din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2062 de useri onlinePrima pagină » Jurisprudenţă » PIDO/CEDO » CEDO: Marina impotriva Romaniei. Dreptul la respectarea vietii private si de familie

CEDO: Marina impotriva Romaniei. Dreptul la respectarea vietii private si de familie

  Publicat: 02 Aug 2021       695 citiri        Secţiunea: PIDO/CEDO  


1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Operatiune de punere in circulatie a banilor si hartiilor de valoare de catre institutii specializate.
Mod de organizare a vietii in comun a oamenilor,
Cauza a avut ca obiect o emisiune de radio, in cadrul careia a fost citita o scrisoare continand informatii privind viata privata si de familie a reclamantului si a sotiei acestuia, fara stirea lor si la initiativa surorii acestuia.

Forma a raspunderii juridice care se fundamenteaza pe obligatia celui ce a pagubit pe altul de a repara prejudicial produs.
Este instanta judecatoreasca ce judeca in prima instanta procesele si cererile date prin lege in competenta sa.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Termen folosit in t. VIII, art. 145, C. pen., partea generala, prin el intelegandu-se tot ce priveste autoritatile publice,
Intreprindere comuna. Asociatie de intreprinderi sau de persoane fizice, constituita pentru a realiza un anumit proiect de afacere. Conform regulilor de concurenta comunitare, �intreprinderile comune� sunt intreprinderi controlate in comun de catre cel putin alte doua intreprinderi.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Tabel statistico-economic folosit in analiza si planificare, prin care se compara si se raporteaza
Sunt participanti in procesul penal, alaturi de parti si organele judiciare. Persoanele sunt martorii, experti, interpretii, traducatorii, substituitii procesuali etc.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Forma specifica a motivatiei care consta in orientarea activa si durabila a persoanei spre anumite domenii de activitate, fiind cel mai puternic mobil al actiunilor omenesti.
Organ de stat insarcinat cu solutionarea litigiilor dintre persoane fizice sau dintre acestea si persoanele juricide.
Ca si componenta a structurii organizatorice, totalitate a posturilor care au aceleasi caracteristici principale referitoare la obiective, sarcini, autoritate si responsabilitate.
Institutie specializata a statului din structura M.A.I., a carei organizare si functionare este reglementata prin lege organica.
vezi Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Dupa emisiune, postul de radio a publicat o retractare, realizand ca informatiile sunt false.


Cu toate acestea, actiunea in raspundere civila introdusa de reclamant a fost respinsa, tribunalul considerand ca, atunci cand sunt in joc aspecte de interes public privind persoane publice, acestea din urma ar trebui sa dea dovada de mai multa toleranta datorita statutului lor in societate . La momentul faptelor, reclamantul era comisar de politie, necunoscut publicului.


Curtea a considerat ca instanta interna nu a pus in balanta corespunzator cele doua drepturi in cauza: dreptul de a comunica idei si cel de proteja drepturile si reputatia altei persoane .


Curtea a concluzionat ca instanta nu a avut in vedere continutul actual al informatiilor si contributia acestora la o dezbatere privind un aspect de interes general si nici lipsa lor de fundament in realitate.


De asemenea, instanta nu a explicat cum simplul fapt de a ocupa o functie de comisar de politie reducea speranta de protectie a vietii private.


Hotararea CEDO integral AICIPronuntata de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului


Citeşte mai multe despre:   
Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Articole Juridice

Nemotivarea deciziei de concediere. Protectia salariatilor impotriva concedierilor abuzive
Sursa: MCP avocati

Oportunitatea - prerogativa angajatorului de a-si organiza activitatea. Rolul activ al instantei de judecata in aflarea adevarului
Sursa: MCP avocati

Perioada de proba si abuzul de drept in relatiile de munca. Sarcina probei
Sursa: MCP avocatiŞtiri Juridice
Legislaţie

OUG 62/2024, privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a proceselor p
Ordonanta de urgenta nr. 62/2024 privind unele masuri pentru solutionarea proceselor privind salariz ...

Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare
Legea nr. 183/2024 privind statutul personalului de cercetare, dezvoltare si inovare Publicata in ...

OUG 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor termene, precum si unele masuri bugetare
Ordonanta de urgenta 127/2023 pentru modificarea si completarea unor acte normative, prorogarea unor ...