din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1629 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Emil Boc va analiza impreuna cu Ministerul Justitiei impactul deciziei CEDO suspendarea tuturor cauzelor de despagubire a fostilor proprietari

Emil Boc va analiza impreuna cu Ministerul Justitiei impactul deciziei CEDO suspendarea tuturor cauzelor de despagubire a fostilor proprietari

  Publicat: 13 Oct 2010       2046 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Premierul Emil Boc a afirmat ca Executivul va analiza, in perioada urmatoare, impreuna cu Ministerul Justitiei, impactul deciziei Curtii Europene a Drepturilor Omului (CEDO) privind aplicarea procedurii pilot referitoare la legislatia aferenta despagubirilor acordate in cazul imobilelor nationalizate.

NATURA 2000 (Obiectiv de tip NATURA 2000)
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului

CEDO a decis suspendarea tuturor cauzelor privind modul in care sunt despagubiti fostii proprietari de imobile din Romania si aplicarea procedurii pilot in cazurile de aceasta natura . "Procedura pilot este conceputa pentru a sprijini Statele Contractante sa-si indeplineasca rolul in Conventie pentru a rezolva astfel de probleme la nivel national, oferind persoanelor in cauza drepturile si libertatile oferite de Conventie", spun judecatorii CEDO.

Acestia au dat castig de cauza petentilor Maria Atanasiu, Ileana Poenaru si Ileana Solon, care au dat in judecata statul roman pentru recuperarea unor imobile sau terenuri nationalizate de catre regimul comunist.

In urma aplicarii procedurii pilot, CEDO cere statului Roman sa "elimine toate obstacolele privind exercitarea efectiva a dreptului in cauza de catre un numar mare de persoane care, ca si reclamantele, sunt afectate de situatia constatata de Curte ca fiind incompatibila cu Conventia".

CEDO a constatat ca in cazurile Atanasiu si Poenaru, respectiv Solon statul roman a incalcat articolul 6, paragraful 1 din Conventia Europena a Drepturilor Omului, respectiv nepunerea in aplicare a unei hotarari definitive date de instanta.

Procedura pilot este aplicata in vederea solutionarii unui numar mare de dosare similare care trateaza in principiu aceleasi probleme legislative. Scopul procedurii este acela de a reduce numarul de cazuri similare de pe rolul Curtii, dar si de a crea un mod rapid si concret de solutionare a acestor dosare pentru aplicantii ale caror cereri ajung la Strasbourg.

Prima procedura pilot a fost folosita de CEDO in cazul Poloniei, rezultatul fiind dezvoltarea de catre Polonia a unui nou cadru legislativ.



Citeşte mai multe despre:    CEDO    Proprietari    Despagubiri

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

MEEMA, mediator in dialogul retailerilor cu proprietarii de mall-uri
17 Jun 2020 | 1231

Factura de utilitati emisa pe numele unei asociatii de proprietari este titlu executoriu
20 Feb 2020 | 1298

CEDO: o disputa intre avocat si judecator poate afecta dreptul la un proces echitabil
03 Nov 2019 | 2705

CEDO: Educatia religioasa obligatorie in scoala si obligarea la dezvaluirea convingerilor religioase - o incalcare a Conventiei
02 Nov 2019 | 1509

CEDO: Ilinca c. Romaniei - cererea privind retragerea permisului de port-arma - inadmisibila
28 Oct 2019 | 1185

CEDO: Supravegherea video in secret a salariatilor nu reprezinta o incalcare a dreptului la viata privata atunci cand exista o justificare adecvata
23 Oct 2019 | 1568



Articole Juridice

Ce se intampla cu sumele achitate in temeiul unui act administrativ fiscal anulat. Poate instanta dispune direct restituirea lor?
Sursa: Alex Slujitoru si Cristiana Ionescu, Avocati, Radu si Asociatii SPRL

Utilizarea si dezvaluirea fara temei legal a unor imagini din sistemul de supraveghere video al asociatiei de proprietari
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Legalitatea prelucrarii datelor in contextul inregistrarii si publicarii pe internet a imaginilor cu numerele de inmatriculare ale autovehiculelor ai caror soferi savarsesc posibile contraventii sau infractiuni in contextul circulatiei pe drumurile publice
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Recuperarea creantelor constructorului: Cum se inscrie ipoteca legala a constructorului in cartea funciara
Sursa: Societatea de avocatura Pavel, Margarit si Asociatii

Jurisprudenţă

Legalitatea platii esalonate a drepturilor salariale obtinute prin hotarari judecatoresti
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Rambursarea retroactiva a somajului eronat de catre autoritatea publica
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Hotararea CEDO in Cauza Danciu si altii impotriva Romaniei. ancheta prompta si efectiva
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului - CEDO

Revocare Hotarare ANRP dupa ce acesta a intrat in circuitul civil si si-a produs efectele prin efectuarea unei plati partiale a despagubirilor
Pronuntaţă de: Decizia nr. 1667 din 17.09.2018 a Curtii de Apel Galati