Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Magistratii ar putea urma un program de formare profesionala in domeniul de drept bancar

Magistratii ar putea urma un program de formare profesionala in domeniul de drept bancar

  Publicat: 30 Nov 2010       856 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
In cadrul "Platformei pentru dialog permanent cu mediul de afaceri", Ministerul Justitiei a salutat si sprijinit initiativa comunitatii bancare de a derula, impreuna cu autoritatile responsabile in acest domeniu, in special Institutul National al Magistraturii, un program complex si coerent de formare profesionala a magistratilor in drept bancar.

Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Prevazute in sectiunea I, cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Orice forma de educatie care pregateste calificarea pentru o anumita profesie, sau pentru un anumit loc de munca, competentele necesare exercitarii profesiei respective sau ocuparii unui loc de munca adecvat acesteia.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Ansamblu de solutii pronuntate de catre organele de jurisdictie in legatura cu probleme de drept sau institutiile juridice examinate cu prilejul desfasurarii litigiilor din competenta lor.

In perioada 29-30 noiembrie se desfasoara prima actiune a acestui program, un seminar-pilot realizat prin colaborarea, intermediata de Ministerul Justitiei, dintre Institutul National al Magistraturii si mai multe institutii bancare si societati de avocatura, membre ale Consiliului Investitorilor Straini si, totodata, ale Platformei.


``Este o initiativa care demonstreaza ca intre mediul de afaceri si institutiile publice poate exista o cooperare reala care sa fie in beneficiul intregii societati. Proiectul Platforma pentru dialog si cooperare intre Ministerul Justitiei si mediul de afaceri, lansat pentru a impulsiona consultarile dintre sectorul privat si decidentii guvernamentali ofera, deja, primele rezultate vizibile. Colaborarea constructiva pentru finalizarea a doua proiecte de acte normative cu impact asupra activitatii operatorilor economici (noua reglementare a fuziunii si divizarii societatilor comerciale si proiectul de lege privind registratorii comerciali), demararea programului de formare profesionala in drept bancar sunt realizari ce ne conving de viabilitatea demersului de cooperare institutionala promovat de MJ. Am certitudinea ca vor urma si alte proiecte comune, pentru ca este un program care aduce beneficii tuturor celor implicati. O legislatie mai buna, magistrati mai specializati si o jurisprudenta unitara sunt dezideratele principale ale Platformeia€ť, a declarat ministrul Justitiei, Catalin Predoiu.


Citeşte mai multe despre:    Magistrati    Formare profesionala    Pregatire profesionala    Drept bancar

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

[CUM A FOST] UpDate Work (IV): Reorganizarea activitatii angajatorilor impusa de criza CoVID-19
29 Apr 2020 | 1360

Intrare in functie a unui nou avocat general la CJUE
23 Mar 2020 | 570

ICCJ: interdictia magistratilor si personalului asimilat de a beneficia de pensie de serviciu si indemnizatie nu se aplica in cazul condamnarilor pentru infractiuni savarsite anterior intrarii in vigoare a Legii 118/2004
16 Oct 2019 | 1101

CEDO - nu exista semne de lipsa de impartialitate a judecatorilor - Ilie c. Romaniei
28 Sep 2019 | 428

Ministerul Educatiei a aprobat calendarul admiterii in invatamantul liceal de stat pentru anul scolar 2020-2021
05 Sep 2019 | 817

178 programe de formare profesionala vor incepe in luna septembrie 2019, la nivel national
24 Aug 2019 | 336Articole Juridice

Dobandirea calitatii de notar public de catre judecatorii Curtii Constitutionale. Studiu de caz
Sursa: Dobre Ion

Eroarea judiciara, eroarea de judecata si erorile materiale in procesul civil
Sursa: avocat Gales Iulian | MCP Cabinet avocati

Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Protectia sociala a salariatilor. Drepturi si Proceduri de care acestia pot beneficia (II – pe durata starii de urgenta)
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Jurisprudenţă

Revendicare imobiliara a unui bun proprietate comuna pe cote-parti (coproprietate). Exceptie de la opozabilitatea hotararii judecatoresti
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

ICCJ: Judecatorul care a participat la judecarea unei cauze nu poate participa la judecarea aceleiasi cauze intr-o cale extraordinara de atac, in etapa admisibilitatii in principiu (contestatie in anulare, revizuire si recurs in casatie)
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - ICCJ

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ - Magistrat. Abatere disciplinara. Manifestari care aduc atingere prestigiului justitiei savarsite in afara exercitarii atributiilor de serivici. Obligatia de rezerva.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie