din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1932 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Functionarii publici implicati in proiecte europene vor putea lucra si in afara programului de lucru

Functionarii publici implicati in proiecte europene vor putea lucra si in afara programului de lucru

  Publicat: 03 Mar 2011       5526 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Muntean Florin Nicolae - membru al Parlamentului Romaniei.
Guvernul a adoptat printr-o Ordonanta de Urgenta, o serie de masuri al caror scop este, pe de o parte, sa atraga in cadrul echipelor de proiecte finantate din fonduri externe nerambursabile cei mai buni specialisti, iar, pe de alta parte, sa mentina in sistemul public personalul calificat, a anuntat purtatorul de cuvant al Guvernului, Ioana Muntean .

Puterile publice existente in stat.
Parte a fondurilor de productie ale unitatilor, care se consuma in intregime in fiecare ciclu de fabricatie si isi transfera dintr-o data si in totalitate valoarea asupra produselor create.
(Basis) Pretul de cumparare a unui anumit activ, ajustat pentru anumite evenimente cum ar fi acordarea dividendelor in actiuni.
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Ansamblul complex de masuri si actiuni realizate pentru a raspunde nevoilor sociale ale persoanelor, familiilor, grupurilor sau comunitatilor,
Intregul sistem de control intern din sectorul public, format din sistemele de control ale entitatilor publice,
(al unitatii de protectie speciala). Gestionarea activitatilor si resurselor (materiale, umane, financiare) la nivelul unitatilor de protectie speciala, efectuata de conducerea unitatii, in baza prerogativelor legale.
Pana Adriana-Doina - membru al Parlamentului Romaniei.
In contabilitate, ca parte a capitalurilor proprii din cadrul pasivului bilantier, sunt constituite prin modalitati precis explicitate si pentru un scop precizat.
Asezate in cap. IV, t. V, C. proc. pen., aprtea generala,

Purtatorul de cuvant al Executivului a precizat ca personalul din autoritatile si institutiile publice centrale, din structurile subordonate acestora si din autoritatile publice locale va putea desfasura activitati in cadrul proiectelor finantate din fonduri externe nerambursabile in afara programului de lucru, pe baza de contract de prestari servicii . Exceptie de la aceasta prevedere vor face demnitarii, alesii locali, auditorii si persoanele cu atributii de control financiar .


De asemenea, a aratat Ioana Muntean, prin Legea-cadru a salarizarii unice in sistemul bugetar personalul din echipele de proiect, inclusiv din Agentiile de management si organismele de implementare care lucreaza cu fonduri europene, beneficiaza, incepand cu 1 ianuarie 2011, de o majorare a salariului de baza cu pana la 25 de clase de salarizare, proportional cu timpul de lucru efectiv alocat activitatilor pentru fiecare proiect.


``Aceste doua prevederi nu pot fi cumulate``, a subliniat purtatorul de cuvant al Guvernului.


Fondurile pentru plata serviciilor prestate in afara programului de lucru de angajatii care au atributii in gestionarea fondurilor externe nerambursabile vor proveni din bugetul proiectului, conform contractului de finantare, fondurile fiind evidentiate la titlul de cheltuieli ``bunuri si servicii``.



Citeşte mai multe despre:    Fonduri europene    Functionari publici    Ore suplimentare

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Legi promulgate in data de 18 august 2020
19 Aug 2020 | 1659

Innotech Student 2020: Studentii din Romania pot obtine finantari intre 40.000 si 100.000 de euro din fonduri europene pentru a-si deschide mici afaceri
31 May 2020 | 1137

Beneficiarii OUG 92/2020 privind sprijinirea angajatorilor si salariatilor afectati de CoVid-19
31 May 2020 | 1907

93 de milioane de euro - fonduri europene pentru stimularea ocuparii fortei de munca
07 Mar 2020 | 926

ANOFM: Proiecte de peste 60 mil. de euro pentru digitalizarea serviciilor de cautare a unui loc de munca
29 Feb 2020 | 802

MAI va beneficia de noi elicoptere pentru operatiuni medicale si de cautare-salvare
29 Jul 2019 | 766



Articole Juridice

Inechitatile salariale in sectorul public si in sectorul privat
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Despagubirile datorate de institutiile publice ca urmare a concedierilor abuzive. Plata integrala sau esalonare pe 5 ani?
Sursa: avocat Emilia Alexandra Ioana | MCP Cabinet avocati

Modificarea contractelor de munca in contextul noilor realitati economice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu

Situatia lucratorului care ocupa in mod permanent, in temeiul mai multor numiri, un post de suplinitor in lipsa unei proceduri de concurs
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Achitare in procesul penal. Dreptul la plata tuturor drepturile salariale aferente perioadei de suspendare a contractului de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul Prahova

Demisia salariatului. Angajatorul nu este in masura sa recalifice arbitrar cererea formulata de salariat
Pronuntaţă de: Tribunalul Ilfov

Transmitere fictiva a partilor sociale in scopul sustragerii de la urmarirea penala
Pronuntaţă de: R O M A N I A INALTA CURTE DE CASATIE SI JUSTITIE Sectia Penala Decizia nr. 433/RC/2021

Functionari publici. Contestatie decizie de incetare de drept a raportului de serviciu prin pensionare. Discriminare pe criteriu de gen
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia civila nr. 149/26.02.2020