Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Hotararea UNBR cu privire la examenul de definitivat

Hotararea UNBR cu privire la examenul de definitivat

  Publicat: 02 Feb 2010       1389 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


HOTARAREA NR. 715 din 12 decembrie 2009

Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Este actul juridic procesual, final si de dispozitie prin care se solutioneaza cauza penala de catre instanta de judecata, punandu-se, astfel, capat judecatii.
Denuntarea unui inscris ca fiind un fals.
Ansamblul operatiilor de organizare, deplasare, aprovizionare etc. ce permit functionarea unei armate, intreprinderi etc.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Act adoptat de organele de stat,

In conformitate cu prevederile art. 6 din Hotararea nr. 452 din 21 februarie 2009 a Consiliului U.N.B.R. privind organizarea examenului pentru obtinerea titlului profesional de avocat definitiv, in aplicarea prevederilor art. 295 a€“ 296 din Statutul profesiei de avocat, art. 25 alin. (3), art. 251 a€“ 2518 din Decizia nr. 268/22 septembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. pentru aprobarea REGULAMENTULa€“CADRU privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si a examenului de obtinere a titlului profesional de avocat definitiv, astfel cum aceasta a fot modificata prin Decizia nr. 447/21 februarie 2009,


Consiliul U.N.B.R.,


Intrunit in sedinta din 12 decembrie 2009, a adoptat urmatoarea HOTARARE:


Art.1. a€“ Se organizeaza examenul pentru obtinerea titlului profesional de avocat definitiv, de catre avocatii care indeplinesc conditiile prevazute la art. 17 alin. (1) din Lege, incepand cu data de 17 februarie 2010. Examenul se va desfasura conform Regulamentului de examen aprobat prin Decizia nr. 268/22 septembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. si modificat prin Decizia nr. 447 din 21 februarie 2009 a Consiliului U.N.B.R. (publicata pe www.unbr.ro), (in continuare, Regulament).


Art.2. a€“ Inscrierea la examen se va face prin cererea formulata conform art. 5 din Hotararea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. (publicata pe website-ul www.unbr.ro) care se va depune la baroul din care face parte avocatul stagiar.


Art.3. a€“ (1) Examinarea candidatilor pentru dobandirea titlului profesional de avocat definitiv se va efectua de catre Comisia nationala de examen numita de Consiliul U.N.B.R., iar desfasurarea examenului se va face in fata subcomisiilor de examen, la 5 materii, prin sustinerea de probe scrise, cu respectarea Hotararii nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R., care se va aplica in mod corespunzator.


(2) Prevederile art. 2 din Hotararea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R. se vor aplica de catre Comisia de examen, in raport de hotararile consiliilor barourilor comunicate la U.N.B.R. pana la data prevazuta in prezenta Hotarare .


Art.4. a€“ Tematica de examen si bibliografia la disciplinele a€˛Drept civila€¯, a€˛Drept procesual civila€¯, a€˛Drept penala€¯, a€˛Drept procesual penala€¯ si a€˛Organizarea si exercitarea profesiei de avocata€¯, sunt publicate pe website-ul www.unbr.ro iar pentru celelalte discipline de examen, tematica si bibliografia este cea prevazuta in Hotararea nr. 295/15 decembrie 2007 a Consiliului U.N.B.R., de asemenea, publicate pe website-ul www.unbr.ro.


Art.5. a€“ Taxa de inscriere la examen este de 700 lei (exclusiv TVA) si se poate achita prin orice instrument de plata, cu mentiunea a€˛Taxa examen definitivat, sesiunea 17-21 februarie 2010a€¯ inclusiv in numerar, la Baroul la care se face inscrierea .


Art.6. a€“ Consiliul U.N.B.R. mandateaza Comisia Permanenta a U.N.B.R. pentru a exercita atributiile prevazute la art. 295 a€“ 296 din Statutul profesiei de avocat astfel cum acesta a fost modificat prin Hotararea nr. 449 din 21 februarie 2009 a Consiliului U.N.B.R..


Art. 7 a€“ (1) Cheltuielile de examen (chiria pentru salile de examen, daca acestea sunt contractate special in acest scop, logistica a€“ materiale consumabile, cheltuieli de comunicare - cheltuieli de cazare si transport ale membrilor Comisiilor de examen etc.) se suporta de barouri proportional cu numarul candidatilor.


(2) Remunerarea membrilor comisiilor de examen se asigura exclusiv din sumele achitate la barouri cu titlu de a€˛taxa de examena€¯.


Art. 8 a€“ Prezenta Hotarare se comunica la toate barourile prin publicare pe website-ul www.unbr.ro.


PRESEDINTE,


Av. dr. Gheorghe FLOREACiteşte mai multe despre:    UNBR    Avocati    Examen de definitivat    Baroul Bucuresti

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

UpDate Work. Banca orelor de munca, Saptamana comprimata sau Munca la dispozitia angajatorului
25 Sep 2020 | 577

Avocat Bucuresti - obtinere cazier judiciar, specimen de semnatura ONRC si certificate de stare civila
23 Sep 2020 | 569

[VIDEO MCP Cabinet avocati] Flexicuritate si digitalizare in contextul noilor tendinte din piata muncii din Romania
23 Jun 2020 | 587

Beneficiarii OUG 92/2020 privind sprijinirea angajatorilor si salariatilor afectati de CoVid-19
31 May 2020 | 1110

MCP Cabinet avocati a lansat serviciul de Programari online
26 May 2020 | 741

[CUM A FOST] Conferintele Online UpDate Work (V): Masurile de protectie a salariatilor in contextul crizei economice
04 May 2020 | 1253Articole Juridice

Particularitati privind procedura concilierii in litigiile de munca
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Procedura concilierii conflictelor de munca. Suspendarea termenelor de solutionare a conflictelor de munca pe durata concilierii
Sursa: avocat Ioana Emilia | MCP Cabinet avocati

Consultantul extern specializat in legislatia muncii. Calitate, atributii si responsabilitati
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Updatarea Regulamentului intern al angajatorului cu procedura de solutionare amiabila a conflictelor de munca
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati.

Jurisprudenţă

Tribunalul admite exceptia prescriptiei dreptului material la actiune invocata din oficiu !
Pronuntaţă de: Tribunalul Olt Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 112/2017, in sedinta publica din 21 februarie 2017

Tardivitatea modificarii cererii introductive. Distinctie neta cerere precizatoare - cerere modificatoare
Pronuntaţă de: Tribunalul Iasi Sectia I civila, pronuntata in Sedinta publica din 20 August 2015

Cauza Cazan impotriva Romaniei. Rele tratamente aplicate unui avocat in timpul reprezentarii unui client in faza de urmariere penala
Pronuntaţă de: CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI, SECTIA A PATRA - HOTARAREA din 5 aprilie 2016

Cheltuieli de judecata. Reducere onorariu avocat
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr. 866 din 12 aprilie 2016