din anul 2007, atuul tau de DREPT!
1756 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » 8 persoane juridice trimise in judecata pentru savarsirea de infractiuni privind regimul comertului electronic

8 persoane juridice trimise in judecata pentru savarsirea de infractiuni privind regimul comertului electronic

  Publicat: 27 Dec 2011       2376 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Reglementata in cap. IV, t. I, C. proc. pen., partea speciala, consta in inaintarea instantei de judecata competente a doasrului de cercetare penala,
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism � Serviciul Teritorial Oradea au dispus trimiterea in judecata a 19 inculpati, dintre care 8 persoane juridice, urmare a destructurarii unui grup infractional organizat, constituit in scopul savarsirii de infractiuni privind regimul comertului electronic, evaziune fiscala si spalare de bani .

Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Inscris constatator al contractului de mandat care da posibilitatea ca mandatarul sa lucreze in numele si pe socoteala mandatului.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Consum de resurse (mijloace de productie, forta de munca, mijloace banesti) pentru satisfacerea unor necesitati de productie sau individuale.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
(lat. fraus, fraudis). Inducere in eroare, inselaciune, act de rea-credinta savarsit sprea a realiza un profit material prin atingere adusa drepturilor altei persoane
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Subiect al raportului juridic de asigurare, caruia, in ipoteza producerii riscului asigurat, ii revine obligatia
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,

In fapt, se retine ca inculpatul CIORBA IULIU IULIAN, 35 de ani, in calitate de lider al grupului infractional organizat, impreuna cu alte persoane, au falsificat instrumente de plata electronice emise de institutii bancare din strainatate - cu predilectie AMERICAN EXPRESS si au efectuat de operatiuni financiare frauduloase prin utilizarea cardurilor falsificate.
Astfel, o parte din membrii gruparii aveau rolul de a procura datele titularilor de carduri precum si datele conturilor acestora si de a le transmite inculpatului Ciorba Iuliu Iulian care, utilizand aceste date si echipamente specifice realiza cardurile falsificate.
Inculpatii Balasoiu Alin si Ciobanu Liviu au utilizat cardurile falsificate la magazine ce detineau aparate POS, de pe raza judetelor Timis, Arad si Caras-Severin, efectuand operatiuni nereale.
Inculpatii Barta Csaba Iosif, Sanpetrean Ecaterina si Jebelean Alexandru Sergiu au efectuat tranzactii frauduloase, in numele societatilor comerciale SC LEAS CAR SRL, SC SONNESAB SRL si SC AELLO SRL din Timisoara, pe care le administrau, utilizand cardurile electronice de plata falsificate.
Se mai retine ca inculpatul CIORBA IULIU IULIAN i-a instigat pe coinculpatul Barta Csaba Iosif si alte persoane, avand calitatea de administratori ai societatilor comerciale inculpate, sa introduca in sistemul bancar suma de aproximativ 2.400.000 lei, rezultata din fraudarea cardurilor AMERICAN EXPRES in scopul disimularii provenientei ilicite a fondurilor.
In sarcina inculpatilor se mai retine ca au dispus evidentierea in actele contabile a unor bonuri fiscale emise in fals sau a unor cheltuieli care nu au avut la baza operatiuni nereale, pentru a justifica incasarea sumelor de bani provenite din frauda informatica.
Prejudiciul cauzat de catre inculpati societatii American Expres este de aproximativ 850.000 USD.
In cauza s-a dispus aplicarea sechestrului asigurator asupra mai multor sume de bani, imobile si autoturisme apartinand inculpatilor.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au colaborat in instrumentarea cauzei cu reprezentantii nationali ai American Expres SUA.
Dosarul a fost trimis spre competenta solutionare Tribunalului Bihor.



Citeşte mai multe despre:    Comert electronic    Evaziune fiscala    Spalare de bani    Tribunalul Bihor    DIICOT

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Masurile ANAF pentru sprijinirea mediului de afaceri
18 Mar 2020 | 937

Sinteza cauzelor finalizate de procurorii anticoruptie in luna iulie 2017, altele decat cele deja mediatizate
15 Aug 2017 | 2742

Sinteza a cauzelor finalizate de procurorii DNA in luna februarie 2017, altele decat cele deja mediatizate
12 Mar 2017 | 1511

Punctul de vedere al DNA ref. la propunerile de modificare a Codului penal si de procedura penala, precum si a Legii gratierii unor pedepse
18 Jan 2017 | 1796

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2348

Conferinta INPPA-Baroul Bihor: Intelegerea si aplicarea noilor coduri fundamentale ale Romaniei
06 Jan 2017 | 1182



Articole Juridice

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

[Opinie] O platforma de comert electronic precum Amazon nu poate fi obligata sa puna un numar de telefon la dispozitia consumatorilor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Cunoasterea companiilor si prevenirea fraudelor
Sursa: EuroAvocatura.ro

Interconectarea bazelor de date si evaziunea fiscala
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Decizia CCR nr. 147/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a dispozitiilor Legii pentru modificarea si completarea art. 10 din Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Incheierea contractului individual de munca anterior inceperii raporturilor de munca
Pronuntaţă de: Judecatoria Constanta, Sectia Civila, Sentinta civila nr. 680 din data de 29.01.2016

Constituirea unui grup infractional organizat. Fapta prevazuta de legea penala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 71/RC din 4 martie 2016

RIL admis. In cazul savarsirii infractiunii de evaziune fiscala, pe latura civila, inculpatul este obligat la plata obligatiei fiscale principale si a obligatiilor fiscale accesorii datorate, in conditiile Codului de procedura fiscala
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie