Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » Guvernul a discutat , intr-o prima lectura, proiectul de ordonanta privind rectificarea bugetului de stat

Guvernul a discutat , intr-o prima lectura, proiectul de ordonanta privind rectificarea bugetului de stat

  Publicat: 12 Aug 2010       1196 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Guvernul a discutat astazi, intr-o prima lectura, proiectul de ordonanta privind rectificarea bugetului de stat si a bugetului asigurarilor social pe anul 2010, a anuntat, la finalul sedintei de Guvern, primul-ministru Emil Boc.

(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Denumire data monedei unice europene.
Ansamblu de conditii si elemente naturale qle Terrei: aerul, apa, solul si subsolul, toate straturile atmosferice, toate materiile organice si anorganice, precum si fiintele vii, sistemele naturale în interactiune cuprinzand elementele enumerate anterior, inclusiv valorile materiale si spirituale.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Denumire data monedei unice europene.
Parte a fondurilor de productie ale unitatilor, care se consuma in intregime in fiecare ciclu de fabricatie si isi transfera dintr-o data si in totalitate valoarea asupra produselor create.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
(co-finantare) Partea de finantare care trebuie asigurata de fiecare dintre partile implicate intr-un contract de finantare
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Este inscris in Costitutia Romaniei si reglementat in detaliu in legea pentru organizarea judecatoreasca.
Procesul repetitiv realizat dupa o prima evaluare completa a ofertelor,
Operatiune efectuata de organele de urmarire penala si instanta de judecata prin care se stabileste concordanta deplina intre fapta concreta savarsita de invinuit sau inculpat si norma penala speciala care incrimineaza acea fapta,precum si in raport cu dispozitiile penale generale aplicabile faptei comise.
Soldul din care reiese o insuficienta a resurselor in raport cu nevoile, in cursul unei perioade date;
Banii folositi pentru a desfasura o afacere. Stoc de valori sau de active care, intrate in circuitul economic, pot genera venituri posesorilor lor.

Prin rectificare, Guvernul are in vedere, in principal, asigurarea sumele necesare pentru cofinantarea proiectelor europene, astfel incat absorbtia fondurilor de la Uniunea Europeana sa nu aiba de suferit.
a€žVreau sa fiu foarte clar. Nu se taie niciun euro de la cofinantarea proiectelor europene. Dimpotriva, la Mediu si la Agricultura am suplimentat partea necesara cu cofinantarea proiectelor europene, astfel incat absorbtia fondurilor de la Uniunea Europeana sa nu aiba de suferita€ť, a subliniat primul-ministru.
Tot in acest sens, Fondul de Garantare si Contragarantare pentru IMM-uri va fi capitalizat cu 46 de milioane de euro in vederea garantarii pre-finantarilor si cofinantarilor pentru firmele care au proiecte finantate din fonduri europene, si care, din cauza dificultatilor financiare, nu pot sa-si asigure partea de cofinantare.
a€žPrin capitalizarea Fondului cu 46 milioane de euro se pot acorda garantii pentru credite de pana la 2 miliarde de euro. Firmele pot beneficia de credite, astfel incat sa-si poata asigura cofinantarea la proiectele europene castigatea€ť, a adaugat premierul.
De asemenea, prin rectificarea bugetului, Guvernul a alocat suma de 1,9 miliarde de lei pentru plata datoriilor pe care statul le are in domeniul sanatatii, precum si suma de 500 milioane de lei pentru stergerea altor datorii pe care companiile de stat le au catre diversi agenti economici, care la randul lor au datorii la stat . Executivul va aloca fonduri si pentru finantarea obiectivelor de investitii promovate conform Ordonantei 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii din spatiul rural, obiective care se afla in faza foarte avansata de constructie, pentru ca acestea sa poata fi finalizate.
Totodata, Guvernul va asigura si sumele necesare pentru achizitionarea materialelor pentru reconstructia caselor distruse de inundatii
a€ž30 milioane de lei sunt la Ministerul Dezvoltarii Regionale. Deja a fost organizata procedura de licitatie pentru a achizitiona materialele necesare reconstructiei caselor distruse in urma inundatiilor din aceasta vara, conform promisiunii pe care Guvernul a facut-o inca din momentul inceperii inundatiilora€ť, a precizat primul-ministru.
Tot in sedinta de astazi, Guvernul a decis suplimentarea bugetului asigurarilor sociale de stat cu 3,8 miliarde de lei pentru a putea asigura finantarea, pana la sfarsitul anului, a platii pensiilor. De asemenea, bugetul Casei Nationale de Asigurari de Sanatate va fi suplimentat cu 0,9 miliarde de lei, pe langa cei 1,9 miliarde de lei necesari pentru plata datoriilor restante in domeniul Sanatatii.
a€śToate aceste modificari vor fi operate pentru incadrarea intr-un deficit bugetar de 6,8% din PIB. De asemenea, cheltuielile de capital vor fi reduse cu 0,2% din PIB, insa, in acelasi timp, asiguram finantarea domeniilor prioritare atat in componenta economica, cat si in cea socialaa€ť, a conchis primul-ministru.Citeşte mai multe despre:    Rectificare bugetara    Bugetul de stat

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

OUG privind reducerea timpului de munca, acordarea unor indemnizatii pentru zilieri si sezonieri, precum si incurajarea telemuncii
09 Aug 2020 | 1576

Legea 24/2020: Valoarea unui tichet de masa nu va putea depasi suma de 20 de lei
21 Mar 2020 | 1492

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in sedinta din 18 martie 2020
19 Mar 2020 | 1145

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in cadrul sedintei din 10 martie 2020
11 Mar 2020 | 1061

Proiect de Hotarare privind (re)organizarea si functionarea Ministerului Muncii. Cate posturi sunt alocate?
30 Nov 2019 | 1628

Proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act in cadrul sedintei din 4 noiembrie 2019
04 Nov 2019 | 1857Articole Juridice

Ce se intampla cu sumele achitate in temeiul unui act administrativ fiscal anulat. Poate instanta dispune direct restituirea lor?
Sursa: Alex Slujitoru si Cristiana Ionescu, Avocati, Radu si Asociatii SPRL

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Contractul de munca si lucratorul “au pair”
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Contract de munca temporara. Calitatea procesuala a utilizatorului chemat in garantie de catre salariatul temporar
Pronuntaţă de: Curtea de Apel BACAU - DECIZIE Nr. 376 din 21 Septembrie 2020

Anulare decizie de concediere disciplinara. Modificarile manuscrise operate pe un regulament intern nu sunt opozabile
Pronuntaţă de: Tribunalul Mures Sectia Civila, Sentinta civila nr. 68/2017, in sedinta publica din 31 ianuarie 2017

Aprecierea prezumtiei de nevinovatie in sanctionarea contraventiilor
Pronuntaţă de: Judecatoria Strehaia-Mehedinti, Sentinta nr. 565/2016 din 09.03.2016

Concedierea salariatei gravide in perioada de proba si in concediu medical
Pronuntaţă de: Tribunalul Arad, Sectia a III-a Contencios administrativ fiscal, litigii de munca si asigurari sociale, Sentinta nr. 1832 din 05.07.2016