din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3898 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » 3 firme tip-fantoma au prejudiciat statul cu 2.095.000 lei din comert ilicit cu cereale

3 firme tip-fantoma au prejudiciat statul cu 2.095.000 lei din comert ilicit cu cereale

  Publicat: 01 Jun 2010       1558 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Orice munca sau serviciu impus unei persoane sub amenintare ori pentru care persoana nu si-a exprimat consimtamantul in mod liber.
Agentia Nationala de Administrare Fiscala informeaza ca inspectorii fiscali din cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice (D.G.F.P.) a judetului Constanta au identificat o societate comerciala care a achitat sume de bani cu titlu de venituri salariale, altele decat cele prevazute in statele de plata si in contractele individuale de munca inregistrate la Inspectoratul Teritorial de Munca .

Unul dintre modurile de sesizare a organelor de urmarire penala,
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Concept utilizate de stiintele comportamentale (psihologie, sociologie, psihologie judiciara), prin el intelegandu-se ansamblul actelor, reactiilor (glandulare, motorii, afective, verbale) prin care o persoana raspunde intr-o imprejurare data la solicitarile mediului inconjurator.
Calificativ care exprima neconcordanta unui fapt sau act, a unei conduite, cu prevederile legii si cu celelalte norme de convietuire sociala.
Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
Suma de bani din venitul unei persoane fizice sau juridice varsata la bugetul statului sau la bugetele locale in virtutea unei legi care prevede acest lucru.
Sanctiune administrativa, contraventionala, fiscala sau civila,
Unul dintre modurile de sesizare a organelor de urmarire penala,
Organ sau organizatie de stat care desfasoara activitati din domeniul conducerii statului sau al serviciilor publice

Pentru salariile respective nu s-au virat la bugetul general consolidat impozitul pe venitul din salarii si contributiile sociale. In consecinta, inspectorii D.G.F.P. Constanta au inaintat plangere penala impotriva agentului economic in cauza. De asemenea, pentru a preveni sustragerea de la plata a debitorului, s-a dispus instituirea de masuri asiguratorii pentru o suma totala de 72.369 lei.



Urmare solicitarii formulate de catre sectia Constanta a Garzii Financiare, inspectorii D.G.F.P. Constanta au efectuat verificari de fond la mai multe societati comerciale care au efectuat achizitii intracomunitare de cereale. Astfel, au fost depistate trei firme cu comportament de tip-fantoma care au tranzactionat ilicit diferite cantitati de cereale, fiind stabilit un prejudiciu de peste 2.095.000 lei reprezentand impozit pe profit si TVA neachitate. Pentru unul dintre agentii economici, s-au constatat si fapte contraventionale, fiind aplicata o amenda in suma de 64.000 lei, iar la prejudiciile stabilite au fost aplicate penalitati de intarziere.
Impotriva acestor agenti economici, D.G.F.P. Constanta a inaintat plangere penala, fiind totodata instituite masuri asiguratorii.



Agentia Nationala de Administrare Fiscala este organ de specialitate al administratiei publice centrale, institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice. In cadrul ANAF se organizeaza si functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor (ANV), directiile generale ale finantelor publice (DGFP) judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili (DGAMC).



Citeşte mai multe despre:    Agentia Nationala de Administrare Fiscala    ANAF    Garda Financiara    Salarii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Formularul 230 editabil 2022 pdf pentru redirectionarea a 2 sau 3,5 la suta din impozitul datorat
27 Dec 2021 | 56459

Persoanele inregistrate in SPV pot face plata obligatiilor fiscale la buget direct cu cardul bancar prin interconectarea cu ghiseul.ro
13 Jun 2020 | 1113

Casele electronice de marcat ale marilor contribuabili vor fi conectate la ANAF incepand cu 1 iulie 2020
13 Jun 2020 | 1022

ANAF: Bonificatii pentru depunerea pana la 30 iunie 2020 a Declaratiei unice 2020
10 Jun 2020 | 1448

Perioada pentru care nu se datoreaza dobanzi si penalitati de intarziere pentru obligatiile fiscale scadente
21 Mar 2020 | 990

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in sedinta din 18 martie 2020
19 Mar 2020 | 1301



Articole Juridice

Declaratia unica (212) pe 2024. Model Declaratia unica pe 2024
Sursa: EuroAvocatura.ro

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Societatea comerciala cu raspundere limitata. Particularitati. Infiintarea si inregistrarea in registrul comertului
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Codul Fiscal: Stabilirea de catre Presedintele A.N.A.F. a criteriilor pentru evaluarea riscului fiscal � o incalcare a principiului separatiei puterilor in stat?
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Anularea inregistrarii in scopuri de TVA
Pronuntaţă de: Decizia nr. 879/20.04.2018 a Curtii de Apel Galati

Criterii de stabilire a competentei materiale procesuale
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia I civila, decizia nr. 36 din 15 ianuarie 2020

Cerere de acordare a unor masuri reparatorii prin echivalent aferente unui imobil preluat abuziv in perioada comunista. Obligatia dovedirii calitatii de proprietar la momentul confiscarii
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 708 din 10 februarie 2020

Cerere in despagubiri pentru paguba suferita printr-un act administrativ-fiscal nelegal. Conditiile antrenarii raspunderii patrimoniale a autoritatii publice emitente
Pronuntaţă de: I.C.C.J - Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 1160 din 26 februarie 2020