Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Mai 2019: Aniversare 1 an de GDPR

Mai 2019: Aniversare 1 an de GDPR

  Publicat: 18 May 2019       169 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Reprezinta anularea, suprimarea unei legi sau a unei dispozitii legale si care are ca rezultat scoaterea din vigoare, in total sau in parte, a unui act normativ printr-un alt act normativ de aceeasi valoare juridica sau de o valoare juridica superioara.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Pe data de 25 mai 2019 se implineste un an de la aplicarea directa, in toate statele Uniunii Europene, a prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, adoptat de Parlamentul European si Consiliu in data de 27 aprilie 2016.

Moment (etapa) al judecatii in prima instanta,
Orice actiune a autoritatii vamale pentru asigurarea respectarii reglementarilor vamale si,
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,

Cu prilejul sarbatoririi unui an de la aplicarea acestui act normativ european, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal va organiza pe data de 24 mai 2019, la sediu, o dezbatere la care vor participa reprezentanti ai asociatiilor profesionale.


Evenimentul isi propune oferirea prilejului unor dezbateri cu privire la aplicarea prevederilor Regulamentului General privind protectia datelor, ale Legii nr. 129/2018, ale Legii nr. 190/2018 privind unele masuri de punere in aplicare a Regulamentului General privind protectia datelor si ale Deciziilor emise de Autoritatea Nationala de Supraveghere .


Vor fi abordate aspecte de aplicabilitate practica referitoare, in special, la responsabilul cu protectia datelor, asigurarea drepturilor persoanelor vizate, evaluarea impactului asupra protectiei datelor, codurile de conduita si notificarea incalcarii securitatii datelor cu caracter personal.



Citeşte mai multe despre:    GDPR    Legea 190/2018    Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal



Comentează: Mai 2019: Aniversare 1 an de GDPR
Alte titluri

[CARTE] Codul muncii comentat, av. Marius-Catalin Predut. Editia a 2-a
06 Feb 2019 | 762

Parlamentul a adoptat noi reglementari privind accesul la informatiile cu caracter confidential ale pacientilor
04 Jan 2019 | 686

GDPR. Cazurile in care este obligatorie realizarea evaluarii impactului asupra protectiei datelor cu caracter personal (DPIA/EIPD)
11 Nov 2018 | 697

[INTEGRAL] Legea GDPR aplicabila in Romania a fost a fost promulgata
19 Jul 2018 | 2628

Rectificarea GDPR din 4 mai 2018
25 May 2018 | 1489



Articole Juridice

Administratorul unui site internet echipat cu butonul „imi place” al Facebook poate fi operator, impreuna cu Facebook, in privinta colectarii si a transmiterii catre Facebook a datelor cu caracter personal ale vizitatorilor site-ului sau
Sursa: EuroAvocatura.ro

Prelucrarea si protectia datelor cu caracter personal in derularea raporturilor de munca
Sursa: Irina Maria Diculescu

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Dreptul la viata privata pe retelele de socializare, intre victima si iresponsabil
Sursa: Irina Maria Diculescu