Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » A fost lansat Portalul UE privind imigratia

A fost lansat Portalul UE privind imigratia

  Publicat: 21 Nov 2011       1402 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Document oficial, eliberat in conditiile legii, care da dreptul titularului sa fie incadrat in munca in Romania.
Cui trebuie sa va adresati pentru a obtine un permis de munca in Germania? Un cetatean indian are nevoie de permis de sedere pentru a studia in Spania? Si unde puteti suna pentru a cere sprijin in cazul in care sa simtiti exploatati la locul de munca?

Retea formata din sute de milioane de calculatoare, conectate intre ele, pe principiul \"oricine cu oricine\", pe care se gasesc cateva zeci de mii de servere care asteapta, gata sa deserveasca cereri de la oricare din milioanele de calculatoare client.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
(UE). Fondata la 1 ianuarie 1993 prin aplicarea Tratatului de la Maastricht , Uniunea Europeana (UE) preia initiativa constructiei europene de la Comunitatea Economica Europeana (CEE).
Conform Art. 73 din Legea 8/1996, autorul unui program pentru calculator beneficiaza de dreptul exclusiv de realiza si a autoriza:
1. Din punctul de vedere al drepului civil, dreptul de dispozitie este alcatuit din dreptul de dispozitie materiala si dreptul de dispizitie juridica.
Componenta a sistemului de protectie sociala, reprezinta ansamblul de institutii si masuri prin care statul, autoritatile publice ale administratiei locale si societatea civila asigura prevenirea, limitarea sau inlaturarea efectelor temporare sau permanente ale unor situatii care pot genera marginalizarea sau excluderea sociala a unor persoane.
Europa "cu geometrie variabila" este termenul utilizat pentru a descrie o metoda de integrare diferentiata, care tine seama de diferentele ireconciliabile care exista in interiorul structurii de integrare, si care face posibila, prin urmare, o separare permanenta intre un grup de state membre si un numar de unitati de integrare mai putin dezvoltate.
Inlaturarea obstacolelor care impiedica miscarea libera in mediul ambiant si accesibilizarea diverselor zone ale societatii cum ar fi:
(Acord si Conventie). Prin Acordul semnat la Schengen la data de 14 iunie 1985, Belgia, Franta, Germania, Luxemburg si Olanda au convenit sa renunte treptat la controlul la frontierele comune si sa introduca libera circulatie pentru toti cetatenii statelor membre semnatare, ai altor state membre sau ai unor terte tari.

Comisarul european pentru afaceri interne, Cecilia Malmstrom, a lansat ``Portalul UE privind imigratia``, un site internet cu informatii practice pentru resortisantii straini care sunt interesati sa se mute in UE. Site-ul, ec.europa .eu/immigration , se adreseaza si migrantilor care se afla deja pe teritoriul UE si care ar dori sa se mute dintr-un stat membru in altul. Site-ul ofera informatii specifice pentru fiecare categorie de migranti cu privire la procedurile aplicate in materie de migratie in toate cele 27 de state membre.

Comisarul MalmstrA¶m a declarat: ``Multi dintre cei care doresc sa se mute in Uniunea Europeana nu stiu ce posibilitati exista in acest sens, cum sa solicite un permis de sedere sau care sunt riscurile asociate migratiei ilegale, iar migrantii care se afla deja pe teritoriul UE nu isi cunosc intotdeauna drepturile . Trebuie sa le punem la dispozitie informatii fiabile si usor accesibile cu privire la aceste proceduri uneori complicate.``

Portalul UE privind imigratia constituie un prim punct de acces la informatii actualizate si practice privind procedurile si politicile in materie de imigratie existente la nivelul UE si la nivel national. Lucratorii, cercetatorii, studentii si cei care doresc sa se alature familiei lor care se afla deja in UE pot gasi aici informatii adaptate nevoilor lor cu privire la statul membru in care ar fi interesati sa se mute. Portalul cuprinde si linkuri directe catre site-urile autoritatilor nationale in domeniul imigratiei. Utilizatorii pot, de asemenea, gasi informatii clare cu privire la drepturile lor si sa afle daca au nevoie de viza pentru a intra pe teritoriul UE.

Portalul UE privind imigratia explica modalitatile legale de trecere a frontierei inspre UE si descrie riscurile asociate migratiei ilegale, de exemplu traficul si contrabanda. Migrantii si potentialii migranti vor gasi aici si o lista cuprinzatoare de organizatiile guvernamentale si neguvernamentale pe care le pot contacta pentru a solicita asistenta . In plus, organizatiile de sprijinire a migrantilor, precum si autoritatile din domeniul imigratiei, serviciile de ocupare a fortei de munca si cadrele universitare pot, la randul lor, beneficia de informatiile detaliate accesibile prin intermediul acestui site.

Portalul UE privind imigratia este accesibil in limbile engleza si franceza la adresa: http://ec.europa .eu/immigration/

Sunt in pregatire versiunile in limbile araba si spaniola ale site-ului si se lucreaza, de asemenea, la variante de imbunatatire a acestuia, pentru a se asigura o mai mare accesibilitate a portalului de pe diferite platforme tehnice.

Pentru crearea acestui portal al UE privind imigratia, Comisia a desfasurat un vast proces de consultare, la care au participat organizatii de sprijinire a migrantilor, sindicate, asociatii patronale si grupari cu caracter religios din tarile de origine, de tranzit si de destinatie. Astfel de consultari au avut loc in Belgia, Republica Ceha, Franta, Germania, Spania si Mali.

20,1 milioane de cetateni ai UE sunt resortisanti ai unor tari terte, reprezentand aproximativ 4 % din totalul populatiei UE.

In 2010, statele membre ale UE si tarile participante la cooperarea Schengen au eliberat peste 11 milioane de vize.

Numarul estimat al persoanelor care fac obiectul traficului catre sau pe teritoriul UE este de cateva sute de mii in fiecare an.Citeşte mai multe despre:    Imigranti    Comisia Europeana    Organizatia Internationala pentru MigratieComentează: A fost lansat Portalul UE privind imigratia
Alte titluri

A fost modificata legea privind sistemul unitar de pensii publice. Schimbari cu privire la stagiile de cotizare ale personalului din unitatile miniere.
18 Jul 2019 | 133

Proiectele de acte normative aprobate sau de care guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 3 iulie 2019
03 Jul 2019 | 195

Au fost alesi noii conducatori ai principalelor institutii europene
02 Jul 2019 | 117

Comisia de la Venetia a adoptat „Parametrii privind relatia dintre majoritate si opozitie intr-o democratie”
25 Jun 2019 | 139

Proiectele de acte normative aprobate sau de care Guvernul a luat act in sedinta Guvernului Romaniei din 25 iunie 2019
25 Jun 2019 | 128

Presedintele Romaniei a participat la reuniunea Consiliului European (Bruxelles, 20-21 iunie 2019)
22 Jun 2019 | 88Articole Juridice

Legea concurentei: raportarea amenzii la cifra de afaceri realizata in anul anterior – pedeapsa justa sau grava inechitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Drepturi noi sau extinse ale cetatenilor in contextul implementarii GDPR – Partea I
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Repausul saptamanal al lucratorilor nu trebuie acordat in mod necesar in ziua urmatoare unei perioade de sase zile consecutive de munca
Sursa: MCP Cabinet avocati

Onorariile minime ale avocatilor. Si despre concurenta ...
Sursa: Avocat drd. Janos Szekely - Baroul Satu-Mare