din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2449 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Intr-o singura zi politisti au aplicat taximetristilor peste 2000 de sanctiuni contraventionale

Intr-o singura zi politisti au aplicat taximetristilor peste 2000 de sanctiuni contraventionale

  Publicat: 11 Apr 2011       2475 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Peste 2.000 de incalcari ale legislatiei rutiere au fost depistatate intr-o singura zi, in urma unei actiuni organizate de politisti, impreuna cu specialisti ai R.A.R.

Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Partea introductive a hotararii judecatoresti, care cuprinde: denumirea instantei; ziua, luna si anul sedintei de judecata, cu mentiunea daca aceasta a fost sau nu publica; numele si prenumele judecatorilor,
Ansamblul unitar de reglementari avand ca obiect o anumita activitate, drepturile si obligatiile
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.

Din totalul abaterilor depistate, peste 260 au vizat incalcari ale legii care reglementeaza transportul de persoane in regim de taxi.

La data de 7 aprilie a.c., Directia Rutiera din cadrul I.G.P.R., impreuna cu specialisti ai Registrului Auto Roman, au organizat o actiune la nivel national de control tehnic in trafic.

Activitatea a avut drept scop verificarea respectarii normelor legale care reglementeaza aceasta activitate, depistarea persoanelor care practica ilegal activitatea de taximetrie, precum si sanctionarea celor care, desi sunt autorizati, nu respecta regulile de tarifare si calitatea serviciilor.

De asemenea, echipele de control au urmarit diminuarea concurentei neloiale, verificarea starii tehnice a autovehiculelor destinate transportului de persoane in regim de taxi, verificarea efectuarii in termen a inspectiei tehnice periodice, verificarea functionarii corecte a aparatelor de taxat si reducerea victimizarii prin accidente rutiere.

In urma verificarii de catre politisti impreuna cu specialistii Regiei Autonome - Registrul Auto Roman a 6.095 de autovehicule destinate transportului de persoane in regim de taxi, au fost aplicate 2.083 sanctiuni contraventionale.

Din totalul sanctiunilor, 261 au fost aplicate in conformitate cu prevederile Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane in regim de taxi, 1.819 pentru incalcarea normelor privind circulatia pe drumurile publice si 3 in conformitate cu prevederile Legii nr.61/1991 privind sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice.

Pentru comiterea unor fapte ce atrag suspendarea exercitarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, politistii au retinut 20 permise de conducere, iar pentru defectiuni tehnice sau dotari suplimentare au fost retrase 172 de certificate de inmatriculare.

In cadrul actiunii au fost identificati 17 conducatori de autovehicule care efectuau ilegal transport de persoane . Acestia au fost sanctionati contraventional si s-a dispus suspendarea dreptului de utilizare a autovehiculelor prin retinerea certificatelor de inmatriculare si a placutelor cu numarul de inmatriculare.

Totodata, politistii au constatat 13 infractiuni la regimul circulatiei, comise de taximetristi.



Citeşte mai multe despre:    Taxi    Legea 38/2003    Legea 61/1991

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Soferii UBER au calitatea de salariati, ci nu de lucratori independenti
13 Sep 2021 | 1592

CNCD: Refuzul unui taximetrist de a efectua o cursa pentru un copil cu o dizabilitate locomotorie este DISCRIMINARE
13 Aug 2020 | 1897

Proiect de lege: 60000 de euro pentru achizitionarea unei locuinte pentru persoanele cu handicap
07 Jun 2019 | 2176

Ministerul Transporturilor: proiect pentru legiferarea companiilor de ridesharing. Conditiile in care acestea ar urma sa functioneze.
27 May 2019 | 715

Inspectorii ANAF vor intensifica verificarile cu privire la noile case de marcat cu jurnal electronic
15 Apr 2019 | 747

Monitorul Oficial din data de 26 iunie 2017
26 Jun 2017 | 1993



Articole Juridice

Un serviciu care pune in legatura directa, prin intermediul unei aplicatii electronice, clienti si soferi de taxi constituie un serviciu al societatii informationale din moment ce nu reprezinta o parte integranta dintr-un serviciu global al carui element principal ar fi o prestatie de transport
Sursa: EuroAvocatura.ro

Drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitate, precum si in cazul deplasarii in interesul serviciului
Sursa:

Exemple de date si informatii care constituie date cu caracter personal
Sursa: MCP Cabinet avocati

Serviciul oferit de Uber nu poate fi calificat drept "serviciu al societatii informationale"
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Jurisdictia muncii si solutionarea conflictelor de munca. Exceptia necompetentei functionale
Pronuntaţă de: Tribunalul GORJ � Sentinta civila nr. 78/10.01.2019

Omisiunea inscrierii in concret a motivelor de fapt si de drept. Nulitatea absoluta a deciziei de concediere
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 3581/2019

Contestare decizie de concediere. Solictare plata drepturi banesti si a indemnizatiei de concediu
Pronuntaţă de: Curtea de Apel CLUJ - DECIZIA CIVILa Nr. 993 din 9 septembrie 2019

Inlocuirea de catre instanta a sanctiunii aplicate angajatorului. Avertisment pentru neincheierea contractului de munca
Pronuntaţă de: Tribunalul V, Sectia Civila, Decizia nr. 1005/A/2016