Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Mandate postale de pensii achitate in fals

Mandate postale de pensii achitate in fals

  Publicat: 21 Jun 2010       1379 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Infractiune cpnstand in fapta unei persoane incadrate in munca sau care indeplineste o insarcinare in serviciul unei organizatii sau institutii de a insusi, folosi sau trafica, in interesul sau ori pentru altul, bani,
1. Persoana careia ii apartine un drept sau ii revine o obligatie in mod direct. De exemplu, o persoana poate fi titulara a dreptului de proprietate, a dreptului de autor, a unui drept de creanta etc.
O femeie din Timis este cercetata de politisti pentru delapidare si fals, intrucat si-a insusit banii mai multor pensionari, semnand la rubrica titular pe mandatele de pensii ale acestora, precum si contravaloarea mai multor colete postale si facturi de utilitati.

Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
Reprezinta dreptul unei persoane numita credirentier, de a primi periodic, atata timp cat traieste o suma de bani numita renta, de la o alta persoana numita debirentier.
1. Persoana careia ii apartine un drept sau ii revine o obligatie in mod direct. De exemplu, o persoana poate fi titulara a dreptului de proprietate, a dreptului de autor, a unui drept de creanta etc.

In urma investigatiilor efectuate de politistii lugojeni, s-a dispus inceperea urmaririi penale fata de D.S., de 49 de ani, din judetul Timis, pentru savarsirea infractiunilor de delapidare, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals, fapte prevazute de art. 215 ind.1, 290 si 291 Cod penal.In fapt, s-a stabilit ca suspecta, in luna ianuarie a.c., a achitat in fals sapte mandate de renta viagera si doua mandate postale de pensii, semnand la rubrica titular in locul acestuia.

Totodata, si-a insusit contravaloarea platii ramburs a mai multor colete postale, precum si diverse facturi de utilitati, prejudiciul total cauzat ridicandu-se la 25.000 de lei.

Cercetarile continua cu suspecta in stare de libertate, in vederea stabilirii intregii activitati infractionale a acesteia.Citeşte mai multe despre:    Posta    Mandat postal    Pensii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MEC a aprobat noile programe pentru examenele nationale (Evaluare Nationala 2020 si Bacalaureat 2020)
15 Apr 2020 | 922

Conditiile pentru intrarea in somaj tehnic. Depunerea online a documentelor
02 Apr 2020 | 686

Obtine certificatul CSU, Albastru (TIP 1) si Galben (TIP 2)!
26 Mar 2020 | 2500

Call-center cu privire la somajul tehnic si adrese de email pentru transmiterea documentelor
23 Mar 2020 | 451

Legea 19/2020: Guvernul a stabilit modul de acordare si de plata a zilelor libere pentru supravegherea copiilor, in situatia inchiderii temporare a unitatilor de invatamant
19 Mar 2020 | 965

CNPP supenda activitatea de eliberare a biletelor de tratament balnear
18 Mar 2020 | 288Articole Juridice

Fake News. Afectarea demnitatii si imaginii persoanei. Practica Tribunalului Bucuresti
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Eroarea judiciara, eroarea de judecata si erorile materiale in procesul civil
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Societatea comerciala cu raspundere limitata. Particularitati. Infiintarea si inregistrarea in registrul comertului
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Protectia sociala a salariatilor. Drepturi si Proceduri de care acestia pot beneficia (II pe durata starii de urgenta)
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Mandatul dat in calitate de asociat unic si administrator al societatii, care vizeaza intreaga activitate comerciala a societatii are natura comerciala, iar nu civila
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 2003 din 7 noiembrie 2019

ICCJ: Contractul privind serviciile financiare incheiat la distanta constituie titlu executoriu in lipsa semnaturii olografe sau a semnaturii electronice extinse
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

ICCJ: In ipoteza renuntarii la urmarirea penala fata de un minor care a implinit varsta de 16 ani poate fi dispusa fata de acesta obligatia prestarii unei munci neremunerate in folosul comunitatii.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

ICCJ - Magistrat. Abatere disciplinara. Manifestari care aduc atingere prestigiului justitiei savarsite in afara exercitarii atributiilor de serivici. Obligatia de rezerva.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie