din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1823 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Inovarea, esentiala pentru redresarea economica

Inovarea, esentiala pentru redresarea economica

  Publicat: 01 Oct 2009       1199 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Inovarea este considerata din ce in ce mai mult drept un mijloc prin care Europa sa se redreseze in urma crizei economice si sa concureze pe pietele mondiale.

Strategia Lisabona, cunoscuta si drept Agenda Lisabona sau Procesul Lisabona, este un plan de actiune si dezvoltare,
Poluanti evacuati �n mediu, inclusiv zgomote, vibratii, radiatii electromagnetice si ionizante, care se manifesta si se masoara la locul de plecare din sursa.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala

Pentru a atinge acest obiectiv, Europa trebuie sa isi revizuiasca politica in domeniul inovarii. In cadrul Consiliului Competitivitate din 24-25 septembrie au fost discutate cele mai bune modalitati de realizare a acestei revizuiri.

Cercetarea si inovarea fac parte din Strategia de la Lisabona. Scopul este acela de a crea locuri de munca, de a genera crestere economica, de a spori cat mai mult competitivitatea UE si de a realiza acest lucru pe o baza durabila.

Aproape toate statele membre si-au ameliorat rezultatele in domeniul inovarii. Diferenta dintre UE si principalii sai competitori, SUA si Japonia, s-a redus. Insa avand in vedere noii competitori emergenti si provocarile majore preconizate, cum ar fi necesitatea adaptarii la o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon, Europa trebuie sa isi imbunatateasca performantele.

Un raport al Comisiei prezentat Consiliului evalueaza progresele realizate si identifica lacunele ramase. In raport se constata ca tarile cele mai inovatoare ale lumii - dintre care unele sunt membre ale UE - aloca sume peste medie pentru educatie si invatare de-a lungul vietii si au cele mai mari cheltuieli ca procent din PIB pentru cercetare si dezvoltare . In conditiile in care criza economica poate duce la o diminuare a resurselor disponibile, acordarea de prioritate investitiilor in cercetare si inovare poate juca un rol-cheie in favorizarea unei redresari economice durabile.

Promovarea introducerii pe piata a inovatiilor, crearea de sinergii si intensificarea sprijinului financiar pentru inovare sunt exemple de masuri care pot contribui la dezvoltarea unui Spatiu european de cercetare comun.

Dezbaterile din cadrul Consiliului au reprezentat o etapa pregatitoare timpurie a viitorului plan european de inovare, care se asteapta a fi prezentat pana in primavara anului 2010.



Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de masa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor cadou in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati



Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Legislaţie

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...

OUG 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invatamant si alte sectoare de activitate bugetara
Ordonanta de urgenta 128/2023 pentru unele masuri referitoare la salarizarea personalului din invata ...

Legea 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor colective ale consumatorilor
Legea nr. 414/2023 privind desfasurarea actiunilor in reprezentare pentru protectia intereselor cole ...