din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2031 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Seminar: Combaterea cartelurilor in procesul achizitiilor publice

Seminar: Combaterea cartelurilor in procesul achizitiilor publice

  Publicat: 01 Jun 2012       2113 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Consiliul Concurentei a organizat, ieri, 31 mai 2012, seminarul �Combaterea cartelurilor in procesul achizitiilor publice�, ca urmare recomandarii Raportului privind evaluarea sistemului de achizitii publice din Romania.

Puterile publice existente in stat.
Moment (etapa) al judecatii in prima instanta,
(Cartel) Grup de companii sau de tari care actioneaza impreuna pentru a influenta oferta si pretul anumitor bunuri sau servicii, regland (carteland) in acest fel productia si marketingul.
(Cartel) Grup de companii sau de tari care actioneaza impreuna pentru a influenta oferta si pretul anumitor bunuri sau servicii, regland (carteland) in acest fel productia si marketingul.
Totalitatea cheltuielilor care se fac pentru cumpararea bunurilor de capital.
Veriga organizatorica, compartiment in structura organizatorica a ministerelor si a celorlalte organe ale autoritatii centrale de stat,
Oragn judiciar ce face parte din structura Ministerului Public, incadrat cu procurori care executa atributiile ce revin acestui minister.
Prevazuta in cap. IV, t. VII, art. 133, C. pen., partea generala, cauza care inlatura consecintele condamnarii si care da dreptul persoanei condamnate de a fi repusa in folosinta drepturilor de care a fost lipsita.
Giurgiu Adrian - membru al Parlamentului Romaniei.

``Dupa cum stiti, compania Deloitte a elaborat, la solicitarea Comisiei Europene - DG Regio, un raport privind sistemul de achizitii publice din Romania, raport ce cuprinde recomandari catre toate autoritatile publice implicate in acest proces. In ceea ce ne priveste, ni se recomanda sa ne intensificam activitatea de informare privind riscul pe care il reprezinta cartelurile in procesul de achizitii publice``, a declarat domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

In cadrul seminarului au avut loc dezbateri pe teme privind riscul la care se expun autoritatile contractante atunci cand exista un cartel format din ofertantii la o licitatie, indiciile care stau la baza detectarii existentei unui cartel in cadrul procedurilor de achizitii publice si incidenta legislatiei concurentei in sanctionarea cartelurilor existente in cadrul licitatiilor publice.

La eveniment au participat reprezentanti ai Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice - ANRMAP, Consiliului National de Solutionare a Contestatiilor - CNSC, Unitatii pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice - UCVAP, Departamentului pentru Lupta Antifrauda, precum si ai autoritatilor contractante care deruleaza proiecte mari de investitii.

Reamintim ca, in 2010, in cadrul Consiliului Concurentei a fost infiintata o directie specializata in licitatii trucate. De asemenea, in colaborare institutiile publice implicate in procesul de achizitii publice, a fost infiintat ``Modulul de Licitatii Trucate``, un instrument de lucru axat pe schimbul rapid de informatii.


Astfel, in urma unor sesizari primite, Consiliul Concurenti a declansat, mai multe investigatii privind trucarea unor licitatii, printre care: investigatia privind posibile intelegeri intre companiile participante la licitatiile organizate deTransgaz SA si Romgaz (pe baza indiciilor furnizate de Parchet - DIICOT), investigatia referitoare la achizitionarea produselor ``armament de infanterie`` si ``aparatura optica``, investigatiile privind reabilitarea si modernizarea drumurilor din judetele Teleorman, Ilfov si Craiova, precum si cea referitoare la furnizarea produse lactate pentru elevi si prescolari din judetul Giurgiu .



Citeşte mai multe despre:    Cartel    Achizitii publice    Consiliul Concurentei

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Consiliul Concurentei: Companiile pot actiona coordonat astfel incat sa evite deficitul de produse esentiale
23 Mar 2020 | 1089

Proiectele de acte normative adoptate de Guvern in sedinta din 18 martie 2020
19 Mar 2020 | 1301

Tribunalul Bucuresti isi suspenda activitatea, termenele vor fi preschimbate
11 Mar 2020 | 1165

ICCJ: Procedura ordonantei presedintiale nu este admisibila in materia suspendarii executarii unei garantii de buna executie aferente unui contract de achizitie publica
03 Mar 2020 | 903

Guvernul a facut modificari privind functionarea Sistemului national unic pentru apeluri de urgenta - cartelele preplatite se vor vinde doar in baza datelor din actul de identitate!
04 Sep 2019 | 2075

Reforma in sistemul de achizitii publice - au fost contractate fonduri europene de peste 25 de milioane de euro.
10 Jul 2019 | 761



Articole Juridice

GDPR: Dezvaluirea datelor cu caracter personal ale pacientilor pe un site
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Reintegrarea efectiva a salariatului. Asigurarea posibilitatii de a presta munca
Sursa: MCP Cabinet avocati

Stabilirea salariului minim diferentiat si modul de contestare a decizilor emise de angajator. Lista functiilor si ocupatiilor care necesita studii superioare
Sursa: MCP Cabinet avocati

Cardurile de tahograf in transporturile rutiere
Sursa: Av. Andrei-Gheorghe Gherasim

Jurisprudenţă

Toate elementele esentiale apte a da nastere raportului juridic obligational intre partile cauzei trebuie dovedite de angajator. Sarcina probei in conflictele de munca
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 3028 din data de 05 Iunie 2019

Dovada intervalului de timp lucrat. Neimplicarea salariatilor de catre angajator in atestarea nemijlocita a timpului de lucru
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Decizia civila nr. 6084 din data de 23.12.2019

Excluderea perioadei de disponibilitate din timpul lucrat. Conditiile restituirii platii nedatorate unor drepturi salariale
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Constanta - Decizia civila nr. 153 din data de 17.06.2020

Cuantificarea prejudiciilor materiale si morale in cazul accidentelor de munca
Pronuntaţă de: Judecatoria Sectorul 3 Bucuresti - Sentinta Penala nr. 358 din 25.04.2019