din anul 2007, atuul tau de DREPT!
2584 de useri online



Prima pagină » Ştiri juridice » Consumatorii europeni nu primesc viteza de transfer internet pentru care platesc

Consumatorii europeni nu primesc viteza de transfer internet pentru care platesc

  Publicat: 26 Jun 2013       1356 citiri       Sursa: EuroAvocatura.ro  


In medie, ei primesc numai 74% din viteza anuntata pentru care platesc, potrivit unui nou studiu al Comisiei Europene privind performantele conexiunilor fixe de banda larga.

1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
1. Din punct de vedere filozofic, acel fenomen care produce, genereaza efectul. Fenomenul care determina nasterea altui fenomen.
Durata pentru care se aproba si se fac previziuni financiare si in care se executa incasarile si platile privind un plan financiar (bugetar).
Sustinerile si punctele de vedere ale partilor si procurorului exprimate in cursul procesului penal cu privire la solutionarea cauzei deduse judecatii.

Vicepresedintele Comisiei Europene, Neelie Kroes, a afirmat: ``Este pentru prima data cand diferenta intre vitezele anuntate si cele reale ale conexiunilor de banda larga este confirmata prin date comparabile si fiabile din toate statele membre.`` Exista diferente semnificative intre pietele nationale europene, in principal din cauza practicilor publicitare. Doamna Kroes a adaugat ``Consumatorii au nevoie de mai multe date de acest tip pentru a putea face alegeri in cunostinta de cauza si, prin urmare, vom repeta acest exercitiu . Si consideram aceste prime rezultate ca o dovada suplimentara a necesitatii unei adevarate piete unice conectate.

Printre concluziile principale ale studiului se numara:

Conexiunile prin cablu au vitezele de download cele mai fiabile: media europeana de 74% ascunde o variatie semnificativa intre performantele diferitelor tehnologii. Serviciile xDSL ating numai 63,3% din viteza de download anuntata, in comparatie cu 91,4% in cazul conexiunilor prin cablu si 84,4% in cazul conexiunilor FTTx (a se vedea anexa).

In termeni absoluti, viteza medie de download in toate tarile, prin toate tehnologiile utilizate, a fost de 19,47 Mbps in perioadele de varf. Serviciile FTTx au atins cea mai mare viteza, de 41,02 Mbps. Serviciile prin cablu au atins 33,10 Mbps, in timp ce cele xDSL au fost mult in urma, cu o medie de 7,2 Mbps.

Vitezele de upload sunt mai aproape de vitezele anuntate. In intreaga Europa, viteza medie de upload a fost de 6,20 Mbps, reprezentand 88% din vitezele de upload anuntate. Serviciile FTTx au atins de departe cea mai mare viteza, de 19,8 Mbps. Aceasta se datoreaza faptului ca multe servicii FTTx asigura o viteza de upload mult mai apropiata de cea de download. Serviciile prin cablu si xDSL au atins viteze modeste, de 3,68 Mbps si, respectiv, 0,69 Mbps.

Rezultatele se bazeaza pe performantele in orele de varf, definite ca fiind perioada din zilele lucratoare cuprinsa intre ora 19:00 si ora 23:00 (inclusiv). Acestea sunt rezultatele generale ale esantionului examinat in cadrul studiului si nu se refera la compozitia actuala a pietei conexiunilor de banda larga din fiecare tara.



Citeşte mai multe despre:    Comisia Europeana    Internet

Consultă un avocat online
MCP Cabinet avocati - Specializati in litigii de munca, comerciale, civile si de natura administrativa.

Alte titluri

CJUE impune sanctiuni financiare Romaniei pentru ca nu a inchis depozite de deseuri neautorizate
15 Dec 2023 | 475

15 iunie 2021 este data limita pana la care se pot depune declaratiile de avere si de interese anuale
13 Jun 2021 | 1479

Comisia Europeana: Liniile Directoare privind lucratorii sezonieri in contextul pandemiei COVID-19
23 Jul 2020 | 1408

Aplicatia de �Dosar electronic� devine operationala si pentru Sectia de contencios administrativ si fiscal a ICCJ
06 Jun 2020 | 1703

Conferintele UpDate Work: Protectia economica si sociala a salariatilor
03 Apr 2020 | 1884

Conferintele UpDate Work: Reorganizarea societatilor angajatoare
03 Apr 2020 | 1525



Articole Juridice

Fenomenul muncii subdeclarate. Reglementare si probleme practice
Sursa: avocat Irina Maria Diculescu | MCP Cabinet avocati

Dialogurile MCP (VIII): Clauza de confidentialitate in contractul individual de munca. Ce este si ce nu este confidential?
Sursa: Avocat Marius-Catalin Predut

Instalarea unui sistem de supraveghere video de catre primarie, care nu respecta prevederile GDPR
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Utilizarea si dezvaluirea fara temei legal a unor imagini din sistemul de supraveghere video al asociatiei de proprietari
Sursa: Raportul pe anul 2020 al ANSPDCP

Jurisprudenţă

Contract de delegare a gestiunii serviciului public de alimentare cu apa si canalizare incheiat intre o asociatie intercomunitara de dezvoltare a serviciilor publice de apa-canal si un operator. Aderarea unei unitati administrativ teritoriale la asociatie. Aplicarea dispozitiilor legale privind stabilirea redeventei
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Iasi, Sectia Contencios administrativ si fiscal, Decizia nr. 626/30.07.2020

CEDO: Panioglu impotriva Romaniei. Libertatea de exprimare
Pronuntaţă de: Curtea Europeana a Drepturilor Omului

Fonduri europene. Evaluarea gresita a proiectului de catre autoritatea de finantare. Stabilirea unor limite de cheltuieli cu depasirea plafoanelor maximale stabilite in Ghidul solicitantului
Pronuntaţă de: I.C.C.J., Sectia de contencios administrativ si fiscal, decizia nr. 5636 din 30 octombrie 2020

Discriminare directa sau tratament diferentiat, justificat si rezonabil
Pronuntaţă de: Curtea de Apel Bucuresti - Sentinta civila nr. 39 din data de 17.01.2020