Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul va modifica legislatia pentru a facilita absorbtia fondurilor europene

Guvernul va modifica legislatia pentru a facilita absorbtia fondurilor europene

  Publicat: 30 Jan 2008       1735 citiri       Sursa: NewsIn  


Guvernul intentioneaza sa majoreze salariile functionarilor care lucreaza cu fonduri europene si sa impuna rezolvarea cu prioritate a contestatiilor depuse in urma licitatiilor organizate pentru proiecte finantate din fonduri europene, a anuntat premierul Tariceanu.

Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Masurile anuntate de premierul Taiceanu urmaresc gestionarea eficienta a fondurilor europene, deciziile fiind luate in urma discutiilor purtate, marti, de membrii Cabinetului Tariceanu in cadrul Comitetului National de Coordonare pentru Instrumentele Structurale.

"Am discutat despre modul in care sunt solutionate contestatiile de Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor. Trebuie sa vedem ce modificari facem in legislatie, astfel incat proiectele cu finantare europeana sa devina prioritare, sa nu se mearga pe formula primul venit, primul servit", a declarat Tariceanu.

In ceea ce priveste salarizarea functionarilor care lucreaza in domeniul gestionarii fondurilor europene, Tariceanu a explicat ca, desi acestia au un spor salarial de 75%, salariul net pentru un debutant este de maximum 1200 de lei, ceea ce face ca, dupa 2-3 ani de activitate, sa se indrepte catre sectorul privat.

Alte masuri vizeaza limitarea perioadei in care pot fi acordate avizele de mediu, termenele in care se pot face exproprierile si avizele privind descarcarea de sarcina arheologica. "Vrem sa modificam legislatia perivind exproprierile, pentru ca azi presupune etape foarte lungi. (...) Pentru analiza de impact de mediu poate dura si un an si jumatate pana dau avizele, iar descarcarile de sarcina arheologica dureaza foarte mult", a declarat premierul.

Tariceanu a precizat ca Ministerul Finantelor si ministerele responsabile cu Programele Operationale Sectoriale trebuie sa vina, in termen de doua saptamani, cu propuneri privind modificarile legislative.

Premierul a anuntat ca reuniunile Consiliul National pentru Solutionarea Contestatiilor vor avea loc, lunar, in perioada urmatoare.


Citeşte mai multe despre:   

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Salariatii NU pot fi obligati sa suporte cheltuielile cu testele PCR impuse de catre angajatori
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Cesiunea de creanta. Efectele asupra executarii silite
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

Venituri care nu intra in categoria „veniturilor din alte surse” si care sunt supuse platii contributiei de asigurari sociale de sanatate
Pronuntaţă de: Decizia civila nr. 506/20.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Revocare Hotarare ANRP dupa ce acesta a intrat in circuitul civil si si-a produs efectele prin efectuarea unei plati partiale a despagubirilor
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1667 din 17.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Anulare hotarari de consiliu local prin care s-au aprobat rectificari bugetare si/sau virari de credite bugetare in competenta consiliului local fara
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1713 din 24.09.2018 a Curtii de Apel Galati

Legislaţie

Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021
Codul deontologic al medicului stomatolog, din 09.07.2021 Publicat in Monitorul Oficial, Partea I ...

OUG 68/2021 pentru eliberarea, verificarea si acceptarea certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID
ORDONANTA DE URGENTA nr. 68 din 29 iunie 2021 privind adoptarea unor masuri pentru punerea in aplica ...

Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de comunicatii de interes national si conditiile impleme
Legea nr. 163/2021 privind adoptarea unor masuri referitoare la infrastructuri informatice si de com ...