din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1646 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Distinsul avocat VICTOR ANAGNOSTE s-a stins din viata

Distinsul avocat VICTOR ANAGNOSTE s-a stins din viata

  Publicat: 27 Feb 2011       1959 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Competenta profesionala reprezinta capacitatea de a realiza activitatile cerute la locul de munca la nivelul calitativ specificat in standardul ocupational.
Uniunea Nationala a Barourilor din Romania exprima profundul regret pentru stingerea din viata a celui care a fost distinsul avocat VICTOR ANAGNOSTE, Presedinte de Onoare al Uniunii Nationale a Barourilor din Romania, un model de probitate morala si competenta profesionala .

Una din formele importante prin care se manifesta dreptul de aparare,
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Initierea reprezinta dobandirea unor cunostinte, priceperi si deprinderi minime necesare pentru desfasurarea unei activitati.
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale

Dupa anul 1990, Uniunea Avocatilor din Romania a fost organizata prin eforturile deosebite ale primului sau presedinte, avocatul Victor Anagnoste iar personalitatea sa a fost, este si va ramane in panteonul personalitatilor publice care s-au implicat in totalitate in reconstructia profesiei de avocat dupa anul 1989.
Evocam doar cateva repere din viata si activitatea acestuia, dedicata propasirii profesiei de avocat:
- Victor Anagnoste s-a nascut la 21 martie 1928 la Barlad. Imediat dupa terminarea studiilor universitare, a devenit avocat. A profesat initial in cadrul Biroului colectiv de asistenta juridica Barlad. A fost presedinte al Colegiului de avocati Galati.
- In Baroul Bucuresti a detinut in mai multe mandate succesive calitatea de vicepresedinte al Colegiului de Avocati Bucuresti si de membru al consiliului baroului.
- Incepand din anul 1990, dupa adoptarea Decretului - Lege nr. 90/28 februarie 1990 privind unele masuri pentru organizarea si exercitarea profesiei de 2 avocat, la a carui initiere s-a implicat plenar, a detinut pana in anul 1999 functia de Presedinte al Uniunii Avocatilor din Romania.
- In legislatura 1990 -1992 a fost ales senator si membru al Comisie de redactare a proiectului Constitutiei Romaniei.
- In perioada in care a functionat ca presedinte al Uniunii Avocatilor din Romania, profesia de avocat s-a afirmat pe plan intern si international. Si ca urmare a eforturilor sale personale, Uniunea Avocatilor din Romania si-a reluat activitatea in cadrul Uniunii Internationale a Avocatilor.
- Eforturile sale personale deosebite s-au incununat odata cu adoptarea Legii nr.51/1995 privind organizarea si exercitarea profesiei de avocat, un model de legislatie a profesiei de avocat, care a preluat standardele de reglementare ale profesiei din tarile cu democratie avansata.
- Prin activitate desfasurata in spatiu public, avocatul Victor Anagnoste a adus o contributie decisiva la constructia institutionala si consolidarea statului de drept, in care apararea prin avocat a devenit o adevarata piatra de temelie.
Congresul Avocatilor din anul 1999, l-a ales Presedinte de Onoare al Uniunii Avocatilor din Romania, calitate in care nu a precupetit niciun efort pentru consolidarea si apararea profesiei de avocat.
- Pentru activitatea desfasurata a fost rasplatit cu numeroase distinctii interne si internationale
Uniunea Nationala a Barourilor din Romania isi exprima profunda compasiune pentru pierderea suferita si transmite condoleante familiei indurerate !



Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !
PRESEDINTE U. N. B. R., Av. dr. Gheorghe FLOREA



Citeşte mai multe despre:    Victor Anagnoste    UNBR

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

UNBR: Atentie la avocatura falsa! Verificati Tabloul avocatilor!
08 Apr 2020 | 1346

Efectele noilor reglementari asupra profesiei de avocat, in contextul starii de urgenta
24 Mar 2020 | 1985

UNBR si INPPA au afisat rezultatele examenului de admitere - sesiunea August 2019. Vezi rata de promovabilitate!
08 Sep 2019 | 2662

Au fost publicate actele necesare si programul pentru inscrierea la examenul de admitere in profesia de avocat, sesiunea august 2019
03 Jul 2019 | 972

UNBR a republicat Regulamentul-cadru privind organizarea examenului de primire in profesia de avocat si admitere in cadrul INPPA, in forma consolidata.
22 Jun 2019 | 1205

Solicitare catre UNBR: interdictia expresa ca un avocat sa fie membru acoperit in cadrul organelor de stat
31 May 2019 | 758



Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Sediu profesional adjudecat, proprietate, a Cabinetului de avocat. Inscrierea in Cartea funciara
Sursa: Lect. univ. dr. Claudiu Constantin DINU | UNBR

Publicitatea in avocatura. Marketing juridic. Limitari si posibilitati practice
Sursa: Irina Maria Diculescu

Onorariile minime ale avocatilor. Si despre concurenta ...
Sursa: Avocat drd. Janos Szekely - Baroul Satu-Mare

Jurisprudenţă

Recunoasterea calitatii de avocat definitiv. Reinscriere pe Tabloul Avocatilor
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 2851 din data de 7 iunie 2012 pronuntata in recurs de Sectia de contencios-administrativ si fiscal