din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2502 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » CE doreste sa protejeze intreprinderile UE impotriva inselaciunilor si practicilor frauduloase

CE doreste sa protejeze intreprinderile UE impotriva inselaciunilor si practicilor frauduloase

  Publicat: 21 Oct 2011       1071 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Micile intreprinderi din Europa au de suferit de pe urma comerciantilor necinstiti care recurg la practici frauduloase, cum ar fi publicitatea inselatoare.

(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Comisia Europeana este organul executiv al Uniunii Europene. Este o institutie independenta politic de guvernele statelor membre si reprezinta interesele Uniunii in ansamblu. In cadrul orientarilor politice generale stabilite de Consiliul European, pregateste si implementeaza deciziile Consiliului Uniunii Europene si ale Parlamentului European.
Legea pentru modificarea şi completarea unor reglementări din legislaţia de asigurări sociale
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Termen folosit pentru a desemna activitatea instantelor judecatoresti.
(ternem CNA). Orice forma de mesaj, difuzat fie �n baza unui contract cu o persoana fizica sau juridica, publica ori privata, �n schimbul unui tarif sau al altor beneficii, privind exercitarea unei activitati comerciale, mestesugaresti, profesionale,
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
1. Persoana fizica sau juridica ce sufera un prejudiciu sau o vatamare a drepturilor sale prin fapta ilicita a unei alte persoane si care este indreptatita sa
Acord liber consimtit intre doua sau mai multe persoane fizice sau juridice, in scopul nasterii, modificarii sau stingerii unor raporturi juridice, rezultat al unor negocieri.
Parlamentul European reprezinta cele 453 milioane de cetateni ai Statelor Membre ale Uniunii Europene. Este singura institutie Uniunii care este aleasa direct de catre cetateni si joaca un rol politic in crestere in cadrul Uniunii Europene.
Denumire data monedei unice europene.
1. Grup comstituit de catre o autoritate cu scopul desfasurarii, coordonarii, supravegherii, controlului unei activitati din diferite domenii ale vietii sociale
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).

Fraudatorii se ascund in spatele frontierelor nationale si exploateaza vulnerabilitatea intreprinderilor, in special a celor mici, atunci cand desfasoara activitati in alte tari din Uniunea Europeana. Pot, de asemenea, cadea victime profesionisti, cum ar fi medici sau avocati, precum si organizatii ale societatii civile. Pentru a le asigura acestora o protectie mai buna, Comisia Europeana lanseaza o consultare publica cu scopul de a colecta, de la intreprinderi si de la alti pagubiti, mai multe informatii cu privire la natura si anvergura practicilor frauduloase, inclusiv ale inselaciunilor online. Dupa consultare, Comisia va analiza care sunt cele mai bune modalitati de a pune capat exploatarii de catre comerciantii necinstiti a lacunelor normative si de a garanta protejarea eficace a comerciantilor care respecta legea .

``Intreprinderile mici reprezinta coloana vertebrala a economiei europene si nu isi permit sa piarda bani din cauza escrocilor``, a spus vicepresedintele Reding, comisarul UE pentru justitie. ``Avem nevoie de norme solide si eficace la scara europeana pentru a lupta impotriva practicilor frauduloase si pentru a ne asigura ca autorii acestor fraude nu se pot ascunde in spatele granitelor nationale.``

Zilnic, intreprinderi stabilite pe teritoriul Uniunii Europene, profesionisti si organizatii ale societatii civile cad victime practicilor frauduloase. Intre acestea se numara omiterea unor informatii importante sau furnizarea unor informatii false sau inselatoare cu privire la oferta, in special sub forma de publicitate inselatoare, ajungandu-se pana la recurgerea la hartuire, constrangere sau influenta nelegitima.

Cele 23 de milioane de intreprinderi mici si mijlocii (IMM-uri) din Uniunea Europeana reprezinta 99 % din intreprinderile din UE si sunt deosebit de vulnerabile la inselaciune. Cu toate acestea, uneori chiar si intreprinderi mari din UE cad victima unor sisteme frauduloase.

Unul din sistemele utilizate frecvent este acela al societatilor editoare de anuare profesionale inselatoare. Aceste societati trimit formulare intreprinderilor solicitandu-le sa isi actualizeze coordonatele, aparent in mod gratuit. Insa, odata ce victimele sunt de acord, li se spune ca au semnat un contract si li se factureaza anual o suma importanta. Un studiu efectuat de Parlamentul European in 2008 a documentat 13 000 de plangeri numai la capitolul inselaciunilor legate de anuarele profesionale, iar acestea sunt, probabil, doar varful aisbergului. Studiul a constatat ca, in mod obisnuit, intreprinderilor li se cerea sa plateasca 1 000 de euro.

Adesea, intreprinderile nici nu declara practicile frauduloase carora le cad victime, fie pentru nu au timp, fie pentru ca nu stiu pe cine sa contacteze.

In cadrul consultarii publice organizate de Comisie se vor colecta informatii de la persoane fizice, intreprinderi si organizatii ale societatii civile. In urma consultarii, Comisia va prezenta, in prima jumatate a anului 2012, optiuni privind actiunile pe care le poate intreprinde Uniunea Europeana pe viitor, intre care se pot numara si modificari legislative.



Citeşte mai multe despre:    Inselaciune    Comisia Europeana    Frauda

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 442

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1399

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 1087

SRJ MediaSind: TVR impune o procedura ilegala si imorala pentru a concedia angajatii incomozi
11 Mar 2020 | 1104

Romania va avea cel putin un hub de inovare digitala cu grad ridicat de specializare in inteligenta artificiala
20 Feb 2020 | 1005

CE lanseaza o noua cerere de candidaturi pentru permisele de calatorie DiscoverEU
25 Nov 2019 | 1551



Articole Juridice

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Un medicament care se elibereaza fara prescriptie medicala intr-un stat membru nu poate fi comercializat in alt stat membru decat daca acesta din urma a autorizat la randul sau introducerea sa pe piata
Sursa: Curtea de Justitie a Uniunii Europene

Ce sunt locurile de munca ecologice?
Sursa: EuroAvocatura.ro

E-sanatatea si securitatea in munca pe piata unica digitala
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

Inselaciune. Incheierea si executarea unui contract. In dubio pro reo
Pronuntaţă de: Decizia nr. 960/A din 01.10.2018a Curtii de Apel Galati

CEDO: Iancu impotriva Romaniei. Proces echitabil
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Limitele efectului devolutiv al apelului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia a II-a civila, decizia nr. 334 din 11 februarie 2020

Folosirea unui inscris falsificat in fata unei instante de judecata, in scopul obtinerii unui folos patrimonial injust, nu realizeaza elementele de tipicitate ale infractiunii de inselaciune
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 268/RC din 25 iunie 2019