din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2351 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Comisia Europeana lanseaza o consultare privind schimbarile radicale necesare pentru stimularea cresterii si crearea de noi locuri de munca

Comisia Europeana lanseaza o consultare privind schimbarile radicale necesare pentru stimularea cresterii si crearea de noi locuri de munca

  Publicat: 09 Feb 2011       1287 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Comisia Europeana lanseaza o consultare asupra principalelor imbunatatiri care trebuie aduse finantarii cercetarii si inovarii in UE pentru a facilita participarea la programe, pentru a creste impactul stiintific si economic si pentru a ameliora raportul calitate-pret.

Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Realizare tehnica care prezinta noutate pe plan national,
Totalitatea actiunilor intreprinse de banca in vederea investigarii si cercetarii pietei, adaptarea produselor si serviciilor
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Denumire data monedei unice europene.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Ansamblu de cunostinte stiintifice si tehnice puse la dispozitia producatorilor agricoli, a fermierilor si a tuturor celor implicati in activitati cu profil agricol pentru a fi implementate in practica.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Aceasta sintagma se refera la finantarea unei activitati de doua ori, din doua surse diferite.
Ramura economica a activitatii economice constituita pe baza diviziunii muncii, care transforma obiecte preluate din natura sau alte materii prime (produse agricole, piscicole)
1. Impozite si taxe locale stabilite in suma globala si invariabila.
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Este un mijloc legal sau conventional de asigurare a executarii obligatiilor;
Operatiune prin care o persoana numita imprumutator acorda spre folosinta unei alte persoane, numita imprumutat
Banii folositi pentru a desfasura o afacere. Stoc de valori sau de active care, intrate in circuitul economic, pot genera venituri posesorilor lor.
Realizare tehnica care prezinta noutate pe plan national,
1. Indicatie pe scrisori, colete, etc., ce contine numele si domiciliul destinatarului.
1. Cuvantare, discurs, expunere facuta in public referitor la o tema stiintifica, literara etc.
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Activitate desfasurata de organele de urmarire penala
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada
Realizare tehnica care prezinta noutate pe plan national,
Balanta veniturilor si cheltuielilor dintr-o anumita perioada

``Cadrul strategic comun`` propus, prezentat intr-o carte verde, va acoperi actualul Program-cadru pentru cercetare (PC7), Programul-cadru pentru inovatie si competitivitate (CIP) si Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT), ceea ce va conduce la crearea unui set coerent de instrumente pe parcursul intregului ``lant al inovarii``, incepand de la cercetarea de baza si pana la introducerea pe piata a produselor si serviciilor inovatoare, inclusiv sprijinirea inovatiilor netehnologice, cum sunt, de pilda, cele in materie de design sau marketing . Cartea verde a Comisiei pune, de asemenea, bazele unui proces mai amplu de simplificare a normelor si procedurilor. Toate aceste schimbari urmaresc sa exploateze la maximum contributia finantarii cercetarii si inovarii in UE in cadrul initiativei ``O Uniune a inovarii`` si al strategiei Europa 2020. Partile interesate trebuie sa isi trimita contributiile pana la 20 mai 2011.
Comisarul european pentru cercetare si inovare, MA�ire Geoghegan-Quinn, a declarat in legatura cu acest subiect: ``Scopul nostru este sa utilizam cat mai bine fiecare euro investit de UE in cercetare si inovare. Dorim sa aratam in mod clar cat de mare este potentialul fondurilor UE de a stimula cresterea, de a crea noi locuri de munca si de a ameliora calitatea vietii in Europa in fata unor incercari dificile precum schimbarile climatice, eficienta energetica si securitatea alimentara. Prin programe mai simple si mai coerente le vom face viata mai usoara cercetatorilor si inovatorilor - in special IMM-urilor, vom atrage mai multi candidati si vom obtine rezultate si mai bune . Sper ca dezbaterile sa fie consistente si pline de creativitate, atat prin intermediul internetului, cat si prin cel al mass-mediei sociale.``
Comisarul Geoghegan-Quinn lanseaza Cartea verde in cooperare cu ceilalti sase comisari cu responsabilitati in domeniul cercetarii si inovarii: vicepresedintii Kallas, Kroes si Tajani si comisarii Vassiliou, Potocnik si Oettinger.


Acces simplificat la fondurile UE pentru cercetare si inovare
Cartea verde a Comisiei propune un ``cadru strategic comun``, care combina trei aspecte esentiale:

In primul rand, se pune accentul pe trei obiective care se consolideaza reciproc: dotarea UE cu o baza stiintifica de talie mondiala, stimularea competitivitatii in toate domeniile si solutionarea unor provocari importante precum schimbarile climatice, utilizarea eficienta a resurselor, securitatea energetica si alimentara, sanatatea si imbatranirea populatiei.
In al doilea rand, se doreste un grad mai mare de atractivitate a fondurilor UE pe care participantii sa le poata accesa mai usor, de exemplu prin intermediul unui punct unic de acces, cu instrumente IT comune, ori prin intermediul unui ``ghiseu unic``, unde participantii pot primi consultanta si asistenta pe tot parcursul procesului de finantare . In plus, Cadrul strategic comun va oferi o serie de instrumente de finantare mai simple si mai structurate, care vor acoperi intregul lant al inovarii, inclusiv cercetarea de baza, cercetarea aplicata, colaborarea dintre mediul academic si industrie si inovarea la nivelul intreprinderilor. Se va promova flexibilitatea, pentru a se incuraja diversitatea si implicarea mediului economic. Cei interesati vor putea depune cereri pentru mai multe proiecte distincte, fara a fi nevoiti sa furnizeze aceleasi informatii de mai multe ori.
In al treilea rand, procedurile contabile legate de utilizarea fondurilor primite vor fi mult mai simple si mai coerente; aceasta va include, de exemplu, posibilitatea de a recurge mai frecvent la platile forfetare.
Simplificarea va facilita si va eficientiza controlul financiar al utilizarii banilor contribuabililor europeni.
Printre celelalte idei expuse in Cartea verde se numara noi masuri de utilizare in comun a fondurilor nationale alocate de statele membre pentru cercetare, legaturi mai bune cu finantarea din cadrul politicii de coeziune, utilizarea fondurilor UE pentru stimularea achizitiilor publice, utilizarea mai frecventa a premiilor, consolidarea rolului Consiliului European pentru Cercetare si a instrumentelor financiare precum mecanismul de finantare cu partajarea riscurilor (RSFF), garantia de imprumut si investitiile de capital de risc, precum si crearea unui ansamblu de indicatori de performanta care sa masoare rezultatele finantarii cercetarii si inovarii de catre UE.
In cursul saptamanilor urmatoare, Comisia va lansa un concurs pentru a atribui viitorului cadru comun cea mai inspirata denumire.
Propunerile Comisiei tin seama in totalitate de evaluarea intermediara a celui de-al Saptelea program-cadru (vezi IP/10/1525) si de cea a Programului-cadru pentru inovatie si competitivitate. Raspunsul Comisiei la evaluarea PC7 este publicat tot astazi (disponibil la adresa web de mai jos).
Urmatoarele etape
Incepand de astazi consultarea este deschisa si se pot trimite comentarii. Data limita pentru depunerea contributiilor este 20 mai. In urma consultarii publice, Comisia va organiza, la 10 iunie, o mare conferinta de inchidere, cu ocazia careia se va anunta si denumirea noului cadru strategic.
Apoi Comisia va prezenta, inainte de sfarsitul lui 2011, o propunere legislativa privind cheltuielile in domeniul cercetarii si inovarii in cadrul viitorului buget de dupa 2013 al UE.

Actualul Program-cadru pentru cercetare (PC7) beneficiaza de un buget de 53 miliarde EUR (2007-2013). Pana in prezent au fost finantate peste 9 000 de proiecte. In urma unui studiu s-a estimat ca numai proiectele selectionate pentru finantare in 2011 vor crea pana la 165 000 de locuri de munca (vezi IP/10/966).

Programul-cadru pentru inovatie si competitivitate are un buget de 3,6 miliarde EUR (2007-2013) si a sprijinit peste 100 000 de IMM-uri doar prin garantii de imprumut, precum si proiecte pilot inovatoare in domeniul TIC.
Institutul European de Inovare si Tehnologie (EIT) este un organism autonom al UE, avand ca obiectiv stimularea inovarii de nivel mondial prin conceptul inovator de ``comunitati ale cunoasterii si inovarii``. Pentru perioada 2007-2013, EIT a primit 309 milioane EUR din bugetul UE.



Citeşte mai multe despre:    Comisia Europeana    Dezbatere publica

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 463

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1403

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 1089

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 1009

Proiect de Hotarare privind (re)organizarea si functionarea Ministerului Muncii. Cate posturi sunt alocate?
30 Nov 2019 | 1730

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1551



Articole Juridice

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Un medicament care se elibereaza fara prescriptie medicala intr-un stat membru nu poate fi comercializat in alt stat membru decat daca acesta din urma a autorizat la randul sau introducerea sa pe piata
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Contract de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu apa si canalizare incheiat intre o asociatie intercomunitara de dezvoltare a serviciilor publice de apa-canal si un operator. Aderarea unei unitati administrativ teritoriale la asociatie. Aplicarea dispozitiilor legale privind stabilirea redeventei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 626/30.07.2020

Fonduri europene. Evaluarea gresita a proiectului de catre autoritatea de finantare. Stabilirea unor limite de cheltuieli cu depasirea plafoanelor maximale stabilite in Ghidul solicitantului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 5636 din 30 octombrie 2020

Discriminare directa sau tratament diferentiat, justificat si rezonabil
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Sentinta civila nr. 39 din data de 17.01.2020

Perioada petrecuta in consemn la dispozitia si la sediul angajatorului. Timp de lucru
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 2777 din data de 23.11.2019