din anul 2007, atuul tau de DREPT!
3696 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Tribunalul Bucuresti isi suspenda activitatea, termenele vor fi preschimbate

Tribunalul Bucuresti isi suspenda activitatea, termenele vor fi preschimbate

  Publicat: 11 Mar 2020       1166 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Suspendarea activitatii este pe fondul epidemiei de coronavirus. Incepand de joi, 12 martie 2020, accesul publicului va fi interzis, cu exceptia persoanelor care au dosare pe rol in ziua de joi.

Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Act normativ emis de catre organul legislativ al puterii de stat (in Romania acesta este Parlamentul), ce cuprinde norme generale, de conduita, obligatorii si impersonale.
Mijloace de proba, prevazute in cap. II, t. III, C. proc. pen., partea generala.Potrivit legii, inscrisurile pot servi ca mijloace de proba, daca in continutul lor se arata fapte sau imprejurari de natura sa contribuie la aflarea adevarului.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
inseamna o persoana fizica sau juridica, autoritate publica, agentie sau organism altul decat persoana vizata, operatorul,
Ansamblul atributiilor stabilite de lege, care confera autoritatilor si institutiilor administratiei publice drepturi si obligatii de a desfasura,
Modalitate a actului juridic, obligatie, care consta intr-un eveniment viitor si sigur, care suspenda, pana la indeplinirea lui, punerea in executare a actului sau exigibilitatea obligatiei, termen suspensiv,
Posibilitate acordata, de catre Comisie, partilor carora aceasta le-a comunicat obiectiunile privind incalcarea dreptului comunitar al concurentei, de a-si face cunoscut punctul de vedere.

Sectia de contencios administrativ va mai judeca doar spetele de achizitii publice de medicamente si echipamente medicale.


"Avand in vedere dispozitiile art.1 pct.12 din Hotararea Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 191/10.03.2020, precum si in completarea Deciziei presedintelui Tribunalului Bucuresti nr. 45/10.03.2020, fata de modificarea conditiilor existente la emiterea Deciziei anterioare, respectiv marirea riscului de raspandire a epidemiei de COVID 19, inregistrarea in continuare a unui flux deosebit de important de justitiabili la Tribunalul Bucuresti si Judecatoriile din circumscriptia sa (peste 3000 de persoane / zi) in contextul maririi numarului imbolnavirilor la nivel national, pentru a asigura sanatatea si securitatea in munca a personalului Tribunalului Bucuresti, sanatatea justitiabililor, dar si pentru buna desfasurare a activitatii de judecata, prin Decizia nr. 46/11.03.2020 a Presedintelui Tribunalului Bucuresti s-au dispus o serie de masuri, unele dintre acestea vizand si publicul si avocatii, dupa cum urmeaza:


Programul cu publicul se suspenda in perioada 12.03.2020 - 31.03.2020, cu posibilitatea reevaluarii ulterioare, iar inscrisurile se vor depune exclusiv prin mijloace de comunicare electronica permise de lege (email, fax), urmand ca originalul acestor inscrisuri sa fie transmis prin posta, daca este solicitat.


In cauzele aflate pe rol in perioada 12.03.2020 - 31.03.2020, cu posibilitatea reevaluarii ulterioare, se vor fixa ore pentru fiecare cauza in parte .


La fixarea orelor se va tine seama de necesitatea alocarii unei perioade suficiente pentru aerisirea si igienizarea salilor de sedinta.


In acest context, la nivelul fiecarei sectii a Tribunalului Bucuresti in perioada 12.03.2020 - 31.03.2020, cu posibilitatea reevaluarii ulterioare, sunt stabilite urmatoarele cauze care vor fi judecate in perioada mentionata: masuri preventive, cauze de competenta judecatorului de drepturi si libertati urgente, cauze cu arestati in materie penala, cauze urgente in materie civila (ordonante presedintiale vizand minorii in conformitate cu art.100 din Legea nr.272/2004, ordine de protectie, rapirile internationale de minori, suspendari provizorii de executare, greva, achizitii publice privind produse medicale).


In celelalte cauze, cu respectarea termenului rezonabil de solutionare a cauzelor, se va fixa primul termen de judecata incepand cu luna mai 2020 sau, dupa caz, se va proceda la preschimbarea termenelor de judecata acordate incepand cu 12.03.2020 pana la 30.04.2020 inclusiv, pentru o data ulterioara, cu instiintarea in timp util a partilor si participantilor.


Aceste dispozitii de mai sus nu sunt aplicabile in cauzele urgente mentionate. In dosarele care vor fi judecate in perioada precizata, se va proceda, in masura in care este posibil, la audierea in sistem de videoconferinta si, in vederea protejarii sanatatii publice, se va evalua posibilitatea declararii sedintei nepublice.


Accesul justitiabililor in incinta instantei va fi permis doar la ora fixata pentru judecarea cauzei in care participa, fiind stabilite cauze pe ore, cu anuntarea partilor telefonic sau prin alte mijloace de comunicare", este mesajul tribunalului.



Citeşte mai multe despre:    Tribunalul Bucuresti

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

BNR a stabilit rata dobanzii platite la rezervele minime obligatorii constituite pentru 24 noiembrie-23 decembrie 2023
22 Dec 2023 | 449

BNR: Lansare moneda din argint cu tema 150 de ani de la nasterea lui Vladimir Ghika
22 Dec 2023 | 470

Zilele libere din 2024, acordate conform Codului muncii
19 Dec 2023 | 1220

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 467

Formularul 230 pe 2023 editabil si PDF
26 Dec 2022 | 54039

Casele de pensii vor avea obligatia de a informa angajatorii cu privire la pensionarea salariatului
06 Apr 2022 | 13664



Articole Juridice

Aspecte practice privind Cercetarea disciplinara a salariatilor
Sursa: MCP Cabinet avocati

Alocatia de stat pentru copii in anul 2024. Conditii de acordare si valoare alocatie
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor de cresa in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Valoarea Tichetelor culturale in anul 2024
Sursa: MCP Cabinet avocati

Jurisprudenţă

In cat timp poate fi aplicata o sanctiune disciplinara unui salariat?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Concursul si perioada de proba. Modalitati diferite de verificare a aptitudinilor profesionale ale salariatului
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Executarea catre salariati a obligatiilor de plata ale institutiilor publice. Care sume pot fi esalonate?
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti

Conditiile speciale de munca presupun cote de contributii de asigurari sociale diferite
Pronuntaţă de: Tribunalul Bucuresti