Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Mai 2019: Aniversare 1 an de GDPR

Mai 2019: Aniversare 1 an de GDPR

  Publicat: 18 May 2019       590 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Reprezinta anularea, suprimarea unei legi sau a unei dispozitii legale si care are ca rezultat scoaterea din vigoare, in total sau in parte, a unui act normativ printr-un alt act normativ de aceeasi valoare juridica sau de o valoare juridica superioara.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Pe data de 25 mai 2019 se implineste un an de la aplicarea directa, in toate statele Uniunii Europene, a prevederilor Regulamentului (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date si de abrogare a Directivei 95/46/CE, adoptat de Parlamentul European si Consiliu in data de 27 aprilie 2016.

Moment (etapa) al judecatii in prima instanta,
Orice actiune a autoritatii vamale pentru asigurarea respectarii reglementarilor vamale si,
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,

Cu prilejul sarbatoririi unui an de la aplicarea acestui act normativ european, Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal va organiza pe data de 24 mai 2019, la sediu, o dezbatere la care vor participa reprezentanti ai asociatiilor profesionale.


Evenimentul isi propune oferirea prilejului unor dezbateri cu privire la aplicarea prevederilor Regulamentului General privind protectia datelor, ale Legii nr. 129/2018, ale Legii nr. 190/2018 privind unele masuri de punere in aplicare a Regulamentului General privind protectia datelor si ale Deciziilor emise de Autoritatea Nationala de Supraveghere .


Vor fi abordate aspecte de aplicabilitate practica referitoare, in special, la responsabilul cu protectia datelor, asigurarea drepturilor persoanelor vizate, evaluarea impactului asupra protectiei datelor, codurile de conduita si notificarea incalcarii securitatii datelor cu caracter personal.



Citeşte mai multe despre:    GDPR    Legea 190/2018    Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Telekom Romania a fost sanctionat contraventional pentru incalcarea normelor GDPR
13 Jun 2020 | 81

BCR sactionata pentru incalcarea dispozitiilor referitoare la securitatea prelucrarii datelor cu caracter personal
13 May 2020 | 663

Prelucrarea datelor privind starea de sanatate. GDPR si CoVID-19 (coronavirus)
19 Mar 2020 | 596

Universul Juridic organizeaza Conferinta GDPR in relatiile de munca
24 Feb 2020 | 771

GDPR. Precizarile MInisterului Educatiei privind publicarea tezelor de doctorat
20 Feb 2020 | 611

GDPR. In anul 2019, Autoritatea Nationala de Supraveghere a primit peste 6000 de plangeri si a deschis 912 investigatii
06 Feb 2020 | 693



Articole Juridice

Raspunderea operatorului de date cu caracter personal in cazul unui incident de securitate
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Raspunderea si sarcinile Responsabilului cu Protectia Datelor
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Dreptul de a fi uitat. Pastrarea datelor cu caracter personal in lipsa consimtamantului persoanei vizate
Sursa: MCP Cabinet avocati

Mentinerea publica a datelor cu caracter personal de catre o institutie publica
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Societatilor comerciale tranzactionate pe o bursa de valori mobiliare le sunt aplicabile prevederile speciale ale Legii nr. 297/2004. GDPR actionari
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 1733/2019