din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4514 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Cerere de reexaminare asupra asupra Legii care modificara mai multe acte normative din domeniul cercetarii

Cerere de reexaminare asupra asupra Legii care modificara mai multe acte normative din domeniul cercetarii

  Publicat: 28 Jun 2011       2485 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Presedintele Romaniei, Traian Basescu, a trimis marti, 28 iunie 2011, Parlamentului Romaniei, in temeiul articolului 77 alineatul (2) din Constitutia Romaniei, cererea de reexaminare asupra Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2010 pentru modificarea unor acte normative din domeniul cercetarii.

Act procedural in care procurorul sau organul de urmarire penala consemneaza o dispozitie asupra unor acte sau masuri de urmarire penala.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Act de procedura emis de catre instanta de judecata dupamefectuarea unei licitatii publice, prin care bunul imobil ce a format obiectul executarii silite
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Socoteala scrisa sub forma de balanta cu doua parti (debit si credit) care reflecta valoric si uneori in unitati naturale, in ordine cronologica si sistematica,
Solutie dispusa de Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,

Motivul cererii este urmatorul:
Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.79/2010 a abrogat dispozitiile legale care prevedeau sustinerea bugetara a Academiei Oamenilor de Stiinta, a Academiei de Stiinte Tehnice si a Academiei de Stiinte Medicale. Acest fapt a avut drept consecinta incetarea bugetarii celor trei academii, finantarea acestor institutii asigurandu-se din venituri proprii.

Legea transmisa spre promulgare a aprobat, cu modificari, Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 79/2010. Prin modificarile aduse acestei ordonante, au fost introduse prevederi potrivit carora cele trei institutii academice, anterior mentionate, beneficiaza din nou de sustinere financiara de la bugetul de stat .

Tinand cont de actualul context de politica bugetara si de angajamentele Guvernului asumate in domeniul financiar, in care este necesara restrangerea cheltuielilor, consideram ca o asemenea masura de finantare bugetara genereaza cheltuieli suplimentare pentru bugetul de stat si afecteaza sprijinirea altor activitati educationale a caror singura modalitate de finantare este cea bugetara.

Avand in vedere competenta legislativa exclusiva a Parlamentului, va solicitam reexaminarea Legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 79/2010 pentru modificarea unor acte normative din domeniul cercetarii, in sensul aprobarii ordonantei de urgenta fara modificari, in forma initiala in care aceasta a fost supusa aprobarii parlamentare.



Citeşte mai multe despre:    Cerere de reexaminare    OUG 79/2010    Cercetare

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Argumentele pentru care Presedintele a trimis la reexaminare Legea privind eliminarea unor taxe si tarife
25 Dec 2016 | 1072

A fost formulata cererea de reexaminare asupra Legii privind fondurile de pensii administrate privat
09 Dec 2015 | 1241

T. Basescu a solicitat reexaminarea Cerere de reexaminare a Legii privind statutul deputatilor si al senatorilor
04 Feb 2013 | 1808

T. Basescu a trimis spre reexaminare Legea pentru modificarea si completarea Legii audiovizualului
07 Jan 2012 | 2258

Traian Basescu a trimis spre reexaminare Legea de apropare a OUG 6/2011
18 Jul 2011 | 1897



Articole Juridice

Ajutorul public judiciar � beneficiari, forme, conditii de acordare
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Contract de asigurare de raspundere civila profesionala incheiat de avocat. Introducerea unei clauze de anterioritate
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia a II-a civila, decizia nr. 46 din 16 ianuarie 2020

Decizia CCR nr. 466/2019 - admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum si a Legii nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia CCR nr 467/2016 - Legea pentru modificarea Codului Penal si a Legii Organizarii judiciare este neconstitutionala.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Decizia C.C.R. nr. 749/2018 referitoare la respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a unor dispozitii din Codul de Procedura Civila precum si ale unor dispozitii din OUG 80/2013
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei