Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ


Prima pagină » Ştiri juridice » In luna ianuarie 26.145 de detinatori de arme letale si neletale au fost verificati de Politia Capitalei

In luna ianuarie 26.145 de detinatori de arme letale si neletale au fost verificati de Politia Capitalei

  Publicat: 01 Feb 2012       2827 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
In perioada 10.10.2011 – 27.01.2012, Politia Capitalei – Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase, Sectoarele si Sectiile de politie au desfasurat o actiune pentru verificarea detinatorilor de arme si munitii letale si neletale din categoria celor supuse autorizarii.

Instrument care ofera clientilor protectie impotriva riscului.
Potrivit Legii 213/1998 privind proprietatea publica si regimul juridic al acesteia, totalitatea bunurilor care formeaza obiectul dreptului de proprietate publica.
Orice subsatnta sau produs care, folosit în cantitati, concentratii sau conditii aparent nepericuloase, prezinta risc semnificativ pentru om, mediu sau pentru bunurile materiale.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Orice subsatnta sau produs care, folosit în cantitati, concentratii sau conditii aparent nepericuloase, prezinta risc semnificativ pentru om, mediu sau pentru bunurile materiale.
Desfiintarea retroactiva a unui act juridic.
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Activitatea sau ansamblul de activitati organizate de o autoritate a administratiei publice ori de o institutie publica sau autorizata/autorizate ori delegata de aceasta, in scopul satisfacerii unei nevoi cu caracter general sau a unui interes public, in mod regulat si continuu.
Inregistreaza, urmareste si controleaza acele aspecte ale activitatii a caror cunoastere prezinta o importanta imediata. Pentru ca reflecta procese si operatii cu caracter tehnic,

Actiunea a avut scopul de a identifica detinatorii de arme si munitii care prezinta pericol pentru ordinea publica, siguranta nationala, viata si integritatea corporala a persoanelor, verificarea conditiilor de asigurare a securitatii armelor si munitiilor, verificarea valabilitatii documentelor in care sunt inscrise armele si munitiile detinute, precum si aducerea la cunostinta posesorilor de arme si munitii a modificarilor survenite in legislatia in domeniu .Conducerea Politiei Capitalei a dispus, pentru indeplinirea obiectivelor propuse, detasarea unor ofiteri din cadrul Serviciului Arme, Explozivi, Substante Periculoase la Sectoarele de politie din Municipiul Bucuresti, executarea de controale la domiciliul detinatorilor de arme si munitii si verificari in bazele de date ale Politiei Capitalei.

Din numarul de 27.612 detinatori legali de arme si munitii aflati in evidente au fost verificati 26.145 detinatori.

Cu ocazia controalelor, s-a stabilit ca un numar de 6.380 persoane s-au mutat la alte adrese in Bucuresti sau in tara, din care, la un numar de 4.386 persoane, a fost clarificata situatia, iar restul de 1.994 persoane urmeaza a fi verificate de Serviciul Arme, Explozivi, Substante Periculoase.

Ca urmare a controalelor efectuate la detinatorii de arme si munitii, au fost descoperite 35 de infractiuni la regimul armelor, ocazie cu care au fost ridicate, in vederea confiscarii, 2 arme letale, 15 arme de tir cu aer comprimat, 13 pistoale cu gaze, 3 pistoale cu proiectile de cauciuc, 1 pistol de semnalizare si 52 de bucati de munitie letala.

In cadrul actiunii s-au aplicat 457 sanctiuni contraventionale, in valoare de 227.512 lei.

Pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 295/2004 privind regimul armelor si munitiilor (nerespectarea conditiilor legale de pastrare a armelor si munitiilor), s-a dispus anularea autorizarii si retragerea permisului de arma la un numar de 1.233 de persoane .

Dintre motivele care au stat la baza anularii autorizatiilor exemplificam:
- pastrarea armelor detinute in conditii necorespunzatoare (torpedoul autoturismului, in garaje auto, case de vacanta, sub pat, in bucatarie, in sifonier, etc.);
- existenta antecedentelor penale.

Totodata, a fost dispusa suspendarea dreptului de port arma si folosire a armelor in 51 de situatii.

De asemenea, se analizeaza 40 de propuneri de anulare a autorizatiei, in vederea dispunerii masurilor legale.

In cadrul actiunii au fost indisponibilizate un numar de 1.641 arme, din care 192 arme letale, restul facand parte din categoria armelor neletale.
Din totalul acestor arme, un numar de 686 au fost considerate nevandabile de armurieri si au fost predate la Serviciul Cazier Judiciar, Statistica si Evidenta Operativa al Politiei Capitalei, in vederea casarii.Citeşte mai multe despre:    Cazier judiciar    Permis de port-arma

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Avocat Bucuresti - obtinere cazier judiciar, specimen de semnatura ONRC si certificate de stare civila
23 Sep 2020 | 2656

Pana la 31 decembrie 2020 va fi implementat Registrul national automatizat cu privire la persoanele care au comis infractiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor
19 Jan 2020 | 672

CSM a publicat detaliile privind organizarea concursului de admitere la INM in perioada septembrie 2019 – februarie 2020
17 Sep 2019 | 1962

Camera Consultantilor Fiscali a publicat data si tematica pentru sustinerea examenului de atribuire a calitatii de consultant fiscal sau de consultant fiscal asistent - sesiunea noiembrie 2019
10 Sep 2019 | 1026

Au fost publicate actele necesare si programul pentru inscrierea la examenul de admitere in profesia de avocat, sesiunea august 2019
03 Jul 2019 | 927

Guvernul Romaniei a reglementat activitatile de transport alternativ
01 Jul 2019 | 797Articole Juridice

A fost modificat regimul strainilor in Romania
Sursa:

Cum isi pot schimba cetatenii romani numele pe cale administrativa?
Sursa:

[Av. muncii] Prezentarea cazierului judiciar la incadrarea in functii publice
Sursa: MCP Cabinet avocati

Viza de scurta/lunga sedere a strainilor in Romania
Sursa: Euroavocatura.ro

Jurisprudenţă

Aplicarea graduala a sanctiunii disciplinare in functie de criteriile de individualizare
Pronuntaţă de: Cutea de Apel Ploiesti - Decizia civila nr. 2232 din data de 16 decembrie 2020

Cuantificarea prejudiciilor materiale si morale in cazul accidentelor de munca
Pronuntaţă de: Judecatoria Sectorul 3 Bucuresti - Sentinta Penala nr. 358 din 25.04.2019

Recurs in casatie admis pe motiv ca s-au aplicat pedepse in alte limite decat cele prevazute de lege
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia Penala, decizia nr. 124/RC din 8 aprilie 2015

UCIDERE DIN CULPA. IMPREJURARI
Pronuntaţă de: Judecatoria Slatina Sentinta penala 720 (01.04.2005)