Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » M. Muncii: Proiectul de Hotarare privind atributiile, organizarea si functionarea caselor de pensii sectoriale

M. Muncii: Proiectul de Hotarare privind atributiile, organizarea si functionarea caselor de pensii sectoriale

  Publicat: 11 Feb 2011       2563 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Potrivit dispozitiilor Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, administrarea sistemului public de pensii se realizeaza prin CNPP si prin casele de pensii sectoriale.

Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Unitate economica autonoma de productie, de constructii, de circulatia marfurilor, de transporturi
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Organ de stat care exercita puterea executiva, constituit de puterea suprema de stat.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)

Legea invocata, defineste casele de pensii sectoriale ca fiind case de pensii care functioneaza in subordinea Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii, cu respectarea legislatiei in vigoare privind protectia informatiilor clasificate in institutiile din sistemul national de aparare nationala, ordine publica si siguranta nationala.
Ca urmare, pentru ducerea la indeplinire a dispozitiilor art. 132 si ale art. 135 din Legea nr. 263/2010, se impune adoptarea prezentului act normativ care reglementeaza atributiile, organizarea si functionarea Caselor de Pensii Sectoriale din cadrul Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor si Serviciului Roman de Informatii.


Casele de pensii sectoriale se infiinteaza in subordinea Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Administratiei si Internelor, respectiv Serviciului Roman de Informatii, dupa caz, ca structuri de specialitate care realizeaza administrarea sistemului public de pensii pentru persoanele prevazute la art. 6 alin. (1) pct. I lit. c) si pct. V din Legea nr. 263/2010, cu respectarea legislatiei in vigoare privind protectia informatiilor clasificate.
Casele de pensii sectoriale se organizeaza si functioneaza, astfel:
a) pentru Ministerul Apararii Nationale la nivel de structura centrala de specialitate in subordinea Directiei financiar-contabile;
b) pentru Ministerul Administratiei si Internelor si Serviciul Roman de Informatii la nivel de unitati in subordine, potrivit dispozitiilor legale in vigoare privind organizarea si functionarea acestor institutii publice.
Casele de pensii sectoriale sunt succesoarele de drept ale structurilor organizatorice responsabile cu pensiile din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, respectiv Serviciul Roman de Informatii, structuri care se desfiinteaza.
Patrimoniul caselor de pensii sectoriale ale Ministerului Apararii Nationale si Serviciului Roman de Informatii se constituie prin preluare pe baza de protocol de predare-primire a elementelor de natura activelor si datoriilor, incheiat in termen de 30 de zile de la intrarea in vigoare a prezentei hotarari, astfel:
a) de la Directia financiar-contabila a Ministerului Apararii Nationale, pentru Casa de Pensii Sectoriala din subordinea acestuia;
b) de la Directia Generala Financiara a Serviciului Roman de Informatii pentru Casa de Pensii Sectoriala din subordinea acestuia.
Patrimoniul Casei de Pensii Sectoriale a Ministerului Administratiei si Internelor se preia din oficiu de la fosta Casa de Pensii a Ministerului Administratiei si Internelor.
La data intrarii in vigoare a prezentei hotarari de guvern personalul incadrat in structurile organizatorice responsabile cu pensiile din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, respectiv Serviciul Roman de Informatii se preia de fiecare casa de pensii sectoriala din subordinea acestor institutii publice.


Textul proiectului poate fi consultat AICICiteşte mai multe despre:    Casele de pensii sectoriale    Legea 263/2010    Ministerul Apararii Nationale    Ministerul Administratiei si Internelor    Serviciul Roman de Informatii

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Guvernul a completat Legea pensiilor pentru a elimina inechitatile in cazul pensionarilor din domeniul minier
06 Feb 2020 | 761

Decrete de promulgare semnate de Presedintele Romaniei in data de 12.07.2019.
12 Jul 2019 | 401

In anul 2019 Guvernul acorda pensionarilor peste 59.000 de bilete de tratament balnear
14 Mar 2019 | 784

ICCJ: Persoanele care si-au desfasurat activitatea in conditii speciale de munca intre 1 aprilie 2001 si 31 decembrie 2011 nu vor beneficia de majorarea pensiei
10 Mar 2015 | 1467

Asistentii medicali generalisti, moasele si asistentii medicali se vor pensiona la varsta de 65 de ani
21 May 2014 | 1836

Aproape 234.000 pensionari vor beneficia de suplimentari ale veniturilor
25 Mar 2014 | 1734Articole Juridice

Contestarea deciziilor de pensionare. Recalcularea pensiei
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Noua lege a pensiilor: Reglementari privind pensia anticipata partiala
Sursa: EuroAvocatura.ro

Noua lege a pensiilor: Reglementari privind pensia anticipata
Sursa: EuroAvocatura.ro

Cum se determina si cum va evolua pana in 2030 valoarea punctului de pensie
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia ICCJ nr. 9/2019 - RIL: activitatea desfasurata in cadrul unitatilor de prospectiuni geologice sau de exploatari in subteran nu poate fi considerata activitate desfasurata in "unitate miniera"
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Angajatorul va putea fi obligat la corectarea declaratiei fiscale prin declaratii rectificative ori de cate ori transmite date nereale
Pronuntaţă de: Tribunalul Mehedinti Sectia C.M.A.S., Sentinta civila nr. 123/2017, in sedinta publica din 9 februarie 2017

Competenta teritoriala in cazul contestatiei impotriva unei decizii emisa de Casa de Asigurari a Avocatilor din Romania
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia I civila, decizia nr. 1163 din 5 martie 2013

Decizie pensionare. Functionar public
Pronuntaţă de: Tribunalul Gorj, Sectia C.A.F., Sentinta civila nr. 821 din 29.02.2012