din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2052 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » DIICOT: Destructurare grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave

  Publicat: 26 Feb 2012       3669 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Sustragerea de la plata impozitelor si taxelor din partea unor agenti economici, inclusiv a celor care actioneaza in economia subterana. Are loc prin nedeclararea sau falsa declarare a veniturilor impozabile.
(Hard dollars) Banii pe care o firma broker/dealer ii plateste pentru analiza, cercetare sau alte servicii financiare prestate clientilor.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism � Biroul Teritorial Mehedinti efectueaza un numar de 30 de perchezitii domiciliare - 13 in localitatea Strehaia, 9 in judetul Hunedoara , 4 in municipiul Cluj, 3 in municipiul Timisoara si una in judetul Arges, in vederea destructurarii unui grup infractional organizat, constituit din 34 de persoane, specializat in savarsirea infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave, evaziune fiscala si spalare de bani .

Suma platita unei persoane, fizice sau juridice (mandatar) pentru intermedierea unor activitati comerciale, bancare, bursiere etc.
Notiunea Stat de drept este, in general, utilizata pentru a sublinia diferentele existente intre regimurile democratice si regimurile autoritare (dictatoriale).
Creante de recuperat de catre unitate in urma vanzarii pe credit a bunurilor sau a avansurilor de fonduri.
Suma de bani din venitul unei persoane fizice sau juridice varsata la bugetul statului sau la bugetele locale in virtutea unei legi care prevede acest lucru.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Mijloace de plata formate din monede si bancnote.
Mijloace de plata formate din monede si bancnote.
Denumire data monedei unice europene.
Denumire data monedei unice europene.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Legea privind Societatile comerciale

In fapt, se retine ca liderii gruparii, invinuitii Mihai Gheorghe si Mihai Ion au identificat un numar de 50 de societati comerciale, avand cifre semnificative de afaceri si in intelegere cu administratorii acestora, in schimbul unui comision de 10%, au emis facturi fiscale pentru operatiuni comerciale fictive, de livrare marfuri sau prestare servicii, in scopul diminuarii taxelor si impozitelor aferente bugetului de stat .
Membrii gruparii au infiintat in acest scop 5 societati comerciale, tip ``fantoma``, cu sediul in localitatea Strehaia, acestea acumuland debite substantiale catre bugetul de stat, constand in TVA si impozit pe profit, datorat urmare a activitatii infractionale.
Sumele de bani reprezentand contravaloarea acestor operatiuni erau achitate in conturile societatilor comerciale controlate de catre invinuiti, deschise la diverse unitati bancare, de unde erau ridicate imediat in numerar si impartite intre membrii gruparii.
Cu titlu de exemplu, numai pentru 5 dintre societatile comerciale atrase de catre invinuiti s-au facturat marfuri si servicii in valoare totala de 26.400.000 lei (6 milioane de euro), suma ridicata in numerar de catre invinuitii Mihai Ion si Mihai Fanel Daniel, cu consecinta prejudicierii bugetului de stat cu suma de 2.400.000 euro.
Prejudiciul total cauzat prin activitatea infractionala este estimat pana la acest moment ca fiind in suma de 20.000.000 euro.
La sediul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Mehedinti au fost conduse pentru audieri un numar de 34 de persoane, urmand ca dupa finalizarera audierilor sa fie formulate propunerile legale.
Cercetarile au fost efectuate cu sprijinul ofiterilor de politie judiciara din cadrul SCCO Mehedinti, BCCO Craiova si lucratori din cadrul IJJ Craiova si IJJ Mehedinti.
Suportul informativ a fost asigurat de catre DGIPI.
In cauza se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunilor prev. de art. 7 din Legea 39/2003, art. 215 alin 1, 2, 3 si 5 Cp, art. 9 pct. 1 lit. a, b, c si d, pct. 2 si 3 din Legea 241/2005, art. 289 si 290 din C.p., art. 280ind. 1 din Legea 31/1990 si art. 23 pct. 1 lit. a si b din Legea 656/2002.



Citeşte mai multe despre:    Inselaciune cu consecinte deosebit de grave    DIICOT    Evaziune fiscala    Spalare de bani

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Cazuistica Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism in materia infractiunilor de trafic de persoane, trafic de minori, pornografie infantila
18 Aug 2019 | 639

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat care a actionat pe raza judetului Galati si a municipiului Bucuresti
07 May 2019 | 842

DIICOT: Destructurare grup infractional organizat din Slatina, judetul Olt, specializat in savarsirea infractiunii de contrabanda
18 Apr 2019 | 683

DIICOT: Cercetari penale fata de un grup infractional organizat, frauda informatica in forma continuata si fals informatic in forma continuata
18 Apr 2019 | 799

Tribunalul Bucuresti anunta protest: toate dosarele care au termen in intervalul 28 februarie - 7 martie, cu exceptia urgentelor, vor fi amanate
28 Feb 2019 | 1678

Ce vizeaza modificarile aduse legilor justitiei de O.U.G. 92/2018?
25 Oct 2018 | 1308



Articole Juridice

Nevoia de schimbare in Politia Romana
Sursa: EuroAvocatura.ro

Criminalitatea fara violenta � fraudele informatice
Sursa: Inspectoratul General al Politiei si DIICOT

Jurisprudenţă

Limitele efectului devolutiv al apelului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia a II-a civila, decizia nr. 334 din 11 februarie 2020

Perioada serviciului de permanenta al procurorilor fara prestarea activitatii nu constituie timp de lucru
Pronuntaţă de: Tribunalul Valcea - Sentinta Civila nr. 867 din 24.09.2020.

Abuz in serviciu. Inselaciune. Distinctie
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 1393 din 23 aprilie 2013

Transmiterea fictiva a partilor sociale sau a actiunilor in scopul sustragerii de la urmarirea penala ori in scopul ingreunarii acesteia
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 938 din 18 martie 2013