Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » Comisia Europeana faciliteaza utilizarea telefoanelor mobile la bordul navelor care navigheaza in apele europene

Comisia Europeana faciliteaza utilizarea telefoanelor mobile la bordul navelor care navigheaza in apele europene

  Publicat: 22 Mar 2010       839 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Suma de bani aflata intr-un depozit la tras-banca-, pe baza careia titularul contului poate emite un cec sau o cambie,
Comisia Europeana a adoptat noi reguli pentru a facilita efectuarea de apeluri telefonice mobile sau trimiterea si primirea de mesaje text de catre pasagerii si echipajele de la bordul navelor din apele teritoriale ale UE atunci cand acestia nu se afla in raza de acoperire a retelelor de telefonie mobila terestre.

Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
inseamna persoana fizica sau juridica, autoritatea publica, agentia sau alt organism care,
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
In sens general, cheltuiala in bani ce trebuie suportata pentru a putea beneficia de un bun sau serviciu.
Latura a capacitatii juridice, care consta in aptitudinea persoanei de a-si exercita singura drepturile

Noile reguli armonizeaza cerintele tehnice si juridice pentru serviciile de comunicatii la bord si deschid calea pentru aplicatii inovatoare precum monitorizarea la distanta a containerelor care se afla la bord.Aceasta sporeste certitudinea juridica si aduce noi oportunitati economice pentru furnizorii de servicii care doresc sa ofere o conectivitate mobila maritima continua dincolo de granite.Neelie Kroes, Comisarul UE pentru agenda digitala, a declarat:a€˛Zeci de milioane de oameni care calatoresc si lucreaza pe nave aflate in orice zona din apele teritoriale europene isi vor putea folosi telefoanele mobile fara probleme de interferenta, datorita noilor reguli recent adoptate de Comisiea€¯.

Noile reguli ar trebui sa puna capat mozaicului anterior format din 27 de seturi de legislatii nationale diferite cu privire la acoperirea telecomunicatiilor mobile la bordul navelor de croaziera, al cargoboturilor si feriboturilor din apele teritoriale ale UE.Regulile creeaza certitudine juridica pentru operatorii de telecomunicatii care doresc sa ofere clientilor lor servicii de comunicatii mobile maritime.

Serviciile de comunicatii mobile la bord functioneaza prin intermediul unor statii de baza mici (a€˛pico-celularea€¯) aflate la bord, care conecteaza prin satelit telefoanele calatorilor pe mare la echipamentele retelelor terestre.Serviciile la bord asigura conectivitatea utilizatorilor, prin retelele de telecomunicatii, cu un telefon mobil obisnuit.

O decizie recent adoptata de Comisie garanteaza disponibilitatea frecventelor radio GSM de 900 MHz si/sau 1800 MHz pentru serviciile de comunicatii la bord, in conditii tehnice si operationale armonizate.De asemenea, asigura faptul ca serviciile mobile la bordul navelor nu interfereaza cu cele terestre, astfel incat utilizatorii din zonele de coasta sa nu fie conectati accidental la sisteme de comunicatii de la bordul navelor.In acelasi timp, Comisia a adoptat o recomandare referitoare la liberalizarea de catre tarile UE a regimurilor de autorizare astfel incat orice operator de servicii la bordul navelor care este autorizat intr-o tara sa poata furniza servicii in apele teritoriale ale altor tari UE fara a mai necesita licente suplimentare.

Impreuna, aceste doua masuri vor ajuta pasagerii si echipajele navelor sa tina mai usor legatura cu familia si prietenii atunci cand sunt pe mare, prin intermediul propriilor telefoane mobile.Conectivitatea maritima continua va permite si monitorizarea in timp real a bunurilor transportate, datorita unor senzori la distanta.De exemplu, se pot monitoriza de la distanta temperatura si umiditatea unui container, astfel incat calitatea marfurilor aflate pe nave sa poata fi controlata in orice moment.

Statele membre ale UE au la dispozitie 12 luni pentru a face loc serviciilor de comunicatii mobile la bordul navelor in benzile de frecventa radio in cauza si pentru a-si modifica legislatia nationala astfel incat sa se conformeze deciziei.De asemenea, statele membre ar trebui sa se asigure de informarea adecvata a consumatorilor cu privire la termenii si conditiile utilizarii serviciilor de comunicatii mobile la bordul navelor.Context

Serviciile de comunicatii mobile la bordul navelor (servicii MCV) sunt servicii de telecomunicatii transfrontaliere.Pana in prezent, ele au fost disponibile in Europa doar in mica masura si de obicei in afara apelor teritoriale ale statelor membre, in apele internationale.

Din punct de vedere tehnic, telefoanele calatorilor pe mare sunt legate la statii celulare de baza aflate la bordul navelor, care utilizeaza benzile de frecvente radio de 900 MHz si 1800 MHz (denumite deseori a€˛frecvente GSMa€¯) care, la randul lor, sunt conectate prin satelit la o retea centrala terestra, permitand comunicarea cu utilizatorii tuturor retelelor de telecomunicatii cu ajutorul unui telefon mobil obisnuit.

Din punct de vedere comercial, sistemele MCV la bord ofera aceeasi gama de servicii (apeluri vocale, mesaje text) furnizate in mod normal intr-o retea mobila terestra, dar la un cost mai ridicat (justificat de necesitatea de a utiliza satelitii) si cu o capacitate mai redusa pentru servicii avansate precum comunicatii de date mobile.

Una dintre principalele preocupari ale sectorului care furnizeaza sistemele si serviciile MCV era faptul ca regimurile de reglementare actuale variaza de la un stat membru al UE la altul, atat din punctul de vedere al conditiilor tehnice si operationale pentru utilizarea spectrului radio, cat si in privinta tipurilor de autorizatii, in special pentru furnizarea de servicii MCV in apele teritoriale ale statelor membre.

Comisia a adoptat deja, in aprilie 2008, un set de reguli armonizate (decizie si recomandare) cu privire la serviciile de comunicatii mobile la bordul aeronavelor (MCA) ( IP/08/537), pentru a veni in intampinarea nevoilor utilizatorilor de telefoane mobile care calatoresc cu avionul.Citeşte mai multe despre:    Comisia Europeana    Telefoane    Telefonie    Nave    Conectivitate mobila maritimaComentează: Comisia Europeana faciliteaza utilizarea telefoanelor mobile la bordul navelor care navigheaza in apele europene
Alte titluri

MFP aduce modificari importante schemelor de ajutor de stat 807/2014 si 332/2014
11 Sep 2019 | 48

PROIECT MFP privind infiintarea Bancilor Nationale de Dezvoltare
24 Aug 2019 | 62

A fost modificata legea privind sistemul unitar de pensii publice. Schimbari cu privire la stagiile de cotizare ale personalului din unitatile miniere.
18 Jul 2019 | 158

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 3 iulie 2019
03 Jul 2019 | 208

Au fost alesi noii conducatori ai principalelor institutii europene
02 Jul 2019 | 133

Comisia de la Venetia a adoptat „Parametrii privind relatia dintre majoritate si opozitie intr-o democratie”
25 Jun 2019 | 161Articole Juridice

Legea concurentei: raportarea amenzii la cifra de afaceri realizata in anul anterior – pedeapsa justa sau grava inechitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Telefonul mobil - sursa de tragedii in trafic. Propunerile MAI de modificare a Codului Rutier
Sursa: Irina Maria Diculescu

OPINIE: Conditiile in care motoarele de cautare pot publica fragmente din publicatii
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Drepturi noi sau extinse ale cetatenilor in contextul implementarii GDPR – Partea I
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 222/2019 asupra initiativei legislative a cetatenilor intitulate "Lege de revizuire a Constitutiei Romaniei"
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 140/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 50/2010
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr. 139/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru completarea OG 13/2011 privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Modificarea unilaterala a contractului individual de munca respecta Codul muncii in ipoteza in care prin actul modificator se urmareste a se reintra in legalitate
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti Sectia a VII-a pentru cauze privind C.M.A.S., Decizia civila nr. 220/2017, in sedinta publica din 18 ianuarie 2017