Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Obiectivele strategiei „Europa 2020” au fost adoptate

Obiectivele strategiei „Europa 2020” au fost adoptate

  Publicat: 26 Mar 2010       5543 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Liderii UE convin sa isi intensifice cooperarea in domeniul politicii economice. Aceasta masura face parte din strategia de stimulare a cresterii economice in urmatorul deceniu.

1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
Consimtamant la ceva, intelegere intre doua parti la incheierea unui act juridic.
Pierderea increderii in moneda unei tari sau in alte active financiare ale acesteia,
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Reforma fondurilor structurale preconizata de Agenda 2000 concentreaza asistenta disponibila a politicii regionale a Comunitatii spre probleme cruciale de dezvoltare. In prezent regulile au in vedere doar 3 obiective prioritare, fata de 6, inainte.
Denumire data monedei unice europene.
Este acea entitate destinata realizarii platii prin echivalent a despagubirilor aferente imobilelor preluate in mod abuziv de statul romān in perioada de referinta a actelor normative prevazute la art.1 alin. (1)
Austria, Belgia, Bulgaria, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Republica Ceha, Romania, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria.

Decizia a fost luata cu ocazia reuniunii liderilor UE de la Bruxelles, care a prilejuit primele discutii oficiale cu privire la strategia a€˛Europa 2020a€¯, prezentata de Comisie luna trecuta.


Intr-o declaratie comuna, liderii europeni au confirmat ca s-a ajuns la un acord asupra majoritatii elementelor strategiei propuse, inclusiv in ceea ce priveste coordonarea mai eficienta a politicilor europene si nationale. De asemenea, au afirmat ca se impun masuri precum intensificarea cooperarii in scopul redresarii dupa criza financiara sau gasirea unor solutii la problemele generate de globalizare, schimbari climatice si imbatranirea populatiei.


De asemenea, s-a convenit si asupra unui numar de trei obiective cantitative, vizand cresterea nivelurilor de ocupare a fortei de munca, stimularea investitiilor in cercetare si dezvoltare si indeplinirea angajamentelor asumate de UE in materie de protectie a mediului. Deciziile cu privire la alte doua obiective propuse de Comisie, vizand cresterea nivelului de educatie si de incluziune sociala, vor fi definitivate cu ocazia summitului din luna iunie.


Urmand recomandarile Comisiei, liderii UE au convenit ca obiectivele asumate la nivel comunitar sa fie impartite in obiective nationale diferite, ceea ce nu s-a intamplat in cazul strategiei UE pentru deceniul anterior. Comisia va participa la discutiile cu privire la aceste obiective nationale, insa ultimul cuvant il vor avea statele membre.


Liderii UE au declarat ca vor analiza situatia in luna iunie si vor lua in calcul o actiune la nivelul UE menita sa elimine decalajele dintre obiectivele stabilite la nivel comunitar si suma obiectivelor nationale.


Guvernele statelor membre urmeaza sa inainteze planuri detaliate privind modul in care intentioneaza sa isi indeplineasca obiectivele . Aceste programe nationale de reforma trebuie sa ia in considerare si principalele obstacole aflate in calea cresterii economice. Rezultatele vor fi analizate in cadrul rapoartelor anuale publicate la nivel comunitar.


In urma adoptarii acordului cu privire la planul de salvare a Greciei de catre tarile membre ale zonei euro, Consiliul i-a solicitat Comisiei sa prezinte, in luna iunie, propuneri cu privire la coordonarea dintre tarile care utilizeaza moneda unica. In ultimele luni, euro si-a pierdut din valoare pe fondul scaderii increderii in randul investitorilor, ca urmare a cresterii datoriei publice in Grecia si in alte tari .Citeşte mai multe despre:    Europa 2020    Uniunea Europeana    Comisia Europeana    Globalizare    Clima    Demografie    Zona euro

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[Vatra MCP] Contextul, motivele si necesitatea adoptarii Codul Patrimoniului Cultural al Romaniei
22 Feb 2022 | 871

Curs de dreptul mediului si o Clinica juridica. Inscrieri pana pe 22 august
10 Aug 2021 | 815

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1252

Legi promulgate in data de 12 iunie 2020
13 Jun 2020 | 946

EY: Solutii pentru a limita interactiunea cu autoritatile vamale. Vamuirea la domiciliu
31 Mar 2020 | 1061

Pozitia Consiliului Barourilor si Societatilor de Drept din Europa privind eradicarea fenomenului avocaturii clandestine
29 Feb 2020 | 712Articole Juridice

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Principiul egalitatii de remunerare intre lucratorii de sex masculin si cei de sex feminin se refera deopotriva pentru „aceeasi munca” si pentru o „munca de aceeasi valoare”
Sursa: EuroAvocatura.ro

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Acordarea vizei de scurta sedere pe teritoriul Romaniei (Short-stay visa)
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Discriminare directa sau tratament diferentiat, justificat si rezonabil
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Sentinta civila nr. 39 din data de 17.01.2020

Diurna reprezinta potrivit jurisprudentei C.J.U.E. „alocatie specifica detasarii” si, ca atare, parte a salariului minim. Totodata, potrivit modificarilor Codului fiscal, diurna intra in baza de calcul a contributiilor sociale obligatorii.
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Cluj Sectia a IV-a pentru Litigii de munca si Asigurari sociale, Decizia civila nr. 99/A/2017, in sedinta publica din 9 martie 2017

Actiune in anulare. Hotarari pronuntate de comisiile din cadrul Ligii Profesioniste de Fotbal
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 3240 din 14 iunie 2012

Deschiderea procedurii generale de insolventa, cu caracter de procedura secundara
Pronuntaţă de: Tribunalul Sibiu - Sentinta comerciala nr. 51/CC din data 29.03.2010