Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Inovarea, esentiala pentru redresarea economica

Inovarea, esentiala pentru redresarea economica

  Publicat: 01 Oct 2009       976 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Inovarea este considerata din ce in ce mai mult drept un mijloc prin care Europa sa se redreseze in urma crizei economice si sa concureze pe pietele mondiale.

Strategia Lisabona, cunoscuta si drept Agenda Lisabona sau Procesul Lisabona, este un plan de actiune si dezvoltare,
Poluanti evacuati în mediu, inclusiv zgomote, vibratii, radiatii electromagnetice si ionizante, care se manifesta si se masoara la locul de plecare din sursa.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Conceptul de dezvoltare durabila se refera la o forma de crestere economica ce satisface nevoia de bunastare a societatii pe termen scurt, mediu si, mai ales, lung.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala

Pentru a atinge acest obiectiv, Europa trebuie sa isi revizuiasca politica in domeniul inovarii. In cadrul Consiliului Competitivitate din 24-25 septembrie au fost discutate cele mai bune modalitati de realizare a acestei revizuiri.

Cercetarea si inovarea fac parte din Strategia de la Lisabona. Scopul este acela de a crea locuri de munca, de a genera crestere economica, de a spori cat mai mult competitivitatea UE si de a realiza acest lucru pe o baza durabila.

Aproape toate statele membre si-au ameliorat rezultatele in domeniul inovarii. Diferenta dintre UE si principalii sai competitori, SUA si Japonia, s-a redus. Insa avand in vedere noii competitori emergenti si provocarile majore preconizate, cum ar fi necesitatea adaptarii la o economie cu emisii scazute de dioxid de carbon, Europa trebuie sa isi imbunatateasca performantele.

Un raport al Comisiei prezentat Consiliului evalueaza progresele realizate si identifica lacunele ramase. In raport se constata ca tarile cele mai inovatoare ale lumii - dintre care unele sunt membre ale UE - aloca sume peste medie pentru educatie si invatare de-a lungul vietii si au cele mai mari cheltuieli ca procent din PIB pentru cercetare si dezvoltare . In conditiile in care criza economica poate duce la o diminuare a resurselor disponibile, acordarea de prioritate investitiilor in cercetare si inovare poate juca un rol-cheie in favorizarea unei redresari economice durabile.

Promovarea introducerii pe piata a inovatiilor, crearea de sinergii si intensificarea sprijinului financiar pentru inovare sunt exemple de masuri care pot contribui la dezvoltarea unui Spatiu european de cercetare comun.

Dezbaterile din cadrul Consiliului au reprezentat o etapa pregatitoare timpurie a viitorului plan european de inovare, care se asteapta a fi prezentat pana in primavara anului 2010.Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Salariatii NU pot fi obligati sa suporte cheltuielile cu testele PCR impuse de catre angajatori
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Cesiunea de creanta. Efectele asupra executarii silite
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Venituri care nu intra in categoria „veniturilor din alte surse” si care sunt supuse platii contributiei de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 506/20.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Revocare Hotarare ANRP dupa ce acesta a intrat in circuitul civil si si-a produs efectele prin efectuarea unei plati partiale a despagubirilor
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1667 din 17.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Anulare hotarari de consiliu local prin care s-au aprobat rectificari bugetare si/sau virari de credite bugetare in competenta consiliului local fara
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1713 din 24.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Legislaţie

Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021
Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I ...

OUG 68/2021 pentru eliberarea, verificarea si acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID
ORDONANTA DE URGENTA nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor masuri pentru punerea in aplica ...

Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile impleme
Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de com ...