din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1940 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Facilitati de 25.000 de euro persoanelor care si-au pierdut slujbele, dar vor sa-si infiinteze o afacere proprie.

Facilitati de 25.000 de euro persoanelor care si-au pierdut slujbele, dar vor sa-si infiinteze o afacere proprie.

  Publicat: 08 Mar 2010       1332 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Denumire data monedei unice europene.
Oficialii Uniunii Europene pentru protectie sociala si angajari au decis, luni, sa creeze o facilitate prin care sa ofere 45.000 de micro-imprumuturi sub 25.000 de euro persoanelor care si-au pierdut slujbele, dar vor sa-si infiinteze o afacere proprie.

Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Instrumentul structural al Uniunii Europene care finanteaza proiecte privind combaterea somajului,
Banca Centrala Europeana (BCE)a fost inaugurata pe 30 iunie 1998. De la 1 ianuarie 1999 a preluat responsabilitatea implementarii politicii monetare europene, asa cum este definita de Sistemul European al Bancilor Centrale (SEBC).
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Denumire data monedei unice europene.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).

Facilitatea Europeana de Microfinantare va avea un buget initial de 100 de milioane de euro, putand ajunge la suma de 500 de milioane de euro, cooperand cu institutiile financiare internationale, se arata intr-un comunicat de presa de luni al Comisiei Europene.


Initiativa este una din replicile UE la efectele crizei financiare si vizeaza persoanele care nu pot obtine credite bancare din cauza situatiei economice actuale.


Comisarul european pentru Protectie Sociala si Angajari, LA�szlA� Andor, a declarat, luni, ca facilitatea ii va ajuta pe cei care si-au pierdut slujbele in urma crizei economice si va incuraja activitatile de antreprenoriat in Europa . Imprumuturile vor fi acordate in urmatorii opt ani, a estimat Andor.


Beneficiarii initiativei vor avea la dispozitie si programe de instruire, de mentorat si asistenta tehnica pentru creearea unui plan de afaceri, in colaborare cu Fondul Social European (FSE).


Cooperarea internationala vizeaza si un parteneriat cu Banca Europeana de Investitii (BEI).


Imprumuturile acordate prin Facilitatea Europeana de Microfinantare nu vor depasi 25.000 de euro si vizeaza intreprinderile mici, cu maximum zece angajati (91 la suta din intreprinderile europene), precum si persoanele fara slujba care nu mai au acces la servicii bancare.


Potrivit Comisiei Europene, 99 la suta din initiativele in afaceri din Uniunea Europeana sunt intreprinderi mici, iar o treime din acestea sunt infiintate de someri.



Citeşte mai multe despre:    Facilitatea Europeana de Microfinantare    Imprumut    Someri    Somaj    Fondul Social European

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Legi promulgate in data de 12 martie 2021
15 Mar 2021 | 1292

Guvernul a eliminat doua conditionalitati din programul IMM Invest
28 May 2020 | 1080

Agenda sedintei Guvernului Romaniei din 26 martie 2020
26 Mar 2020 | 1037

M. Finantelor: Masuri fiscal-bugetare pentru sprijinirea economiei si companiilor afectate de raspandirea virusului COVID-19
20 Mar 2020 | 1055

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 21 octombrie 2019
26 Oct 2019 | 1134

Initiativa pentru IMM-uri: Grupul Bancii Europene pentru Investitii isi extinde sprijinul pentru intreprinderile romanesti
03 Oct 2019 | 990



Articole Juridice

Riscul de schimb valutar. Cerintele de transparenta
Sursa: EuroAvocatura.ro

O clauza contractuala care nu a fost negociata se aplica intre parti in lipsa unui acord diferit in aceasta privinta
Sursa: EuroAvocatura.ro

Contractele de credit pentru consumatori trebuie sa mentioneze intr-un mod clar si concis modalitatile de calcul al termenului de retragere
Sursa: EuroAvocatura.ro

Instanta este obligata sa verifice din proprie initiativa alte clauze ale contractului in masura in care acestea sunt legate de obiectul litigiului cu care a fost sesizata
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Remiterea materiala a unei sume de bani nu este suficienta pentru a proba perfectarea unui contract de imprumut
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJSectia a II-a civila, Decizia nr. 1868 din 22 octombrie 2019

Deghizare partiala a pretului prin simulatie. Contract de vanzare-cumparare
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 80 din 26 ianuarie 2016

Beneficiarul asigurarii in situatia in care exista un contract de asigurare de viata incheiata pentru riscul de deces al imprumutatului
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 853 din 18 martie 2015

Contract de imprumut ipotecar. Nulitatea absoluta a contractului.
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia civila si de proprietate intelectuala, decizia nr. 4799 din 3 iunie 2005.