din anul 2007, atuul tau de DREPT!
4437 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Grupare specializata in fraude informatice, destructurata

Grupare specializata in fraude informatice, destructurata

  Publicat: 11 Dec 2012       1585 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


Efect negativ, cu caracter patrimonial sau nepatrimonial, produs unei persoane prin fapta ilicita a altei persoane ori prin actiunea lucrurilor sau animalelor care se afla sub paza juridica a altei persoane.
In urma a 27 de perchezitii efectuate in Bucuresti si judetele Gorj, Olt, Ilfov, Valcea, Bacau, Timis si Caras-Severin a fost destructurat un grup infractional care a cauzat un prejudiciu estimat la 4.000.000 $, prin organizarea de licitatii frauduloase pe site-uri internationale de profil.

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Hartie de valoare care reprezinta o cota fixa din capitalul unei societati pe actiuni.
1. Autorizarea eliberata de catre o administratie unei persoane pentru a exercita o profesie sau meserie.
Denumire generica pentru toate felurile de monede si semne ale valorii. Au aparut din necesitatea de a facilita schimburile de marfuri.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.

obtinerea materialului probator necesar documentarii activitatii infractionale, desfasurate pe teritoriul S.U.A., in cauza s-a colaborat atat cu United State - Secret Service, cat si cu F.B.I..

La data de 11 decembrie a.c., politistii B.C.C.O. Craiova - S.C.C.O. Gorj si procurorii D.I.I.C.O.T. - B.T. Gorj, cu sprijinul politistilor din cadrul D.C.C.O, B.C.C.O. Craiova, S.C.C.O. Olt, S.C.C.O. Mehedinti, B.C.C.O. Bucuresti, B.C.C.O. Pitesti, B.C.C.O. Bacau, B.C.C.O. Timisoara, I.P.J. Gorj, al Brigazii Mobile de Jandarmi ``Fratii Buzesti`` Craiova si al S.R.I. au organizat o actiune pentru destructurarea unui grup infractional organizat, specializat in savarsirea de fraude informatice.

In cadrul activitatilor au fost efectuate simultan 27 de perchezitii domicilare, la locuintele membrilor grupului infractional organizat, situate in Municipiul Bucuresti si judetele Gorj, Olt, Ilfov, Valcea, Bacau, Timis si Caras-Severin, urmand a fi puse in executare 20 de mandate de aducere.

Membrii grupului infractional sunt suspaectati ca, in perioada 2009 - 2012, au creat o schema complexa de fraudare a cetatenilor americani, prin recrutarea de persoane cu abilitati in utilizarea calculatoarelor si cunostinte de limba engleza, pentru postarea de licitatii frauduloase pe site-urile de profil.

Licitatiile frauduloase au presupus convingerea cumparatorilor ca bunurile (autoturisme, autovehicule, electronice) sunt reale, urmand ca banii trimisi de acestia pentru garantarea tranzactiilor sa fie pastrati de un tert (societate de garantare de tip Escrow).

De asemenea, pentru realizarea activitatilor infractionale, membrii gruparii au falsificat diplome de licenta ce atestau absolvirea unor institutii de invatamant superior in domeniul medicinei si teologiei, diplome care ulterior erau utilizate pentru obtinerea facila a vizei de intrare pe teritoriul S.U.A..

Odata ajunsi aici, acestia primeau din Romania colete postale, in interiorul carora se aflau acte de identitate, permise de conducere, documente de calatorie, toate contrafacute, cu ajutorul carora membrii gruparii capatau alte identitati si prin intermediul carora ridicau bani si ii trimiteu in tara.

Prin acest mod de operare, membrii grupului infractional organizat au inselat aproximativ 100 de victime. Prejudiciul total estimat fiind de circa 4.000.000 dolari S.U.A..

Pentru obtinerea materialului probator necesar documentarii activitatii infractionale, desfasurate pe teritoriul SUA, in cauza s-a colaborat atat cu United State - Secret Service, cat si cu FBI.



Citeşte mai multe despre:    Infractiuni informatice    Perchezitie    DIICOT    FBI

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

Cauzele finalizate de procurorii DNA in luna decembrie 2016, altele decat cele deja mediatizate
10 Jan 2017 | 2348

Ghid practic pentru Contestarea perchezitiilor la domiciliul avocatilor si in cabinetele de avocatura
28 Dec 2016 | 2694

Adjunctul sef Garzii Nationale de Mediu urmarit penal pentru trafic de influenta si luare de mita
23 Apr 2015 | 2017

Directorul general ROMARM trimis in judecata pentru abuz in serviciu
25 Mar 2015 | 2299

Procurorii DNA cer trimiterea in judecata a directorului executiv al Agentiei de Protectie a Mediului Alba, Dehelean Mih Mihaela-Nicoleta
06 Mar 2015 | 2966

Monitorul Oficial al Romaniei nr. 841 din 18.11.2014
24 Nov 2014 | 1111



Articole Juridice

RECHIZITORIUL conform Noului cod de procedura penala
Sursa: EuroAvocatura.ro

REFERAT privind incuviintarea perchezitiei informatice
Sursa: EuroAvocatura.ro

Proces verbal privind ffectuarea perchezitiei domiciliare
Sursa: EuroAvocatura.ro

REFERAT privind incuviintarea perchezitiei domiciliare
Sursa: EuroAvocatura.ro

Jurisprudenţă

Instituirea sechestrului asigurator asupra bunurilor proprietate comuna a sotilor
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Sectia penala, decizia nr. 2616 din 29 august 2012

Droguri de risc. Trafic si detinere pentru consum propriu
Pronuntaţă de: Tribunalul Covasna, Sentinta penala nr. 34 din 10.07.2012

Exceptia nulitatii tuturor actelor de urmarire penala. Exceptia neregularitatii actului de sesizare
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Galati - Decizie nr.708 din data 06.11.2009

Regimul juridic al avizelor CSM in materia perchezitiei, retinerii si arestarii preventive
Pronuntaţă de: Inalta Curte de Casatie si Justitie - Decizia nr. 687 din 9 februarie 2012