din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3775 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » ALO ROMANIA! Linia Verde pentru romanii din Spania

ALO ROMANIA! Linia Verde pentru romanii din Spania

  Publicat: 04 Aug 2011       1795 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Guvernul a aprobat LINIA VERDE pentru romanii din Spania, cu apelare prin linie telefonica si internet. Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a cerut organizarea in cel mai scurt timp a unei echipe care sa monitorizeze sesizarile muncitorilor romani .

Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Depasire a legalitatii,

``Am decis infiintarea acestei linii telefonice, la care romanii din Spania, dar si din Romania pot suna gratuit, in asa fel incat sa nu apara niciun fel de abuzuri pentru cei care se afla acum in Spania, pentru ca stiti cum e, de cate ori instructiunile de aplicare pentru o lege sunt neclare, exista spatiu de abuz pentru functionarul care aplica acele masuri``, a precizat demnitarul.

Muncitorii nostri din Spania, dar si cei care vor cauta de azi incolo un loc de munca in Peninsula, trebuie sa sesizeze la LINIA VERDE eventualele abuzuri, sa adreseze intrebari si sa ceara lamuri punctuale, cu privire la restrictiile impuse pe piata muncii pentru romani. Lucratorii din Romania si Spania vor putea suna la telefonul verde intre orele 08.00 si 22.00. Aici vor primi toate informatiile de care au nevoie.

In aproximativ doua saptamani , o echipa formata din specialisti de la Ministerul Muncii si Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca va prelua apelurile muncitorilor romani . Prin atasatul nostru de munca din Spania, angajatii Ministerului Muncii vor semnala imediat, eventualele abuzuri si incalcari ale legii, reprezentantilor Ministerului Muncii din Spania . Ramane esentiala cooperarea cu autoritatile spaniole. Ele trebuie sa ne ofere informatii corecte despre piata muncii din Spania, reglementarile nationale si regionale.

Potrivit statisticilor, in prezent, in aceasta tara se afla 861.584 de romani, iar ritmul de crestere a comunitatii romanesti se mentine. Se estimeaza o crestere de aproximativ 20.000 de persoane lunar, iar pana la sfarsitul anului 2011 numarul romanilor ar putea depasi cifra de 1 milion. Pe locul intai din punct de vedere al numarului de cetateni romani inregistrati se afla Comunitatea Madrid , cu un numar de 18.506 persoane inregistrare, urmata de Comunitatea Valenciana, cu 18.218 persoane si Comunitatea Castilla la Mancha cu 12.732 de cetateni inregistrati.



Citeşte mai multe despre:    Roaming    Telefonie    Eurotarif    Ministerul Muncii    Spania

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Guvernul a facut modificari privind functionarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta - cartelele preplatite se vor vinde doar in baza datelor din actul de identitate!
04 Sep 2019 | 2077

A fost initiat un proiect de lege privind eliminarea standardelor duble la produsele de import
22 May 2019 | 752

ANPC a amendat cu 70.000 de lei un operator de telefonie mobila, pentru utilizarea unei practici comerciale incorecte fata de consumatori
26 Apr 2019 | 746

Noul calendar al introducerii caselor de marcat echipate cu jurnal electronic
31 Aug 2017 | 1541

Monitorul Oficial din data de 17 martie 2017
20 Mar 2017 | 1752

Comisia Europeana ia primele masuri pentru a extinde accesul la continutul on-line si isi defineste viziunea privind modernizarea normelor UE in domeniul drepturilor de autor
10 Dec 2015 | 1354



Articole Juridice

Dreptul de a fi uitat. Pastrarea datelor cu caracter personal in lipsa consimtamantului persoanei vizate
Sursa: MCP Cabinet avocati

CJUE: Costul unui apel catre un numar telefonic de servicii post-vanzare nu trebuie sa il depaseasca pe cel al unui apel standard
Sursa: EuroAvocatura.ro

Cine este obligat sa utilizeze casa de marcat fiscala?
Sursa: EuroAvocatura.ro

Hotarare CJUE: France Telecom a beneficiat de un ajutor de stat incompatibil cu piata comuna, in fiecare an in perioada 1994-2002
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Emitere ordonanta care sa cuprinda somatie de plata a sumei reprezentand contravaloarea serviciilor de telefonie
Pronuntaţă de: Tribunalul Buzau - Decizie nr.53 din data 30.04.2012

Obligarea la plata sumei reprezentand contravaloarea serviciilor de internet si telefonie
Pronuntaţă de: Tribunalul Sinaia - Sentinta civila nr. 696 din data 26.05.2010