din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3863 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov - Cercetari penale pentru inselaciune si uz de fals (dosarul revolutionarilor)

Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov - Cercetari penale pentru inselaciune si uz de fals (dosarul revolutionarilor)

  Publicat: 29 Sep 2011       2770 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Conform art. 290 Cod Penal, falsificarea unui inscris sub semnatura privata prin vreunul din modurile aratate in art. 288 (falsul material in inscrisuri oficiale),
Procurori ai Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov efectueaza cercetari intr-o cauza avand ca obiect savarsirea unor infractiuni de inselaciune si uz de fals .

Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.
Este persoana fata de care se efecuteaza urmarirea penala, cat timp nu a fost pusa in miscare actiunea penala impotriva sa.
Din punct de vedere contabil, totalul lichiditatilor monetare curente (piese monetare, bilete de banca nationale si traine)
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.

In contextul acestor cercetari, in aceasta dimineata, impreuna cu lucratori din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Brasov, procurorii au efectuat o serie de perchezitii la sediul Asociatiei Luptatorilor, Ranitilor si Urmasilor Eroilor ``Brasov -Decembrie1989``, precum si la domiciliul unui membru al Asociatiei.

In urma acestei activitati procedurale, au fost ridicate mai multe documente si sisteme informatice ce pot avea relevanta probatorie in cauza.

Din probele administrate pana in acest moment in cauza, au relevat faptul ca invinuitul Grancea Constantin a folosit, cu prilejul solicitarii indemnizatiei lunare reparatorii (prevazuta de Legea 341/2004), la Casa Judeteana de Pensii Brasov inscrisuri suspecte a fi falsificate.



Citeşte mai multe despre:    Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov    Cercetari penale    Revolutionari    Tribunalul Brasov    Inselaciune    Uz de fals

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

DIICOT: Cercetari penale fata de un grup infractional organizat, frauda informatica in forma continuata si fals informatic in forma continuata
18 Apr 2019 | 806

Oana Schmidt-Haineala a fost numita in functia de membru al Plenului ONPCSB
04 Jan 2017 | 1379

Dna a dispus retinerea a 4 ofiteri de politie din cadrul Oficiului National pentru Protectia Martorilor
18 Nov 2015 | 2039

Procurorii PICCJ un finalizat cercetarile in cauza privind accidentul rutier din Muntenegru
18 Feb 2014 | 1903

Directorul Hidroelectrica cercetat penal pentru luare de mita
23 Oct 2013 | 1678

Medic militar cercetat penal de procurorii DNA pentru luare de mita
24 Sep 2013 | 1595



Jurisprudenţă

Plata de despagubiri salariatului in cazul suspendarii contractului de munca. Principiul raspunderii civile contractuale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Craiova - Decizia civila nr. 2351/2019

Loviri sau vatamari cauzatoare de moarte. Recunoasterea faptei
Pronuntaţă de: Tribunalul Brasov, Sentinta penala nr. 53/S/06.03.2012

Contract individual de munca. Anularea deciziei de concediere. Reintegrarea pe postul avut anterior concedierii. Plata despagubire egala cu salariul
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti - Sentinta civila nr. 5833 din data 12.08.2009