Coordonator: Av. Marius-Cătălin Preduţ

Prima pagină » Ştiri juridice » Restantierii ar putea plati esalonat datoriile la asociatia de proprietari

Restantierii ar putea plati esalonat datoriile la asociatia de proprietari

  Publicat: 02 Jul 2008       6487 citiri       Sursa: EuroAvocatura  


Codul muncii comentat Marius-Catalin Predut
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Asigurarea mijloacelor de existenta unui minor sau altei persoane fizice
Desfiintarea retroactiva a unui act juridic.
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Senatul a adoptat, recent, un proiect de lege prin care persoanele fizice si asociatiile de proprietari cu datorii la intretinere ar putea beneficia de anularea penalitatilor si a majorarilor pentru intarzierea platei daca isi achita restantele in termen de 3 ani de la intrarea in vigoare a legii.

Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
Document justificativ care sta la baza operatiunilor de vanzare - cumparare, emisa de catre furnizor si care cuprinde:
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Asigurarea mijloacelor de existenta unui minor sau altei persoane fizice
Puterile publice existente in stat.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.


Propunerea legislativa privind masurile de diminuare a arieratelor persoanelor fizice si asociatiilor de proprietari ar aduce acestora o serie de avantaje. Printre ele, ar fi si posibilitatea de a achita datoriile acumulate in rate succesive. Astfel, sumele esalonate se vor repartiza in rate egale, pentru o perioada de cel mult 3 ani. Consumatorii ar urma sa achite acesti bani impreuna cu factura curenta, in maxim 30 de zile de la data facturarii si li s-ar anula penalitatile si majorarile pentru intarzierea platii.

De asemenea, proiectul de lege prevede si luarea de masuri in cazul in care persoanele fizice si asociatiile de propietari nu ar plati restantele la intretinere nici dupa acordarea posibilitatii de a plati pe rand datoriile. Rau-platnicii ar urma sa fie deconectati de la serviciile de consum, iar reluarea lor ar fi demarata doar in momentul in care plata pentru serviciile acestea ar fi efectuata integral.

In acelasi timp, autoritatile publice ar putea aproba un numar de consumatori care sa beneficieze de consumul minim de energie termica, apa calda menajera, apa si canalizare astfel incat sa fie evitate problemele de ordin tehnologic si social, dar si pentru a asigura sanatatea publica.


Proiectul de lege se afla in dezbatere la Camera Deputatilor, in calitate de for decizional.


Citeşte mai multe despre:   Comentează: Restantierii ar putea plati esalonat datoriile la asociatia de proprietari
Articole Juridice

Procedura acordarii voucherelor de vacanta in anul 2018 pentru unitatile de invatamant, MEN si alte unitati din subordinea/coordonarea acestuia
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Exemple de date si informatii care constituie date cu caracter personal
Sursa: MCP Cabinet avocati

Date si informatii cu caracter personal ale salariatilor prelucrate de catre angajatori
Sursa: MCP Cabinet avocatiJurisprudenţă

RIL. Litigiile avand ca obiect drepturile banesti solicitate de jandarmi, pompieri si personalul militar cu statut de functionari publici sunt de comp
Pronuntaţă de: ICCJ

Dezlegarea unei chestiuni de drept. Cazurile si efectele reducerii limitei de pedeapsa martorului denuntator in temeiul art. 19 din Legea nr. 682/2002
Pronuntaţă de: ICCJ

RIL. Recursul calea de atac in materia contenciosului administrativ
Pronuntaţă de: ICCJ

Legislaţie

Legea pensiilor actualizata (aprilie 2018). Legea 263/2010, forma 2018
Legea 263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, actualizata aprilie 2018 Actualizata p ...

Legea nr. 78/2018 privind exonerarea personalului platit din fonduri publice de la plata unor sume reprezentand venituri de natura salariala
In Monitorul Oficial nr. 276 din data de 28 martie 2018 a fost publicata Legea 78/2018 privind exone ...

Legea 88/2018 privind modificarea si completarea Codului muncii
Legea 88/2018 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 53/2017 pentru modificarea si ...