Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Restantierii ar putea plati esalonat datoriile la asociatia de proprietari

Restantierii ar putea plati esalonat datoriile la asociatia de proprietari

  Publicat: 02 Jul 2008       6515 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Asigurarea mijloacelor de existenta unui minor sau altei persoane fizice
Desfiintarea retroactiva a unui act juridic.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Senatul a adoptat, recent, un proiect de lege prin care persoanele fizice si asociatiile de proprietari cu datorii la intretinere ar putea beneficia de anularea penalitatilor si a majorarilor pentru intarzierea platei daca isi achita restantele in termen de 3 ani de la intrarea in vigoare a legii.

Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Document justificativ care sta la baza operatiunilor de vanzare - cumparare, emisa de catre furnizor si care cuprinde:
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Asigurarea mijloacelor de existenta unui minor sau altei persoane fizice
Puterile publice existente in stat.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.


Propunerea legislativa privind masurile de diminuare a arieratelor persoanelor fizice si asociatiilor de proprietari ar aduce acestora o serie de avantaje. Printre ele, ar fi si posibilitatea de a achita datoriile acumulate in rate succesive. Astfel, sumele esalonate se vor repartiza in rate egale, pentru o perioada de cel mult 3 ani. Consumatorii ar urma sa achite acesti bani impreuna cu factura curenta, in maxim 30 de zile de la data facturarii si li s-ar anula penalitatile si majorarile pentru intarzierea platii.

De asemenea, proiectul de lege prevede si luarea de masuri in cazul in care persoanele fizice si asociatiile de propietari nu ar plati restantele la intretinere nici dupa acordarea posibilitatii de a plati pe rand datoriile. Rau-platnicii ar urma sa fie deconectati de la serviciile de consum, iar reluarea lor ar fi demarata doar in momentul in care plata pentru serviciile acestea ar fi efectuata integral.

In acelasi timp, autoritatile publice ar putea aproba un numar de consumatori care sa beneficieze de consumul minim de energie termica, apa calda menajera, apa si canalizare astfel incat sa fie evitate problemele de ordin tehnologic si social, dar si pentru a asigura sanatatea publica.


Proiectul de lege se afla in dezbatere la Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.


Citeşte mai multe despre:   Comentează: Restantierii ar putea plati esalonat datoriile la asociatia de proprietari
Articole Juridice

Ajutorul public judiciar beneficiari, forme, conditii de acordare
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Conditiile acordarii indemnizatiei de merit pentru recompensarea activitatilor din domeniul culturii, stiintei si sportului
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Reglementarea internship-ului in Romania in 2018. Conditii, reguli, avantaje
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe GherasimJurisprudenţă

Decizia CCR nr. 387/2018 privind neconstitutionalitate a dispozitiilor art. 53 alin. (1) teza intai din Codul muncii (varsta de pensionare a femeilor)
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala

Decizia CCR referitoare la subiectul activ al infractiunii de spalare de bani
Pronuntaţă de: Curtea Constitutionala a Romaniei

RIL. Litigiile avand ca obiect drepturile banesti solicitate de jandarmi, pompieri si personalul militar cu statut de functionari publici sunt de comp
Pronuntaţă de: ICCJ

Legislaţie

HG 714/2018 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor si institutiilor publice pe perioada delegarii si detasarii in alta localitat
HOTARARE nr. 714 din 13 septembrie 2018 privind drepturile si obligatiile personalului autoritatilor ...

HG mr. 729/2018 privind organizarea si functionarea CNCAN
HOTARAREA nr. 729 din 13 septembrie 2018 privind organizarea si functionarea Comisiei Nationale pent ...

METODOLOGIE din 25 iulie 2018 privind ocuparea prin redistribuire a locurilor/posturilor ramase libere la concursul de rezidentiat
METODOLOGIE din 25 iulie 2018 privind ocuparea prin redistribuire a locurilor/posturilor ramase libe ...