Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Codul muncii comentat 2019 Avocat Marius-Catalin Predut
Prima pagină » Ştiri juridice » [VIDEO] Cetatean olandez retinut pentru trafic international de droguri de mare risc

[VIDEO] Cetatean olandez retinut pentru trafic international de droguri de mare risc

  Publicat: 02 Apr 2012       1712 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Totalitatea infractiunilor savarsite pe un teritoriu determinat, intr-o anumita perioada.
Una din masurile preventive privative de libertate reglementata in Codul de procedura penala si prevazuta si de Constitutia Romaniei, revizuita.
Calificativ care exprima neconcordanta unui fapt sau act, a unei conduite, cu prevederile legii si cu celelalte norme de convietuire sociala.
Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism Biroul Teritorial Arad au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatului M.A., 51 de ani, cetatean olandez, pentru savarsirea infractiunilor de trafic ilicit de droguri de mare risc si trafic international de droguri de mare risc, prev. de art. 2 alin. 2 si 3 alin.1, 2 din Legea nr. 143/2000.

Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Ansamblu unitar al regulilor de conduita obligatorii, susceptibile de a fi aduse la indeplinire prin puterea de stat.
Substanta cu proprietati curative, utilizata si in medicina,
Riscul reputational este riscul inregistrarii de pierderi sau al nerealizarii profiturilor estimate, ca urmare a lipsei de incredere a publicului in integritatea Bancii.
Este persoana impotriva careia a fost pusa in miscare actiunea penala, moment din care acesta devine parte in procesul penal.
Din punctul de vedere al dreptului civil, o fapta ilicita savarsita cu intentie, prin care se cauzeaza un prejudiciu altei persoane si care obliga pe autorul sau la reparatie (art.998 Cod Civil).
Riscul reputational este riscul inregistrarii de pierderi sau al nerealizarii profiturilor estimate, ca urmare a lipsei de incredere a publicului in integritatea Bancii.
Denumire data monedei unice europene.
Privare de libertate a unei persoane prin arestarea sa.Arestare preventiva,
Zile in care se cuprinde intreg intervalul de timp dintre momentul inceperii si implinirii termenului, inclusiv prima si ultima zi a termenului.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
Persoana fizica sau juridica, parte in contractul de asigurare, care, in temeiul acestui contract,

In fapt, se retine ca, la data de 31.03.2012, inculpatul M.A. a introdus fara drept pe teritoriul Romaniei, prin PCTF Nadlac, cantitatea de aproximativ 1 kilogram de rezina de cannabis, drog de risc si peste 2050 de pastile ecstasy, droguri de mare risc .
La data de 01.04.2012, inculpatul a fost depistat in flagrant delict pe raza jud. Arad, in timp ce oferea spre vanzare drogurile de mare risc .
Drogurile proveneau din Olanda si erau destinate comercializarii catre consumatorii din judetul Arad.
Valoarea drogurilor este de aproximativ 50.000 de Euro.
Procurorii D.I.I.C.O.T. au solicitat instantei de judecata arestarea preventiva a inculpatului pentru o perioada de 29 de zile .
Cercetarile in cauza au fost efectuate impreuna cu ofiteri de politie judiciara din cadrul B.C.C.O. Timis si SCCO Arad.
Suportul tehnic si informativ a fost asigurat de catre SOS Timis.Citeşte mai multe despre:    Olanda    Trafic de droguri    DIICOTComentează: [VIDEO] Cetatean olandez retinut pentru trafic international de droguri de mare risc
Alte titluri

Locuri de munca vacante in Spatiul Economic European. August 2019
18 Aug 2019 | 125

Locuri de munca disponibile Spatiul Economic European in luna mai 2019
12 May 2019 | 146

DIICOT: Cercetari penale fata de un grup infractional organizat, frauda informatica in forma continuata si fals informatic in forma continuata
18 Apr 2019 | 176

Angajatorii din Spatiul Economic European ofera romanilor 974 locuri de munca vacante
07 Feb 2019 | 672

Nivelul salariilor minime pe economie inregistrat de statele Uniunii Europene la 1 ianuarie 2019
02 Feb 2019 | 1498

Consiliul Concurentei a sanctionat cu aproximativ 2 mil. euro sase companii pentru o intelegere anticoncurentiala
22 Jan 2019 | 622Articole Juridice

Functia publica sub imperiul Noului Cod Administrativ (V)
Sursa: Irina Maria Diculescu

Legea concurentei: raportarea amenzii la cifra de afaceri realizata in anul anterior pedeapsa justa sau grava inechitate
Sursa: Irina Maria Diculescu

Consimtamantul inculpatului la prestarea unei munci in folosul comunitatii inainte de stabilirea vinovatiei intre protectia impotriva muncii fortate si antepronuntarea judecatorului
Sursa: Irina Maria Diculescu

Restrangerea dreptului la viata privata, intima si de familie prin metodele speciale de supraveghere tehnica. Proportionalitatea actiunilor
Sursa: Liliana Gologan

Jurisprudenţă

Decizia nr. 417/2019 - conflict juridic constitutional intre Parlament si ICCJ
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

ICCJ: In ipoteza renuntarii la urmarirea penala fata de un minor care a implinit varsta de 16 ani poate fi dispusa fata de acesta obligatia prestarii unei munci neremunerate in folosul comunitatii.
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie

Decizia CCR nr. 139/2019 referitoare la admiterea obiectiei de neconstitutionalitate a Legii pentru completarea OG 13/2011 privind dobanda legala remuneratorie si penalizatoare pentru obligatii banesti, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale in domeniul bancar.
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

Sporurile cuvenite personalului medical se calculeaza la salariul de baza, ci nu la salariul de incadrare
Pronuntaţă de: Tribunalul Caras Severin Sectia I Civila, Sentinta civila nr. 329/2017, in sedinta publica din 14 februarie 2017