din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2633 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Comisia Europeana a adoptat decizia privind clasarea a 21 actiuni in constatatarea neindeplinirii obligatiilor impotriva Romaniei

Comisia Europeana a adoptat decizia privind clasarea a 21 actiuni in constatatarea neindeplinirii obligatiilor impotriva Romaniei

  Publicat: 26 Feb 2015       1650 citiri       Sursa: Euroavocatura.ro  


Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
Comisia Europeana a adoptat astazi, 26 februarie 2015, o decizie privind clasarea a 21 actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor declansate impotriva Romaniei si a unui dosar EU Pilot. Decizia de clasare a venit ca urmare a masurilor de conformare adoptate de autoritatile romane.

Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Notificare prin care, in cadrul unui raport contractual, creditorul cere expres debitorului sa-si execute obligatia ajunsa la scadenta.
Pretul la care se vand si se cumpara hartiile de valoare si valuta straina.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
Act adoptat de organele de stat,
Una dintre solutiile pe care le pronunta instanta care a judecat cauza penala,
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Ansamblu de solutii pronuntate de catre organele de jurisdictie in legatura cu probleme de drept sau institutiile juridice examinate cu prilejul desfasurarii litigiilor din competenta lor.
In pofida crearii unei piete unice si a Uniunii economice si monetare, nu exista inca o politica comunitara adevarata cu privire la impozitare. Prevederi specifice sunt incluse in Articolele 90-93 ale Tratatului de constituire a Comunitatii Europene (fostele Articole 95-99), dar procedura de adoptare a deciziilor in ce priveste impozitarea impune votul in unanimitate in Consiliu. Pina acum, acest mecanism a functionat ca o frana in ce priveste adoptarea de reguli comune privind impozitarea directa si indirecta.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Suma de bani sau alte valori pe care o persoana numita creditor o acorda unei alte persoane, numita debitor,
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.

De asemenea, cu aceeasi ocazie Comisia continuat actiunea declansata in alte doua cauze existente si a initiat o noua actiune prin transmiterea scrisorii de punere in intarziere.


In prezent, Romania are in curs 53 de actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor, toate aflate in faza precontencioasa. Dintre acestea 32 privesc transpunerea sau aplicarea incorecta a dreptului UE, iar 21 vizeaza necomunicarea masurilor nationale de transpunere a directivelor. De la data aderarii si pana la acest moment, Curtea de Justitie a Uniunii Europene nu a pronuntat nicio hotarare de condamnare a Romaniei in cadrul vreunei actiuni in constatarea neindeplinirii obligatiilor.


Actiunile vizate de decizia Comisiei sunt urmatoarele:


1. Clasarea a 3 actiuni care vizeaza transpunerea sau aplicarea incorecta a dreptului UE:


- Cauza 2009/2193 avand ca obiect neindeplinirea mai multor obligatii din Regulamentul (CE) nr. 1775/2005 privind conditiile de acces la retelele pentru transportul gazelor naturale.
- Cauza 2010/2188 avand ca obiect neimplementarea principiilor statuate in jurisprudenta Schumacker (cauza C-279/93) in ce priveste impozitarea veniturilor de natura salariala.
- Cauza 2013/4019 avand ca obiect neindeplinirea obligatiilor prevazute de art. 49-54 TFUE cu privire la neacordarea beneficiului unui credit fiscal pentru un sediu permanent in Romania al unei societati din alt stat membru al UE sau al SEE pentru impozitul platit in strainatate asupra veniturilor obtinute si impozitate in Romania.


2. Clasarea a 18 actiuni care vizeaza neindeplinirea obligatiei de comunicare a masurilor nationale de transpunere a unor directive din domeniul mediului, sanatatii si protectiei consumatorilor.


3. Inchiderea dosarului EU Pilot (pre-infringement) in Cauza 2013/4211 care priveste imposibilitatea deducerii contributiilor sociale obligatorii platite intr-un alt stat membru.


4. Initierea sau continuarea procedurii in 3 actiuni aflate in curs
- Cauza 2013/4288 avand ca obiect existenta unor obstacole la comercializarea de statii de carburant GPL
- Cauza 2013/2025 referitoare la incorecta punere in aplicare a Directivei 2001/80/CE privind limitarea emisiilor in atmosfera a anumitor poluanti provenind de la instalatii de ardere de dimensiuni mari
- Cauza 2014/0368, avand ca obiect necomunicarea masurilor nationale de transpunere a Directivei 2012/33/UE.



Citeşte mai multe despre:    Comisia Europeana    Actiuni in constatare    Neindeplinirea obligatiilor

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 463

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1404

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 1089

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 1009

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1551

MFP a publicat, spre dezbatere publica, un proiect de lege pentru modificarea Legii 132/2017 privind asigurarea obligatorie de raspundere civila auto
23 Sep 2019 | 1465



Articole Juridice

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Un medicament care se elibereaza fara prescriptie medicala intr-un stat membru nu poate fi comercializat in alt stat membru decat daca acesta din urma a autorizat la randul sau introducerea sa pe piata
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Contract de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu apa si canalizare incheiat intre o asociatie intercomunitara de dezvoltare a serviciilor publice de apa-canal si un operator. Aderarea unei unitati administrativ teritoriale la asociatie. Aplicarea dispozitiilor legale privind stabilirea redeventei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 626/30.07.2020

Accesiune reala imobiliara artificiala. Actiuni in constatare formulate, succesiv, cu privire la aceeasi suprafata de teren
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia a II-a civila, decizia nr. 1883 din 7 octombrie 2020

Fonduri europene. Evaluarea gresita a proiectului de catre autoritatea de finantare. Stabilirea unor limite de cheltuieli cu depasirea plafoanelor maximale stabilite in Ghidul solicitantului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 5636 din 30 octombrie 2020

Discriminare directa sau tratament diferentiat, justificat si rezonabil
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Sentinta civila nr. 39 din data de 17.01.2020