Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Noi reglementari legislative privind autorizarea unitatilor de asistenta medicala care examineaza candidatii pentru obtinerea permisului de conducere

Noi reglementari legislative privind autorizarea unitatilor de asistenta medicala care examineaza candidatii pentru obtinerea permisului de conducere

  Publicat: 08 Sep 2010       1989 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Pana in data de 3 ianuarie 2011, unitatile de asistenta medicala in care sunt examinati candidatii pentru obtinerea permisului de conducere, dar si conducatorii de autovehicule si tramvai au obligatia de a se autoriza, conform unor noi reglementari legislative.

Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Forma a raspunderii juridice care se fundamenteaza pe obligatia celui ce a pagubit pe altul de a repara prejudicial produs.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
Infractiune constand in conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere

In MO 625/2010 a fost publicat Ordinul ministrului Sanatatii nr 1159 privind stabilirea listei unitatilor de asistenta medicala autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidatilor la obtinerea permisului de conducere si a conducatorilor de autovehicule sau tramvaie.

Conform noii prevederi, lista unitatilor de asistenta medicala care au obligatia de a depune dosare la directiile de sanatate publica, in vederea autorizarii, este alcatuita din categoria cabinetelor medicale, a societatilor civile medicale, unitatilor sanitare ambulatorii de specialitate, cabinetelor medicale din ambulatoriul integrat al spitalelor, centrelor de diagnostic si tratament, centrelor medicale, precum si policlinicilor cu plata care au in structura specialitati ca medicina interna, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie.

Dosarele trebuie sa contina, in functie de tipul unitatii, o serie de documente precum certificatul de inregistrare in Registrul Unic al cabinetelor medicale, autorizatia sanitara de functionare, dovada detinerii unui spatiu de care dispune in mod legal, dovada achitarii contributiilor la Fondul Unic de Asigurari de Sanatate, dovada detinerii asigurarii de raspundere civila in domeniul medical, dovada ca exista personal medico-sanitar angajat pentru specialitatile medicale necesare, dovada ca medicii si asistentii medicali au drept/autorizatie de libera practica, dovada ca fiecare angajat detine asigurare de raspundere civila, dovada detinerii aparaturii din dotare si a documentelor care dovedesc verificarea metrologica etc.

Actul normativ care are temeiul legal in prevederile OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, are ca scop necesitatea asigurarii unor servicii de calitate furnizate de unitati medicale autorizate in vederea examinarii candidatilor la obtinerea permisului de conducere .Citeşte mai multe despre:    Permis de conducere    Asistenta medicala    OUG 195/2002

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Prelucrarea datelor privind starea de sanatate. GDPR si CoVID-19 (coronavirus)
19 Mar 2020 | 518

Ministerul Afacerilor Externe a publicat Programul de cooperare in domeniile educatiei, culturii, turismului si mass-mediei intre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Hasemit al Iordaniei
03 Sep 2019 | 173

Decrete semnate de Presedintele Romaniei in data de 20 iunie
21 Jun 2019 | 490

CEDO: interdictia ca personalul medical sa asiste la nasterile la domiciliu nu constituie o incalcare a Conventiei
09 Jun 2019 | 184

Proiect de lege pentru un nou tip de pasaport: Cartea Verde a Romanilor de Pretutindeni
01 Jun 2019 | 276

Ministerul Transporturilor: proiect pentru legiferarea companiilor de ridesharing. Conditiile in care acestea ar urma sa functioneze.
27 May 2019 | 227Articole Juridice

Carantina si forta majora. Restrangerea unor drepturi si libertati in contextul fortei majore
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Telefonul mobil - sursa de tragedii in trafic. Propunerile MAI de modificare a Codului Rutier
Sursa: Irina Maria Diculescu

Dreptul la sinucidere asistata medical. Granita dintre solutie si dezastru
Sursa: Irina Maria Diculescu

Cardurile de tahograf in transporturile rutiere
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Decizia C.C.R. nr. 123/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 103 alin. (8) din OUG nr. 195/2002
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia ICCJ 8/2019: ranirea uneia sau mai multor persoane intr-un accident de circulatie inainte de parasirea locului accidentului nu are in vedere si autoranirea, cand singura persoana ranita este insusi conducatorul singurului autovehicul implicat in accident.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

ICCJ: actiunea de conducere a unui vehicul, astfel cum este prevazuta de art. 336 din Codul penal, nu presupune in mod necesar punerea in miscare a vehiculului prin actionarea sistemelor de autopropulsie.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Ordonanta presedintiala impotriva deciziilor angajatorului este admisibila in considerarea principiului stabilitatii in munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Braila Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 120/2017, in sedinta publica din 3 martie 2017