din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1837 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Noi reglementari legislative privind autorizarea unitatilor de asistenta medicala care examineaza candidatii pentru obtinerea permisului de conducere

Noi reglementari legislative privind autorizarea unitatilor de asistenta medicala care examineaza candidatii pentru obtinerea permisului de conducere

  Publicat: 08 Sep 2010       2274 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Pana in data de 3 ianuarie 2011, unitatile de asistenta medicala in care sunt examinati candidatii pentru obtinerea permisului de conducere, dar si conducatorii de autovehicule si tramvai au obligatia de a se autoriza, conform unor noi reglementari legislative.

Este acel raport juridic in continutul caruia intra dreptul subiectului activ, denumit creditor, de a cere subiectului pasiv, denumit debitor, sa dea, sa faca sau sa nu faca ceva, sub sanctiunea constrangerii de stat in cazul neexecutarii de buna voie.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Forma a raspunderii juridice care se fundamenteaza pe obligatia celui ce a pagubit pe altul de a repara prejudicial produs.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Persoana care, in schimbul muncii, primeste un salariu.
Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
Infractiune constand in conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul fara permis de conducere

In MO 625/2010 a fost publicat Ordinul ministrului Sanatatii nr 1159 privind stabilirea listei unitatilor de asistenta medicala autorizate pentru examinarea ambulatorie a candidatilor la obtinerea permisului de conducere si a conducatorilor de autovehicule sau tramvaie.

Conform noii prevederi, lista unitatilor de asistenta medicala care au obligatia de a depune dosare la directiile de sanatate publica, in vederea autorizarii, este alcatuita din categoria cabinetelor medicale, a societatilor civile medicale, unitatilor sanitare ambulatorii de specialitate, cabinetelor medicale din ambulatoriul integrat al spitalelor, centrelor de diagnostic si tratament, centrelor medicale, precum si policlinicilor cu plata care au in structura specialitati ca medicina interna, oftalmologie, ORL, neurologie, psihiatrie, chirurgie generala, ortopedie-traumatologie.

Dosarele trebuie sa contina, in functie de tipul unitatii, o serie de documente precum certificatul de inregistrare in Registrul Unic al cabinetelor medicale, autorizatia sanitara de functionare, dovada detinerii unui spatiu de care dispune in mod legal, dovada achitarii contributiilor la Fondul Unic de Asigurari de Sanatate, dovada detinerii asigurarii de raspundere civila in domeniul medical, dovada ca exista personal medico-sanitar angajat pentru specialitatile medicale necesare, dovada ca medicii si asistentii medicali au drept/autorizatie de libera practica, dovada ca fiecare angajat detine asigurare de raspundere civila, dovada detinerii aparaturii din dotare si a documentelor care dovedesc verificarea metrologica etc.

Actul normativ care are temeiul legal in prevederile OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, are ca scop necesitatea asigurarii unor servicii de calitate furnizate de unitati medicale autorizate in vederea examinarii candidatilor la obtinerea permisului de conducere .



Citeşte mai multe despre:    Permis de conducere    Asistenta medicala    OUG 195/2002

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MCP Cabinet avocati recruteaza avocat stagiar/definitiv
07 Feb 2022 | 2151

Prelucrarea datelor privind starea de sanatate. GDPR si CoVID-19 (coronavirus)
19 Mar 2020 | 1206

Ministerul Afacerilor Externe a publicat Programul de cooperare in domeniile educatiei, culturii, turismului si mass-mediei intre Guvernul Romaniei si Guvernul Regatului Hasemit al Iordaniei
03 Sep 2019 | 637

Decrete semnate de Presedintele Romaniei in data de 20 iunie
21 Jun 2019 | 1022

CEDO: interdictia ca personalul medical sa asiste la nasterile la domiciliu nu constituie o incalcare a Conventiei
09 Jun 2019 | 555

Proiect de lege pentru un nou tip de pasaport: Cartea Verde a Romanilor de Pretutindeni
01 Jun 2019 | 735



Articole Juridice

Un stat UE poate refuza sa recunoasca un permis de conducere care a fost doar reinnoit intr-un alt stat membru dupa ce i-a interzis titularului acestui permis sa conduca pe teritoriul sau
Sursa: EuroAvocatura.ro

Repartizarea normei de munca si a timpului de lucru al medicilor. Dispozitii legale incidente
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Diferenta de tratament bazata indirect pe religie. Refuzul unui tratament medical
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Carantina si forta majora. Restrangerea unor drepturi si libertati in contextul fortei majore
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Masuri educative. Supraveghere. Neaplicare obligatii
Pronuntaţă de: Decizia penala nr. 791/07.09.2018 a Curtii de Apel Galati

justificarea arestarii preventive
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Elementele constitutive ale abaterii disciplinare. Prezenta salariatului la locul de munca in stare de ebrietate.
Pronuntaţă de: CURTEA DE APEL ORADEA � Decizia civila nr. 56/06.02.2020

Decizia C.C.R. nr. 123/2019 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a prevederilor art. 103 alin. (8) din OUG nr. 195/2002
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei