Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » INPPA: Temele dezbaterilor din 20, 27 octombrie si 3 noiembrie 2016

INPPA: Temele dezbaterilor din 20, 27 octombrie si 3 noiembrie 2016

  Publicat: 13 Oct 2016       1229 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Compartiment de munca in structura de productie a unei unitati economice, constituit dintr-un ansamblu de locuri de munca amplasate in acelasi spatiu,
In continuarea Programului lansat la 19 februarie 2015, privind dezbaterile – atelier organizate de Institutul National pentru Pregatirea si Perfectionarea Avocatilor – INPPA – la sediul UNBR (Palatul de Justitie, Splaiul Independentei nr. 5, sector 5).

Act normativ care grupeaza principiile si cele mai importante prevederi legale referitoare la stabilirea faptelor ce constituie infractiuni,
1. Din punct de vedere economic, o cantitate dorita dintr-un anumit bun economic, care poate fi cumparata, intr-o perioada determinata, la anumite niveluri ale pretului.
Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
Reglementata prin art.48 din Decretul Lege 115/1938 pentru unificarea dispozitiilor privitoare la cartile funciare, prin ea se face stramutarea, constituirea, modificarea sau stingerea dreptului real imobiliar sub conditia justificarii.
Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Sume de bani (in lei sau in valuta) ale titularilor, aflate in conturi deschise la diverse banci.
Modalitatea cea mai simpla de realizare a unei plati si reprezinta o dispozitie neconditionata data de emitentul acesteia unei banci receptoare de a plati unui beneficiar o anumita suma de bani, la o anumita data.

Temele dezbaterilor din 20, 27 octombrie si 3 noiembrie 2016:


I.20 octombrie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema:Aspecte practice privindinfractiunile contra intereselor financiare ale UE. Discutiile vor fi moderate de domnul avocat doctor Petrut Ciobanu - lector univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti, Vicepresedinte U.N.B.R. Invitat: Domnul avocat doctor Norel Neagu- conf. univ. la Facultatea de Drept, Universitatea Nicolae Titulescu


II.27 octombrie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema:Contestatia administrativa intre Codul de procedurafiscala, Legea Contenciosului administrativ, Codul penal si Codul de procedurapenala.Discutiile vor fi moderate dedomnul avocat doctor Claudiu Constantin Dinu - lect. univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti. Invitat: domnul avocat doctor Madalin Irinel Niculeasa.


III.3 noiembrie 2016, ora 17.00, dezbaterea cu tema:Actele administrative asimilate - obiect al actiunii in contencios administrativ: specii de acte administrative ``asimilate``, regimul procedurii prealabile, capete de cerere posibile, solutii ale instantei.Discutiile vor fi moderate dedomnul avocat doctor Claudiu Constantin Dinu - lect. univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti. Invitat: domnul avocat doctorAlexandru Sorin Ciobanu- conf. univ. la Facultatea de Drept, Universitatea din Bucuresti


Astfel cum a fost initiat proiectul, in cadrul sustinerii temelor de formare profesionala continua, dezbaterile vor avea caracter interactiv, fiind invitati si reprezentanti ai altor profesii juridice/judiciare (magistrati, executori judecatoresti, notari publici, practicieni in insolventa).


Dezbaterile vor avealoc in sala Comisiei Permanente a UNBR si a Comisiei Centrale de Disciplina (sala E 24) de la etajul 1 al Palatului de Justitie (localizata deasupra garderobei).


Accesul se face pe la intrarea principala a Palatului de Justitie, iar participantii se vor identifica la intrare cu cardul de avocat.


Inscrierile se fac prin email, la adresa de email:conferinte@inppa.ro.Numarul de locuri pentru fiecare dezbatere este limitat la 25.Inscrierea se va realiza prin email, cu indicarea datelor de contact (nume si prenume, baroul, adresa de email si numar de telefon), numarul maxim de locuri fiind ocupat in ordinea primirii cererilor de inscriere . Persoanele inscrise astfel vor fi contactate,avand obligatia achitarii taxei de 60 de lei / dezbatere, in 24 de ore de la confirmarea inscrierii.Dovada platii va fi comunicata prin email (contabilitate@inppa.ro)in 24 de ore de la confirmarea inscrierii, in caz contrar, locul devenind disponibil .


Taxa urmeaza a se achita prin ordin de plata sau transfer bancar, in contul INPPA (IBAN: RO56RNCB0082044172480001, B.C.R. Bucuresti, Sucursala Unirea, CIF: 16137943). Persoanele care doresc emiterea unei facturi pentru suma achitata, vor preciza odata cu comunicarea confirmarii platii si datele de facturare.


Pentru participarea la oricare din temele de dezbatere, se vor acorda 3 puncte de pregatire profesionala continua.Citeşte mai multe despre:    INPPA    Formare profesionala    Avocati

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[Vatra MCP] Contextul, motivele si necesitatea adoptarii Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
22 Feb 2022 | 1003

[CUM A FOST] UpDate Work (IV): Reorganizarea activitatii angajatorilor impusa de criza CoVID-19
29 Apr 2020 | 1903

Intrare in functie a unui nou avocat general la CJUE
23 Mar 2020 | 1018

UNBR si INPPA au afisat rezultatele examenului de admitere - sesiunea August 2019. Vezi rata de promovabilitate!
08 Sep 2019 | 2458

Ministerul Educatiei a aprobat calendarul admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2020-2021
05 Sep 2019 | 1205

178 programe de formare profesionala vor incepe in luna septembrie 2019, la nivel national
24 Aug 2019 | 677Articole Juridice

Dialogurile MCP (XIV) Clauza de formare profesionala. Aspecte practice privind restiturea sumelor de catre salariati
Sursa: MCP Cabinet avocati

Dialogurile MCP – Oportunitatea reorganizarii angajatorului vs. Legalitarea concedierii salariatilor
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Protectia sociala a salariatilor. Drepturi si Proceduri de care acestia pot beneficia (II – pe durata starii de urgenta)
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Domeniul drepturilor nepatrimoniale recunoscute persoanelor juridice este restrans la acele drepturi subiective pe care persoana juridica le poate avea potrivit legii
Pronuntaţă de: Tribunalul Galati - Sentinta civila nr. 1399 din data de 10 Decembrie 2019

Obligarea salariatului la plata contravalorii cursurilor de formare profesionala. Incalcarea dispozitiilor legale si a clauzelor contractuale privind formare profesionala
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL BUCURESTI– Decizia civila nr. 3025/05.06.2019

Suspendare indemnizatie de somaj. Nerespectarea contractului de formare profesionala
Pronuntaţă de: Tribunalul Dolj - Sentinta civila nr. 1014 din data 11.03.2010