectueaza anual.

Ministerul Economiei si Finantelor a precizat ca Bruxelles-ul a suspendat plati de 28,3 milioane euro pentru proiecte Sapard, in urma unor deficiente inregistrate in efectuarea platilor.

Atunci, Bruxelles-ul ceruse autoritatilor romane sa elaboreze un plan de masuri pentru remedierea deficientelor constatate, cu termen de finalizare in 31 august 2008.

"Plata fondurilor structurale nu poate demara pana cand guvernul nu trimite o evaluare a sistemului care va gestiona aceste finantari UE", declara in septembrie, la Bruxelles, comisarul european pentru politica regionala Danuta Hubner.

Insa Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) a primit, la sfarsitul lunii septembrie, confirmare din partea Fondului National din MEF privind reluarea platilor pentru proiectele SAPARD aflate in derulare, potrivit secretarului de stat in MADR Cornelia Mihai .

Romania trebuie sa mai primeasca de la UE, in cadrul programului Sapard, 200 milioane euro, pentru care verificarile se vor face dupa noile proceduri.

Alice Bitu a fost numita secretar de stat in ianuarie 2006, in locul lui Nicolae Ivan, si se ocupa de accesarea fondurilor europene, armonizare legislativa si integrare europeana.

In cazul in care se confirma, ar fi a doua demisie importanta a unor autoritati responsabile de gestionarea fondurilor europene, dupa ce, in luna septembrie, Laszlo Klarik - directorul general al Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP), care gestioneaza fondurile SAPARD in Romania - si-a dat demisia.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Dialogurile MCP (IX): Incetarea abuziva a contractului de munca in perioada de proba
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (VIII): Clauza de confidentialitate in contractul individual de munca. Ce este si ce nu este confidential?
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Dialogurile MCP (VII): Legalitatea testarii obligatorii a salariatilor pentru prezenta la locul de munca
Sursa: Avocat Marius-Catalin PredutJurisprudenţă

Cerere de recurs semnata electronic. Nulitatea recursului
Pronuntaţă de: Decizia nr. 520 din 7 martie 2019, pronuntata de Sectia I civila a Inaltei Curti de Casatie si Justitie

Anulare Hotarare CNSSU privind instituirea carantinei si interzicerea de participare doar la evenimente religioase
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL SUCEAVA SECTIA DE CONTENCIOS ADMINISTRATIV SI FISCAL Sedinta publica din 24 mai 2021 Dosar nr. 479/32/2020

Alegerea perioadei care se ia in considerare la stabilirea bazei de calcul al pensiei militare de stat se poate face o singura data
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 7783/28.11.2018 a Curtii de Apel Galati

Legislaţie

Legea nr. 269/2021 pentru modificarea Legii dialogului social nr. 62/2011 si a Legii nr. 53/2003 - Codul muncii
Legea nr. 269/2021 pentru modificarea Legii dialogului social nr. 62/2011 si a Legii nr. 53/2003 - C ...

OUG 117/2021 pentru modificarea si completarea Codului muncii
Ordonanta de urgenta nr. 117/2021 pentru modificarea si completarea Legii nr. 53/2003 - Codul muncii ...

OUG 110/2021 privind acordarea unor zile libere platite parintilor si altor categorii de persoane in contextul raspandirii coronavirusului SARS-CoV-2
Ordonanta de urgenta nr. 110/2021 privind acordarea unor zile libere platite parintilor si altor cat ...