Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Summit-ul Dunarii. Cum a fost

Summit-ul Dunarii. Cum a fost

  Publicat: 08 Nov 2010       1149 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Baconschi, a participat luni, 8 noiembrie 2010, la Summit-ul Dunarii, eveniment organizat la Bucuresti sub Inaltul Patronaj al Presedintelui Romaniei.

Traian Basescu, politician roman, s-a nascut in data de 4 noiembrie 1951, Basarabi, azi Murfatlar, judetul Constanta.
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Jose Manuel Durao Barroso este un jurist specializat pe relatii internationale.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Diferenta intre pretul de vanzare al unui produs/serviciu si costul acestuia; diferenta intre dobanda platita la depozite si dobanda perceputa la creditele acordate de catre o banca.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Unitate de baza a organizarii administrativ-teritoriale a statului, alcatuita dintr-unul sau mai multe sate si
Emil Boc, politician roman, s-a nascut la 6 septembrie1966 in localitatea Rachitele, judetul Cluj.
Este un acord incheiat in scris intre subiectele de drept international si guvernat de dreptul international, incheiat in scopul de a produce efecte juridice si consemnat intr-un instrument unic sau, in doua sau mai multe instrumente conexe, oricare ar fi denumirea sa.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Desemneaza ansamblul de masuri, prestatii in bani si in natura, acordate in vederea protejarii veniturilor in cazul aparitiei riscurilor sociale.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.
Una din hotararile judecatoresti, prevazuta in cap. I, t, II, C. proc. pen. partea speciala.

Romania a fost reprezentata la cel mai inalt nivel de presedintele Romaniei, Traian Basescu si prim-ministrul Emil Boc. De asemenea, a fost prezent presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Durao Barroso.


Summit-ul de la Bucuresti a reunit 22 de delegatii reprezentand sefi de guverne nationale din cele 14 state din bazinul Dunarii, Comisia Europeana, reprezentanti ai celor 2 landuri riverane din Germania, primaria orasului Ulm din Germania, carora li s-a alaturat Polonia, invitata in calitate de observator. Presedintele Comisiei de afaceri europene a Bundestagului si presedintele Comitetului Regiunilor au fost prezenti in calitate de invitati speciali.


Evenimentul a reprezentat momentul final al discutiilor referitoare la definirea viitoarei Strategii dunarene, cu acest prilej fiind adoptata o Declaratie politica care reflecta angajamentul si sprijinul statelor riverane pentru viitoarea Strategie UE pentru regiunea Dunarii. Incepand cu 2011 se va trece la punerea in practica a ideilor, proiectelor si demersurilor care au angajat, politic si tehnic, tarile dunarene si care vor da substanta si valoare acestui proiect european.


In marja Summit-ului ministrul Afacerilor Externe Teodor Baconschi a avut o intalnire bilaterala cu omologul sau austriac, Michael Spindelegger, in contextul in care Romania si Austria sunt initiatoare ale proiectului. Pe agenda bilaterala de discutii dintre cei doi inalti oficiali au figurat teme de interes comun privind politica europeana pentru regiunea Dunarii.


De asemenea, ministrul Teodor Baconschi a avut o scurta intrevedere cu vicepremierul sarb pentru integrare europeana, Bozidar Djelic, in cadrul careia s-a discutat despre perspectiva europeana a Balcanilor de Vest, problematica Kosovo si situatia minoritatii romanesti din Serbia.


Summit-ul, care a fost deschis oficial prin discursurile rostite de presedintele Traian Basescu, presedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, si de prim-ministrul Emil Boc, a cuprins doua sesiuni plenare si un dejun de lucru, urmate de adoptarea Declaratiei de la Bucuresti privind Strategia UE pentru Regiunea Dunarii.


Conferinta comuna de presa sustinuta de prim-ministrul Emil Boc si omologul sau ungar, Viktor Orban, a carui tara va detine presedintia UE in primul semestru din 2011, cand va fi adoptata Strategia, a incheiat reuniunea de la Bucuresti.
Informatii suplimentare
:


Strategia UE pentru Regiunea Dunarii reprezinta un model de cooperare regionala la nivel european care implementeaza noul concept de coeziune teritoriala inclus in Tratatul de la Lisabona. Initiativa a fost lansata de Romania si Austria in 2008. Strategia va ajuta la eficientizarea utilizarii fondurilor europene si la atragerea de noi fonduri pentru aceasta regiune. Documentele constitutive vor fi aprobate de catre Comisia Europeana in decembrie 2010.


Strategia Dunarii va fi o strategie interna a Uniunii Europene la care sunt invitate sa participe si statele terte riverane si va respecta principiile aplicate si in cazul Strategiei UE pentru regiunea Marii Baltice. Cele patru domenii (piloni) propuse de Comisia Europeana si pe care se va axa Strategia sunt: conectivitatea (transport durabil si retele de energie), protectia mediului a resurselor de apa si managementul riscurilor, dezvoltarea socio-economica (cultura, educatie, cercetare, turism, dezvoltare rurala, piata interna) si imbunatatirea sistemului de guvernare (capacitate institutionala si securitate interna).Scurt istoric


Conferinta aDunarea a fluviu al viitorului europeana, gazduita, la Bruxelles, in data de 7 octombrie 2008, de Reprezentanta Permanenta a Landului Baden-Wurttemberg pe langa Uniunea Europeana a marcat debutul unui proces de analiza, elaborare si promovare a ceea ce statele riverane si institutiile Uniunii Europene au agreat sub numele de Strategia UE pentru Regiunea Dunarii.


Traditia inceputa la Bruxelles a fost continuata in anul 2009 la Ulm, unde acelasi land german organiza, in luna mai, conferinta la nivel inalt dedicata cooperarii dunarene.


Astfel s-a nascut Procesul de la Ulm, urmat, in mod firesc, de evenimentele care au marcat lansarea, de catre Comisia Europeana, a consultarilor publice pe tema Strategiei UE pentru Regiunea Dunarii, dupa concluziile Consiliului European din iunie 2010.


Summit-ul Dunarii de la Budapesta, din perioada 25-26 februarie 2010, organizat la nivel de prim-ministri ai statelor din bazin, a evidentiat interesul regional pentru cooperarea bazata pe parteneriate, pe angajamentul politic si pe sustinerea noului proiect european de guverne si importanti factori de decizie din regiune.


Strategia Dunarii a adunat numerosi participanti la evenimentele publice care s-au desfasurat de-a lungul fluviului: Germania (Conferinta de deschidere a procesului de consultare publica), Ungaria (Conferinta pe tematica dezvoltarii economico-sociale), Austria- Slovacia (Conferinta avand ca subiect principal de dezbatere domeniul conectivitatii), Bulgaria (Seminar dedicat dezvoltarii capacitatii administrative si bunei guvernante), Romania (Conferinta de inchidere a procesului de consultare publica).Citeşte mai multe despre:    Summit-ul Dunarii    Dunarea    Teodor Baconschi

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

PROIECT MFP privind infiintarea Bancilor Nationale de Dezvoltare
24 Aug 2019 | 342

A fost modificata legea pentru organizarea si exercitarea profesiei de avocat - schimbari cu privire la Consiliul baroului
22 Jul 2019 | 617

ICCJ. Dezlegarea unei chestiuni de drept privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa planul de reorganizare a debitorului nu poate sa prevada esalonarea la plata a creantelor curente
28 Mar 2019 | 947

Tribunalul Bucuresti anunta protest: toate dosarele care au termen in intervalul 28 februarie - 7 martie, cu exceptia urgentelor, vor fi amanate
28 Feb 2019 | 1093

Cum recuperati datoriile de la firmele intrate in insolventa. STATISTICA privind dosarele de insolventa aflate pe rolul instantelor
26 Apr 2018 | 1140

Monitorul Oficial din data de 29 martie 2017
29 Mar 2017 | 1119Articole Juridice

Dobandirea calitatii de notar public de catre judecatorii Curtii Constitutionale. Studiu de caz
Sursa: Dobre Ion

Societatea comerciala cu raspundere limitata. Particularitati. Infiintarea si inregistrarea in registrul comertului
Sursa: avocat Andreea-Cristina Deaconu | MCP Cabinet avocati

Deconcentrarea administrativa principiu al administratiei publice in Codul Administrativ. Serviciile publice deconcentrate (VI)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Functia publica sub imperiul Noului Cod Administrativ (V)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Hotarare AGA dividende. Vointele individuale ale asociatilor, prin manifestarea lor in adunarea generala, devin o vointa colectiva, care constituie vointa societatii, ca persoana juridica
Pronuntaţă de: INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia a II-a civila Decizia nr. 48/2020

ICCJ: Pot fi atacate in justitie, cu actiune in anulare, si hotararile adoptate de adunarea speciala a actionarilor
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Natura necontencioasa si consecintele cererii de autorizare a convocarii adunarii generale a asociatilor formulata in temeiul art. 119 alin. (3) din Legea nr. 31/1990
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia a II-a civila, Decizia nr. 1037 din 2 aprilie 2015

Hotararea Adunarii Generale a Actionarilor. Termen convocare. Nulitate absoluta
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Comerciala, Decizia nr. 2250 din 2 octombrie 2009